repro k PC Logitech Z-5500 nebo Creative gigaworks t3

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Maxtor
Začátečník
Začátečník

Re: repro k PC Logitech Z-5500 nebo Creative gigaworks t3

Příspěvek od Maxtor »

Jezisi a zase ty woow hruzy.. jak tady tak na to koukam, tak je potreba nakreslit si tradicni ano/ne stromecek.. :)

Chces na tom poslouchat muziku (teda nejak casteji aby melo smysl se tim alespon trochu ridit)..?

Ano - obloukem se vyhni i tem nejdrazsim 5.1 k PC
Ne - kup si klido i levne 5.1 k PC

No tak to bychom meli.. k monitorum potom dulezita vec.. slouzi k monitoringu tedy odpolsechu, odhaleni chyb v nahravce apod.. nejde tedy o bedynky na doma do obyvaku, ale o pracovni nastroj.. nastesti, jestli to tak lze napsat, jsou vsechny tyhle levny monitory stejne spatny a proto se daj s uspechem pouzit i jako bedny na doma.. k tomu PC neni problem.. kvalitni monitor by ti zvukove vubec nemusel sedet.. nejde tam o "barevny" zvuk ale naopak o co nejvice transparentni hnus, aby se daly odhalit chyby.. michacka se pak stejne dela jeste jednou na monitorech zastupujicich prave takovyhle domaci Tuc Tuc srandy, aby se vedelo jak to masam bude doma hrat..

No.. a uzavru to tim, ze pokud se ti cena za ty HS80ky zda vysoka, tady mas jeste alternativu.. ale spechej.. brzo nebudou..
http://www.audiotek.cz/product-29485-m- ... x8a-deluxe
Yamahy ti byly doporuceny naprosto spravne.. z tehle vsech monitoru hrajou nejvice "hudebne", proste maj nejaky svuj zvuk rekneme.. ostatni vyrobky jsou daleko vice haklive na input a celkove sussi.. BX8 je z prvni rady kterou z M-Audia vypustili jako monitory.. a podle toho taky "ne/monitoruje".. je to spise obyc bedna na kytaru rekneme nez na nejaky slavny monitoring.. levnejsi, presto porad vykonna a vzhledem k one cene proste dobrej kauf..
Naposledy upravil(a) Maxtor dne ned 8. srp 2010, 09:49, celkem upraveno 1 x.
Alphi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Alphi »

Já bych měl taky tip na levnější alternativu k těm Yamahám. Prodipe Pro 8, později doplnitelné levným dunidlem Pro 10S. Nehraje to nijak extra "monitorově", ledasco to nahrávce odpustí, na zvukovou tvorbu bych to fakt nedoporučil, ale k PC IHMO v pohodě.
Na parametry, co tam mají udané, nekoukat - jedna ta bedýnka má 13 kg, ne 8 a bez poklesu zahrají až od 55 Hz.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Zrovna jsem o te vaze chtel psat.. znacku neznam.. nemohu soudit.. patri to pod nekoho, nebo kde se to vzalo.. cely ten web je plny jen tehle low-end vyrobku.. moc se me nelibi ani konstrukce.. pruduch je sice hezkej ale v tomhle segmentu delat podobnej reflex.. nevim nevim..

Tohle se tyka tech 8"..

* Drivers : 1" silk dome (tweeter) and 8" aramid composite (woofer)
* 140 watt Bi-amp Dynamic power
* Input : XLR, 1/4" TRS, RCA
* Controls : Level control, HF adjust
* Frequency Response : 45Hz-22kHz +/- 1.5dB
* Dimensions : 381 x 265 x 304 mm
* Weight : 13 kg

Jinak koho by to zajimalo, Tapco S8micka, ktera zmizela, zmizela proto, ze si svou oblibenosti vyslouzila prechod z Tapca na puvodni Mackie.. trochu prekopana, jinak ale prakticky stejna se objevila jako prvni low-end rada, kde byla u Mackie mezera..
http://www.audiotek.cz/product-41537-mackie-mr8
Alphi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Alphi »

Ony ty Pro 8 jsou vlastně KRK Rokit 8 první generace. Jasně, není to žádnej zázrak, jenom mi přišlo dobrý je zmínit jako něco za levnej peníz s možností jednoduchýho/levnýho/sladěnýho posílení dunidlem, co dá veškerejm Logitechovejm a podobnejm bedýnkám na budku.
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

silwersky: Ty Yamahy budou hrát líp, takže pokud už jsi upustil od zbytečného šestikanálu, tak vezmi Yamahy. Jediné, co by mě štvalo, je nešikovná regulace hlasitosti softwarovou cestou.
Douby01
Nováček
Nováček

Příspěvek od Douby01 »

Asi jsem se rozhodl pro ty Yamahy, ale potřeboval bych vypsat vše co potřebuju k připojení PC (mám na mysli jaký kabely a tak) abych nekoupil monitory a pak neměl jak to připojit :( . Dík
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

WOOW, to byla moje osudová chyba, chtěl sem nějaký dočasný řešení ke kompu, tak sem to vzal. No a hrálo to takovym způsobem, že sem je raději obratem prodal. Fakt hnus vůbec se to nedalo poslouchat. Měl sem tenhle model http://www.woow.cz/reproduktory-21-woow-m20-w/d-70296/. Jinak co se týče tech monitorů vyděl sem nějaký Alesis s USB vstupem to je docela pěkná vychytávka, takže by se nemusela řešit zvukovka http://kytary.cz/alesis-m1-active-320-usb/HN098626/ případně http://kytary.cz/alesis-m1-active-520-usb/HN108050/ cenově jsou taky fajn
Douby01
Nováček
Nováček

Příspěvek od Douby01 »

Tak jsem propičítal moje finance a došel jsem k výsledku, že mám na to, abych nemusel 2 měsíce jíst někde kořínky a tak, že bych si koupil nyní jeden a za pár měsíců druhý. Myslíte že je to blbý, koupit nejdřív jeden a pak dokoupit druhý??? Vím že ted vypadám jak nějakej sociál, ale je to malinko víc než jsem na začátku počítal. Jenže všichni máte pravdu, že jsou opravdu dobrý a než koupit nějaký šlupky, koupím radši dražší, který budou hrát daleko líp a můžu je připojit třeba jako domácí kino a tak (teda jestli to jde, ale asi určitě ano). Jen bych potřeboval poradit, jestli má cenu koupit na začátek jen jeden, nebo ještě šetřit a rovnou dva. Taky jestli když bych koupil jen ten jeden, jestli jsou k němu nějaký kabely, nebo rovnou si koupit ten jeden zmíněný už dřív. Dík
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Oba.. neblbni.. uz jen proto, ze je muzou mezi tim vyprodat a nez se dokopes koupit druhej muze uz na regalech stat uplne jina serie s buh vi cim.. teda ne ze by mely byt nejake zmeny, ale vis jak to je.. na jednom se objevi chyba a ma ji komplet serie co sjede z linky..

Dalsi vec je, samotna zatez jen jedne strany vystupu na zesilovaci nedela dobrotu.. tzn. predpokladam ze ani zvukovkam to delat dobre nebude..
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Maxtor píše: Dalsi vec je, samotna zatez jen jedne strany vystupu na zesilovaci nedela dobrotu.. tzn. predpokladam ze ani zvukovkam to delat dobre nebude..
Docela by mě zajímalo jak bys to technicky zvůvodnil, protože to je imho naprostej nesmysl :) Navíc když se jedná o klasickej biamp, tedy každá bedna má svůj zesilovač.

To ale nic nemění na tom, že kupovat si jednu bednu je nesmysl, protože požitek z muziky není ani poloviční. Prostě to zní blbě. Takže buď radši nic, nebo šetřit.
Douby01
Nováček
Nováček

Příspěvek od Douby01 »

Tak teď jsem byl v jednom obchodě a ptal se na Yamahy, rozhodl jsem se že je koupím oba najednou. Děkuju Vám všem za rady!!!!!
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Určitě oba najednou, v opačném případě bys byl imo zklamaný. Je to sice větší investice v porovnáním s pc bedničkama za tisícovku, ale na druhou stranu už si pravděpodobně nikdy jiné kupovat nebudeš, takže... :)
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Maxtor: No, o Tapco S8 jsem sveho casu uvazoval a slysel je, ale nijak me neoslnily, zvuk mi prisel takovej celkem "gumovej". Je to specificky no, proste jsem je nevzal, ale spatny bedny to nejsou. Asi urcite bych jim dal prednost treba pred KRKy, v ty nemam moc duveru.

Nicmene ty Yamahy doporucuju vsude mozne proto, ze narozdil od vsemoznych ostatnich monitoru nehraji tak suse, maji zvuk nekde mezi hi-fi a studiovymi monitory a proto jsou pro poslech a potazmo i pro tvorbu idealni kompromis za skvelou cenu. Navic verim, ze spousta lidi, az uslysi ten 8" basak, o pridavnym subwooferu uvazovat vubec nebude a proto taky doporucuju ten model s 8" basakem. Tresnickou na dortu je pak samozrejme legendarni bila membrana :)

Jinak regulace hlasitosti je jedinej mensi problem u vsech studiovych monitoru. Je jen par modelu, smerovanych vetsinou do konzumnejsi sfery, ktere maji regulaci pro oba repraky.
Ovsem hardwarovy pasivni regulator hlasitosti neni problem kdykoliv dokoupit a do te doby neni nic strasnyho regulovat softwarove, ja to tak delal vic jak rok a nevadilo mi to. A kdyz to ma clovek pripojeny k nejaky obycejny herni zvukovce, tak se k regulaci da pouzit treba nejakej univerzalni infra ovladac - muj ovladac k digi TV pri regulaci posouva hlavni regulator hlasitosti ve Windows, takze kdybych si chtel monitory pripojit na obycejnou zvukovku, tak je muzu regulovat dokonce ovladacem, v tom neni zadnej problem.
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Douby01: Dobré rozhodnutí. Celkem ti doporučuju je koupit v tom muziker.cz - je to dobrá cena a ten shop mám odzkoušenej. Jsou v Holešovicích poblíž Alzy.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Exp píše:Docela by mě zajímalo jak bys to technicky zvůvodnil, protože to je imho naprostej nesmysl :) Navíc když se jedná o klasickej biamp, tedy každá bedna má svůj zesilovač.
No ber uz jen tu logiku, ze vse je pod napetim.. ve zvukovce je stereo jack.. jeden kanal tedy sbira signal+GND, druha kanal jen GND..

No a za druhe.. studuj chlapce, studuj.. bi-amp je uplne neco jineho nez se domnivas, kazda bedna muze mit co chce.. bi-amp znamena, ze v kazde te bedne jsou dva zesilovace.. sekce pro vyskovy a sekce pro hloubkovy menic..
Dle tve logiky by totiz takovy sestavicka 5.1 mohla byt nazyvana Poly-AMPem.. :)
Jindy píše:Douby01: Dobré rozhodnutí. Celkem ti doporučuju je koupit v tom muziker.cz - je to dobrá cena a ten shop mám odzkoušenej. Jsou v Holešovicích poblíž Alzy.
Ja bych je vzal z toho AudioTEKu.. overeny splehlivy obchod.. navic je ma aktualne nejlevnejsi v e-shopech.. tedy podle seznamu.. samozrejme tady hraje roli to, jestli to chces resit osobne, nebo postou..
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Maxtor: AudioTek je taky dobrej, ceny jsem teď neporovnával, koukal jsem k Thomannovi do Němec a tam je mají za stejnou cenu jako u Muzikeru, takže mi to předražený nepřišlo.
Jinak jo, já bral věci v Muzikeru většinou hlavně proto, že jsem si tam pro to dojel když to měli skladem, kvůli ničemu jinému. No ale taky dávají docela good slevy na příští nákup, já mám u nich už asi litr.
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Maxtor píše: No ber uz jen tu logiku, ze vse je pod napetim.. ve zvukovce je stereo jack.. jeden kanal tedy sbira signal+GND, druha kanal jen GND..
Zajímalo mě to z pohledu zesilovače, tam je to imo úplně jedno jak ho zatěžuješ.
Maxtor píše: No a za druhe.. studuj chlapce, studuj.. bi-amp je uplne neco jineho nez se domnivas, kazda bedna muze mit co chce.. bi-amp znamena, ze v kazde te bedne jsou dva zesilovace.. sekce pro vyskovy a sekce pro hloubkovy menic..
Dle tve logiky by totiz takovy sestavicka 5.1 mohla byt nazyvana Poly-AMPem.. :)
Jo, samozřejmě, napsal sem koninu (na to, jak náročnej sem měl včera večer, to ale ještě neni tak strašný :) ). Měl sem samozřejmě na mysli to, že každá bedna má svůj zesilovač (lhostejno jestli biamp nebo ne), takže ani jinak (tedy nesymetricky) zatížit nejde.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No z pohledu zesilovace to beru.. na zvukovce mas taky vystup predzesilen.. to, ze jsou v bednach zesiky ber v podstate stejne, jako bys mel v PC predzesilovac a v bednach mono konce.. tem je to jedno.. ty jsou jen jednokanalove.. se*e se to tam, kde je kanalu vic najednou.. a neni to problem obecny.. je to problem ciste konstrukcni.. kdyz si koupis ja nevim Electrocompaniet, McIntosh, ale ono staci v podstate i bezne komercni znacky, jen proste kvalitni a drahe kusy, je konstrukce uplne jina.. vevnitr nenajdes PCBcko s nacvakanyma SMDckama, vsechno propojeny dohromady.. konstrukcne jsou tyhle velke zesilovace staveny v podstate jako 2 predzesilovane mono bloky..

Bedny do toho tedy vubec netahej.. tem je to jedno.. mas tam 2x mono sekci.. co nedela dobrotu je ten slatany stereo vystup.. monitorum timhle nic udelat nemuzes.. tem je to jedno..
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“