Reciever na digitalu vs lepsi zvukova karta v analogu

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Chroustostroj
Začátečník
Začátečník

Reciever na digitalu vs lepsi zvukova karta v analogu

Příspěvek od Chroustostroj »

Ahoj, v soucasny dobe stale provozuju prehistorickou kombinaci SB Audigy a repro Creative DTT3500 propojene pres miniDIN (melo by to snad byt digitalne).

Rad bych trosku pridal na kvalite a zvukove vybavil pocitac lepe, ale nemuzu se rozhodnout pro spravnou kombinaci a navic vecem ohledne zvuku zrovna moc nerozumim. Zvukovku pouzivam primarne na hry a video, na hudbu moc ne, ale to proto, ze se mi proste nelibi vystup. Po vymene bych rad, aby byl vystup poslouchatelny i pro hudbu.

Takze
a) Nejakou lepsi zvukovku (pravdepodobne asus xonar (nemam jeste rozmysleno jakou verzi) a lepsi repro propojene analogem, ktere je vhodne i k PC. Rad bych mel 5.1 kvuli hram a filmum.

b) Integrovana zvukovka (nebo neco levnyho co umi DD LIVE) + kvalitnejsi digitalni 5.1 reciever a k nemu vhodne repro.

Chtel bych za vse utratit max 20k (a nebranim se ani doporuceni na treba kvalitni repro nebo reciever do bazaru). Vydrzet by to melo opet tak tech 10let, proto jsem ochoten do toho pustit vice penez, jen nevim co teda koupit ?
X6 1100T@4.1GHz (CM 212+), C&Q-ON, default voltage, MSI K9A2 Platinum V2 (790FX+SB600), 4x2GB Adata DDR2 800+,Sapphire R9 290x, Nejrychlejší a nejžravější DDR2 stroj v ČR :), LCD: HP 2475W, Corsair HX-620, Win7 x64, NB: 13" MacBook Air 2012
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Re: Reciever na digitalu vs lepsi zvukova karta v analogu

Příspěvek od Maxtor »

No koukam na ty bedny.. jak din a digital.. vidim ze to ma 5+1 bedny + nejaky centralni box.. co leze z nej do beden je vedlejsi.. co leze z PC do boxu.. to nas zajima..

No a jinak mas stesti, ze jsi napsal limit tech 20k.. uz jsem tady rozepisoval, at to rocnou locknes a neresis dal.. :) ..i tak to ale nebude zadna sranda.. 5.1 sestava s receiverem aby na tom sla poslouchat muzika.. to je tak 30, 40k za spotrebni zbozi..
Ber to tak, ze pouzitelny receiver stoji rekneme od 6-8k nahoru, ale to je proste porad shit.. stejne tak bedny za zbylych 12, 14k budou proste humus.. teda v pripade 5.1 sestavy samozrejme..
Do toho potom zvukovka tak 2-4k.. no zadna sranda to nebude ti povim.. :)

Obecne ale.. rovnou bych vyradil vsechny moznosti byt vzdalene se podobajici tomu, co mas doma ted.. to proste na muziku neni a nikdy nebude.. i kdyz to stoji treba 10k.. osobne bych to videl na nejakou malou sestavu poskladanou z regalovek a nejakeho SUBu mozna.. tezko rict.. zkusim kouknout na net a pak dam vedet..
Chroustostroj
Začátečník
Začátečník

Jsem rad ze si toho tematu vsiml nekdo znaly veci, ale ja bych to zase neprehanel. Jsem ochoten pustit treba o par chlupu vice, ale nerad bych se dostal na 30, ci 40tisic. Nejsem hifista, v podstate budu spokojen s cimkoliv co bude hrat i na prvni poslech lepe nez to co mam ted. Ja mam totiz dokonce pocit, ze za tech 10let co DTT3500 mam mi asi degradovaly kondiky, protoze se mi zda ze to drive proste hralo lip. Ale to muze byt i ovladacema, zname creative a jeho (ne)podporu starych zvukovych karet, ze ? Instalovat Win2000, nebo dokonce W98, abych si to overil, se mi uz teda nechce.

Trosku jsem nepochopil proc pises, ze zvukovka 2-4k. V pripade, ze pojedu pres digital do recieveru (v podstate tak jedu i ted) mi bude stacit i integrovana s podporou DD LIVE (kvuli hram) ne ? Mel jsem za to, ze kdyz pojedu na digitalu tak je mi lepi zvukovka na nic.

Edit: Jelikoz by hudba hrala stereo, tak asi stredni a zadni repro nemusi byt vylozene luxus. Tim by se dalo neco usetrit.
X6 1100T@4.1GHz (CM 212+), C&Q-ON, default voltage, MSI K9A2 Platinum V2 (790FX+SB600), 4x2GB Adata DDR2 800+,Sapphire R9 290x, Nejrychlejší a nejžravější DDR2 stroj v ČR :), LCD: HP 2475W, Corsair HX-620, Win7 x64, NB: 13" MacBook Air 2012
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Tak jestli by ti to melo vydrzet tak minimalne 10 let, je 20 tisic docela malo. To je tak na kvalitni 2.1 system.

Slusnej a kvalitni 5.1 system stoji cca. 40 tisic. Pokud to dohromady nedas, je taky moznost koupit si nejdriv 2.1 a rozsirit pozdeji na 5.1.

Takze nejak takhle:

2.1 set rozsiritelny na 5.1: BLUE SKY MEDIADESK 2.1 MKII SYSTEM

5.1 set se vsim vsudy: BLUE SKY MEDIADESK 5.1 MKII SYSTEM

Tenhle Blue Sky System je uz opravdu kvalita, studiovej 5.1 standard. Jsou rozhodne i drazsi modely, ale tenhle ma velmi priznivou cenu, kdyz se vezme v uvahu, co dostanes.
Chroustostroj
Začátečník
Začátečník

Ten Blue Sky ma krom ceny par dalsich nevyhod. Hlavni asi je, ze centralni jednotka je umistena v subwooferu. Vzhledem k tomu, ze mam subwoofer na celkem dost nepristupnem miste (vedle stolu v rohu mistnosti, ale ohnout se tam nejde) si nedokazu predstavit jak bych to ovladal (u 5.1 verze je teda nejakej dalkac, ale stejne). Ta 2.1 verze uz je cenove prijatelnejsi, ale nema ani dalkac a podle obrazku si budouci upgrade na 5.1 nejak nedokazu predstavit (chybi tam polovina vystupu).

Stejne ale nemam vyresenou zakladni otazku: Zda ozvuceni resit lepsi zvukovkou a lepsima bednama bez recieveru po analogu a nebo horsi zvukovkou s recieverem pres digital. U prvni varianty usetrim za reciever, ale za zvukovku bych pak dal okolo 4tis.

U druhe varianty usetrim na zvukovce (DD live umi i nektere integrovane a nebo karty do 1000kc), ale zase budu muset neco osidit na bednach, protoze lepsi reciever pocitam tak okolo 9tis.
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Ten ovladac je u 5.1 nutne potreba, to je pravda, bez nej to nema vubec smysl. U 5.1 ho ale tusim davaj zdarma, jinak si ho je nutny dokoupit, jenze u 2.1 nema zase takove opodstatneni, tam neni tak dulezity.

U toho 2.1 jsi me ted zarazil, netusim jak to je u tohohle modelu, mozna existuje jeste jinej. Vim jiste, ze minula verze, puvodni verze tohohle setu, tuhle moznost rozsireni mela. Tohle je druha verze MKII a ta prvni uz se neprodava. Ale myslim, ze neco se bude v tomto systemu dat sehnat, aby se to dalo upgradovat. Nicmene i tak neni upgrade v budoucnu uplne idealni, jelikoz se muze zase objevit nova verze (ta predchozi se prodavala tusim asi +-5 let, mozna vic).

Co se tyce toho digitalu, tak ja kdybych si mel vybrat, jdu radsi do hotoveho reseni pres analog jako je ten Blue Sky. Jsou ruzna jina reseni, muzes si nakoupit lacinejsi vetsi monitory a rozmistit je do surroundu, kde nejake pasivni repracky na receiveru budou lepsi, z aktivnich to tezko postavis. Ale tohle reseni nebude podle me kvalitnejsi ani lepsi, je to slozitejsi, poskladane z hafa veci a ten digital ma par nevyhod a stejne bude kvalita zvuku zavisla na DAC v tom receiveru. A tam bych celkem pochyboval, ze bude kvalitnejsi nez na kvalitni zvukovce, jelikoz v receiveru jsou penize utopeny v desitkach dalsich technologii, ktere ty potrebovat nebudes. Napadly me digitalni 5.1 bedny, ale o takovych nevim, mozna neexistuji, coz jen dokazuje, ze v jakekoliv sfere se na surround pouzivaji analogove bedny.
Za sebe bych zkratka sel v 5.1 do analogu do nejakeho hotoveho vypiplaneho a odladeneho reseni. Nicmene kdyz na tom chces hrat prevazne hry a poustet filmy, je takove ultra dobre veci jako je ten Blue Sky system asi pro tebe skoda. To totiz rozhodne nema tohle urceni, ackoliv by to nejak jiste fungovalo. Na tyhle veci jsou urcene vyrobky jako Logitech Z5500. Pokud se tyce receiveru, tak to ma podle me zase spis smysl na vykonnejsi bedny typu sloupovky a pro poradne domaci kino. Jenze v pripade hrani her v nejakem pokojiku zase nema smysl a neni mozne stavet obri vykonne domaci kino, tam bych se zameril na bezprecedentni kvalitu a skladnost.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No co si budem povidat.. jak jsem psal uz na zacatku.. postavit slusne hrajici 5.1 za 20k je prakticky nerealne..
Pokud se budeme bavit o aktivnich monitorech, ovladani bude vzdycky o tom, ze bud bude na kazde bedne zvlast, nebo bude na SUBu.. tady si v podstate nemas sanci nejak vybirat.. do tech 20k by se dalo nejak vymyslet treba M-Audio.. sice teda moc netusim jak, pac prodavaj vse po parech, ale snad by to s nejakym distributorem domluvit slo.. 5.1 sety maj jen ve vysich radach a to neni zadna sranda zaplatit.. tedy vzhledem k tomu, ze to je jen M-Audio..

No.. rekneme tedy 5x + 1..
http://www.audiotek.cz/product-29484-m- ... x5a-deluxe
http://www.audiotek.cz/product-12388-m-audio-bx10s
..jsou to sice monitory, ale v podstate ani moc ne.. hrat to bude velmi slusne.. vykonove s tim zbouras barak..

Ta zakladni otazka ve smyslu kvalitni zvukovka a neco aktivniho, nebo receiver.. ber to trochu jinak.. alespon trochu slusny aktiv set, nebo uplny, ale uplny low-end receiver set..
S 20k ti to vyjde na nejaky shit zesilovac + totalni hnus bedny.. vlezes se sem se znackama typu Heco nebo napr. entry-level radama od Jamo, snad jeste Magnat..
Netvrdim, ze to zvuk mit nebude, ale je to uplne mimo.. tyhle bedny jsou vetsinou naprosta katastrofa..

Jedine sance vidim na levny monitory, coz sluzbu udela, nebo hold bazar.. nad nejakym nakupem nove sestavy a receiveru vubec neuvazuj.. v takovem pripade jsi 20, 30 tisic pod limitem..

Dodam snad jen, ze se tady urcite najde hromada lidi, kteri budou tvrdit, jak zase prehanime a jak clovek nemusi mit doma nejaky top a ja nevim co.. to ja netvrdim.. jako priklad tedy 5.1 sestavy.. k topu patri treba JBL se svyma kouskam akolem 100-120k.. neco slusneho je treba VX rada od KRKu, ktera stoji ale porad 50k.. nebo viz treba zminovany Blue Sky.. to jsou ony slusne sestavy.. ne zadny high-end..
Pokud chce clovek klasicke domaci kino ve smyslu receiver, dva 3-pasmo sloupy + tri 2-pasmo regaly + SUB.. vzdycky to bude do takovych 50-70k proste shit.. to uz je rozumnejsi si za 20k koupit ty pitom ymonitory od M-Audia.. udelaji lepsi sluzbu..
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Z tech M-Audii nebo neceho podobneho si to muze poskladat, ale urcite bych dokoupil nejaky surround ovladac hlasitosti. A souhlasim, ze s tim receiverem je to dost nerealne za ty prachy, taky proto bych mu to nedoporucoval.

Ale reknu ti, ze ja bych teda nechtel na "3-pasmo sloupy + tri 2-pasmo regaly + SUB" hrat hry. Obcas vecer na tom kouknout na film nebo si pustit music, to jo, ale jinak to pouzivat permanentne jako surround sestavu k pocitaci, to fakt ne, z toho by mi asi jeblo v hlave.

Budto to teda postavit z nejakych 5" monitoru (ci neceho podobneho) + sub a surround regulator, a nebo pridat a koupit si Blue Sky. Ale teda ty M-Audia za 4600 za par...hmm :roll:
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

nevim, ja bych se nebal to postavit na nejakych regalech od jamo + bazarovy receiver (sony dg 500 je porad dobra koupe)
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Ty starsi M-Audia s novyma radama strasne padly na cene.. za 4,5k 5", za 7micku 8".. v dotazech typu - Co k PC za co nejnizsi cenu - je to docela jasna koupe..

Jinak jak pise Myom.. vzhledem k pozadavkum bych asi spise resil bazat.. takhle s monitorama to bude docela komplikovany a co si budem povidat, to zapojeni taky nebude zadny pohodlicko.. vsude tlusty snury.. kazda zvlast.. samozrejme nejaky master volume nesmysl je potom docela nutne prislusenstvi..
Ja jsem v tomto pripade pro bazarek, kde se s 20k snad neco najde, ale i tak bych vybiral a hledal dlouh a peclive.. :)
Chroustostroj
Začátečník
Začátečník

Predem chci velmi podekovat za vsechny rady. Ty M-Audio vypadaji zajimave, jen mne trochu desi jak psal Maxtor, ze ma dost vykonu na zboreni domu. Tohle oprabdu ma priorita neni. Jde mi o kvalitu, funkčnost a skladnost.

Kdyz tu pisete jak je digital drahy, asi tedy pujdu do analogu. No jo, ale jakou zvukovou kartu ??
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

jako drazsi to bude, ale vem si, ze receiver ktery jsem napriklad zminovat sezenes po bazarech za 3-4 k. jamo c 603 poridis nove za 8 k, na receiveru jim pridas trochu basy. nebo tedka nekdo v bazaru prodava receiver marantz za 5,5k a na hifi bazaru se k tomu da poridit za 6k HECO - Metas 300, nebo asi lepe sednou MAGNAT - Quantum 603 http://www.hifibazar.cz/ . k tomu slusnejsi center, efekty jsou v podstate jedno jake, dvoupasma jsou zbytecne drahe a zbytecne. a na sub muzes casem jeste nasetrit. neni to zadny zazrak, ale hrat to bude pekne a podle me bys asi ani neocenil poslechove nejake drazsi reseni. navic k tomu muzes pripojit mnohem vice veci, nez kdyz to budes resit pres zvukovou kartu.

jeste se muzes podivat tady a drobny zebricek, kde se daji jednotlive produkty alespon orientacne porovnat. http://www.excelia-hifi.cz/top.html
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Chroustostroj
Začátečník
Začátečník

Asi nejvíc se mi zamlouvají ty MAGNATY 603 a s recieverem z bazaru bych svuj limit zas o moc neprekrocil.

Ted finalni otazka: Poskytne tahle kombinace lepsi zvukove podani nez nejaka lepsi zvukovka rady xonar (napr. essence) s primym pripojenim na repro, tedy bez recieveru, nebo zesilovace ?
Jestli jsem placl blbost a bez zesilovace tyto repro s pc nejdou pouzivat tak se omlouvam, jsem ve znalostech z audia sto let za opicema.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

jsou to pasivni repra, takze potrebuji zesilovac/receiver.
Chroustostroj
Začátečník
Začátečník

Mam tedy predstavu jake koupit repro a reciever, ale porad nevim co s tou zvukovkou. Vzhledem k tomu, ze na tom chci hrat i hry tak bych rad nejakou co bude zvladat 5.1 ve hrach. Ted nevim jestli je dneska k necemu podpora EAX, pouzivaj to jeste nove hry a funguje to vubec ve win 7 ? Zda se mi, ze je v tom docela zmatek. Dam priklad: Prvni co uvidite pri spusteni BF Bad Company 2 je logo dolby digital pres celou obrazovku, ovsem nevsiml jsem si, ze by hra sla nejaky zpusobem nastavit tak, aby byl posilan komprimovany DD stream na digitalni vystup (stejne jako treba pri prehravani dvd), kde by rozkodovaval externi dekoder. Pokud inzeruji Dolby Digital, tak to musi umet posilat na vystup i bez podpory HW enkodovani ne ?

Aby se v tech nekolika dotazech neztratil muj puvodni: existuje na nasem trhu karta, ktera umozni kvalitni poslech hudby (tak do 5ti tisic) a zaroven si bude rozumet s hrami a win 7 ?

doplneni: mela by byt do PCIe. Vim, ze nabidka kvalitnich karet hovori spise pro PCI, ale nehodlam tu kartu menit pri upgradu. (audigy mam od r2000) Obavam se, ze za par let bych mel s osazenim pci karty problem.
gck23
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gck23 »

kolem 5k kartu na pripojeni k receiveru mas Auzen X-Fi HomeTheater HD a Asus Xonar HDAV1.3
Core i7 8700K, Asrock Taichi Z370, HyperX 16GB KIT DDR4 3333MHz CL16 Predator, Kingston A1000 960GB NVMe, MSI GeForce GTX 1070 GAMING X 8G, Be quiet! DARK BASE 700, AOC ag352UCG
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

Jestli máš na desce digitální výstup, tak bych klidně použil integrovanou zvukovku.
Resp já to tak mám.
Chroustostroj
Začátečník
Začátečník

to Ajťák: to jsem taky zvažoval, ale z týhle konfigurace pak víc než stereo nevytáhneš.5.1 ti pojede jen pro DD streamy u DVD, nebo bluray (předpokládám, že tvá integrovaná zvukovka neumí DD live!, nebo DTS connect - stejně jako ta moje)
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

Nojo, já jedu jenom 2.0, takže tyhle vylepšení neřešim.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“