Odpálený disk

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Jouda5
Nováček
Nováček

Odpálený disk

Příspěvek od Jouda5 »

Ehm, předem bych chtěl upozornit že nejsem expert, tak se omlouvám za svojí neznalost.
Můj problém je tom že jsem si omylem nejspíš odpálil svůj SAMSUNG 3.5" Story Station 1500GB. Jednoduše jsem narychlo zapojoval notebook a tenhle exterák a jako debil jsem si spletl konektory a do disku jsem místo 12V pustil 19V přičemž disk už se samozdřejmě nespustil. Tak jsem externí box rozebral, vyndal z něj HDD, ale i když ho zapojím do stolního PC, tak počítač ani nenastartuje, jenom probliknou ledky u větráku a tím to hasne. A tak moje otázka zní: Je nějaká možnost na záchranu dat ? ( nejlépe jestli to dokážou v nějaké opravně, protože já sám doma asi nic nedokážu.)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Odpálený disk

Příspěvek od zombux »

mělo by to jít, ale připrav se na částky v řádu tisíců Kč za GB... nějaké zkušenosti mám třeba s pražským Datahelp.
ignorelist: kremrole a dezoláti
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Odpálený disk

Příspěvek od petr_ »

Při troše štěstí se jen na elektronice disku spálil ochranný transil - pak se chová jako zkrat. Oprava by měla být celkem jednoduchá.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“