GeForce GTX 465 chvění obrazu

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
c0rrupt
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

GeForce GTX 465 chvění obrazu

Příspěvek od c0rrupt »

Dobrý den
Koupil jsem si grafiku GeForce GTX 465 od Gainwardu a při hraní se mi po chvíli začne chvět obraz, po chvíli to zmizí občas se to zase oběví. Se starou 9800GT to nedělalo a nic jiného jsem neměnil, tudíž předpokládám, že je to tou novou grafikou. Ted jsem si zkoušel testovat GPU pomocí OCCT a asi tak po 20sec to začlo dělat taky, když se GPU dostalo někam kolem 80°C po chviličce to přestalo a dál už to nedělalo. Nevíte čím to je? A jak se to dá odstranit? Docela mi to vadí , předpokládám, že teploty GPU kolem 91°C při plném vytížení jsou v pořádku.
Děkuji
c0rrupt
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: GeForce GTX 465 chvění obrazu

Příspěvek od c0rrupt »

Zjistil jsem, že to dělá pouze mezi teplotami asi tak 61-79°C . Což je tedy zrova přesně ta teplota kam se GPU dostane, když hraju :) a jediné jak jsem to dokázal vyřešit je to, že jsem napevno nastavil nižší otáčky větráčků a trošku brutálněji přetaktoval grafiku a osolil nastavení ve hře aby se teploty dostaly mírně víš nad 81°C, protože níž to nejde. Což se mi nezdá příliš štastné řešení :).
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Jak máš připojenej monitor? Jestli přes VGA tak je to bohužel naprosto normální. Gainward dává na své nereferenční karty (což jejich GTX465 je) nejhorší možné analogové výstupní filtry a tohle je důsledek. Pokud můžeš vyměň kartu za jinou, třeba Asuse nebo tak.
c0rrupt
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od c0rrupt »

Hmm jj VGA s redukcí. :sad: Takže nic jiného než výměna grafiky nebo jinej monitor se stim dělat nedá?
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Spíš výměna grafiky, tahle je nic moc. Ale monitor vzhledem k tomu že je VGA only bude možná ještě větší katastrofa. Ale TN nemá cenu měnit za jiné TN, bez ohledu na vstupy, to měj na paměti.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“