dneska jsem si chtěl stáhnout zdroj FF 3.6 a na stránkách projektu mi padl do oka FF 4.0, tak jsem vyskoušel a napadlo mě založit toto téma.
Můj názor:
Na první pohled mě zaujala překvapivá startovací rychlost prohlížeče (na mém pc z IDLE 5.7s), uživatelské rozhraní mi připadá velice zajímavě zpracované, působí moderně, ale né nepříjemě, tak jako u Google Chrome.
Prvně jsem si nemohl zvyknout na přepínání panelů nad adresou, ale po 4 hodinách používání mi to přišlo velice praktické, protoře se mi ani jednou nestalo, abych místo na panel kliknul na záložku.
Stránky se načítají doslova rychlostí blesku a troufám si tvrdit, že je rychlost minimálně srovnatelná s Chrome.
Paměť kterou zabíral proces firefox.exe se pohybovala od nějakých 90 MB do 140 MB nikoliv jako u verze 2, kterou jsem používal předtím 130-260MB.
Také se mi poměrně líbí, že FF si pro spuštěný plug-in typu flash,java,atd. vytváří samostatný proces "plugin-container.exe" což je imho velice praktické, protože, když applet skolabuje tak to odnese jen okýnko ve kterém běží, a ne celý prohlížeč, ale připadá mi to jako další žrout paměti
Nenarazil jsem zatím na žádnou chybu, kromě nefunkčního feedbacku
hodnotím 8/10
FF 4.0 beta 2 je možné stáhnout např zde
pokud je to duplicita, velice se omlouvám, hledal jsem ale podobné téma jsem nenašel