Zvuková karta xonar

Vše kolem srovnání a rad s nákupem zvukových zařízení.

Moderátor: CageJ

Mike13
Nováček
Nováček

Zvuková karta xonar

Příspěvek od Mike13 »

Zdravíčko, co si myslíte o téhle kartě?
http://www.alza.cz/asus-xonar-ds-d126081.htm
nebo o téhle
http://www.hardwarecanucks.com/forum/ha ... eview.html ?

Která je podle vás lepší pro poslech hudby? A má smysl ji kupovat pokud mám teď v desce integrovaný realtek, poznám změnu v kvalitě poslechu?

díky
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Zvuková karta xonar

Příspěvek od crashPC »

Ano, mohlo by to být dost zřetelné, aby to bylo poznat. Záleží co za reproduktory se tím živí. Pokud to jsou běžné stolní bedničky do 2000Kč, zdá se mi to jako nevýhodný kšeft, protože ten rozdíl se uplatní příliš málo... Pokud máš slušnější audio, bude to dobrý skok ku lepšímu zvuku, přestože je to taková "průměrná" tuctová karta...
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Mike13
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mike13 »

Reproduktory jsou aktivní stereo, stály nějako 5000, plus k nim používám nějaké levné geniusky abych si doplnil 5.1 sestavu (hudbu poslouchám jen na tom stereo páru za 5k)
Jde mi ale hlavně o poslech ze sluchátek, ty mám, podle mého názoru neprofesionálního posluchače docela dobré, AT AD500..

Zkusím asi tu druhou variantu xonaru do pci-e slotu, všechny pci sloty mám už totiž plné a minimálně si myslím že vylepšení zvuku se oproti integrované zvukovce dočkám ve zmizení praskání a šustění na pozadí, které je celkem otravné. (Nebo to je normální u zvukových kart v pc protože sou rušené větráky na desce a podobně?).

Díval sem se i na jiné kousky, ale ty jsou většinou už moc drahé.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

Doporučuji ti koupit zvukovku s integrovaným sluchátkovým zesilovačem.
Z těch levnějších se podívej po:
http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -25128.php
http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... i-1533.php
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
Serj
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Serj »

NobodyLovesMe píše:Doporučuji ti koupit zvukovku s integrovaným sluchátkovým zesilovačem.
Z těch levnějších se podívej po:
http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -25128.php
http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... i-1533.php
Co přesně mi přinese karta se sluchátkovým zesilovačem oproti třeba tomu xonaru? Díky
Spalovac_mrtvol
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spalovac_mrtvol »

Bude ti to hrát víc nahlas a bude ti to strkat do signálu víc bordelu ten aktivní zesík :X ALe já bych teda řek že speciální sluchátkovej zesilovač zas tak potřeba není, já mám taky integrovanou zvukárnu a hraje to nahlas až dost a zesilovač nějakej speciální to nemá určitě.. ten xonar bude hlasitostně asi podobnej jako integrovaná, akorát nesrovnatelně lepší kvalita zvuku
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

No třeba to, že v tom výstupu můžeš mít napíchnutá sluchátka neustále, můžeš přehrávat jak z reproduktorů, tak ze sluchátek. No a samozřejmě výstup optimalizovaný pro sluchátka, vyšší kvalita a hlasitost.
Alphi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Alphi »

Spalovač: sluchátkovej zesilovač (byť ten název k tomu uvažování svádí) zdaleka není jenom o hlasitosti. Doporučuju pročíst si třeba téma na AVManii.
Mike13
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mike13 »

Tak už mám v PC tu express xonarku, a není to sice nějaký propastný rozdíl, ale je krásně tichá a nešustí, a zvuk je taky o kousek lepší, ještě se budu muset pohrabat v equalizérech a tak, není na to nějaká stránka jak to nejlíp nastavit??
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

si robíš srandu :mrgreen:
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
Mike13
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mike13 »

nechápu
??
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

EQ przníš zvuk..tichá a "nešustí"? Zvuk. karta do PC v téhle ceně? Zkus si pustit hudbu bez jakýkoliv (ne)zvuk. efektů a vypni ten przn*č zvuku, kterému se říká EQ a zkus se do toho zaposlouchat...pokud máš lepší bedny, není ten zvuk přece jenom takový nějaký lepší?... :arrow:
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Alphi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Alphi »

Každej máme jiný uši a jiný preference, co se zvuku týká, univerzální nastavení pro každýho neexistuje.

Viz kotas - já osobně bych taky zapnul v Xonar DX Audio Center "Hi-Fi mód" (tlačítko HF) - to všechny "zlepšováky" vypíná - a dál to neřešil, pro mě v žádným jiným nastavení Xonar DX lepší zvuk nemá.
Mike13
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mike13 »

Už sem to trochu pošteloval, povypínal sem ty efekty a trochu si vytáhnul bassy pro sluchátka a zní to mnohem líp oproti integrované, nemáte na zkoušku někde nějakou vhodnou loseless písničku ve fakt mega kvalitě? :)
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Mike13 píše:nemáte na zkoušku někde nějakou vhodnou loseless písničku ve fakt mega kvalitě? :)
viz sz..
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Mike13
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mike13 »

Dík, ale ten soubor mi nešel stáhnout ani s free ani s profi účtem :(

Mám ještě jeden poslední dotaz. Potřeboval bych si nějak jeden z těch ostatních otvorů na kartě předělat na druhej front left/ front right výstup abych si do něj mohl připojit sluchátka a pak si to přepínat, protože jinak to budu muset mít udělaný škaredě přes kabelovou rozdvojku. Přední panel moc využívat nechci, protože to chytá po cestě moc rušení z pc
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Mike13 píše: Mám ještě jeden poslední dotaz. Potřeboval bych si nějak jeden z těch ostatních otvorů na kartě předělat na druhej front left/ front right výstup abych si do něj mohl připojit sluchátka a pak si to přepínat, protože jinak to budu muset mít udělaný škaredě přes kabelovou rozdvojku. Přední panel moc využívat nechci, protože to chytá po cestě moc rušení z pc
A proč sis proboha nekoupil zvukovku se samostatným sluchátkovým výstupem? No, to určitě "předělat" nepůjde.
Spalovac_mrtvol
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spalovac_mrtvol »

Mike13 píše:Dík, ale ten soubor mi nešel stáhnout ani s free ani s profi účtem :(

Mám ještě jeden poslední dotaz. Potřeboval bych si nějak jeden z těch ostatních otvorů na kartě předělat na druhej front left/ front right výstup abych si do něj mohl připojit sluchátka a pak si to přepínat, protože jinak to budu muset mít udělaný škaredě přes kabelovou rozdvojku. Přední panel moc využívat nechci, protože to chytá po cestě moc rušení z pc
A máš ten kabel, kterým připojuješ přední panel, omotaný kolem feritového kroužku? (Pravděpodobně si ho měl u case). Jinak některé sw programy přemapovat výstupy umí, takže ti pustí pravý a levý přední třeba na pravý a levý zadní výstup, ale nevím jestli jsou ty výstupy všechny stejné, jestli třeba nejsou optimalizované nějak speciálně pro ten typ reproduktorů co tam má být připojen. Musíš to zkusit.
Osobně sem řešil podobný problém a udělal sem to tak, že sem si koupil kvalitní prodlužku, které konec mi leží na stole a vždy si do ní připojím buď reproduktory, nebo sluchátka.
Joseph.cz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Joseph.cz »

Dobry den,

vzhledem k tomu ze je tu nadpis "zvukova karta xonar" nechtelo se mi zakladat kvuli svemu dotazu nove tema.. muj dotaz se tyka karty Asus Xonar D2X.. budu si kupovat nove reproduktory Logitech Z-5500 a chtel bych se zeptat, zdali mnou vybrana karta je kvalitativne odpovidajici vybranemu systemu? nebo pripadne jakou jinou zvukovku byste do cca 3 tisic doporucili?

Predem dekuji za odpoved
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

tvoja karta je lepsia, ako tie repraky, podla mna
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“