Připojení kamery do PC
- petrhlavicka
- Nováček
-
Připojení kamery do PC
Dobrý den, můj problém spočívá v připojení staré kamery k počítači. Rozhodl jsem se s tímto obrátit na Vás a doufám, že mi budete nápomocni.
Mám tu starou kametu Sony HandiCam Video 8 a jsou na ni jen VIDEO a AUDIO out (cinch) výstupy. Nevím jak a přes co ji propojit s mojím počítačem. Potřeboval bych, aby šel obraz a zvuk z kamery rovnou do počítače, kde by se ukládal (existuje takový program?).
Děkuji
Mám tu starou kametu Sony HandiCam Video 8 a jsou na ni jen VIDEO a AUDIO out (cinch) výstupy. Nevím jak a přes co ji propojit s mojím počítačem. Potřeboval bych, aby šel obraz a zvuk z kamery rovnou do počítače, kde by se ukládal (existuje takový program?).
Děkuji
- glu
- Začátečník
-
Re: Připojení kamery do PC
Mela by na to staci jakakoliv analogova tv karta, respektive by mohla mit aspon stejny vstup (cinch), aby se to nemuselo "slozite" resit pres redukce. Sam mam WinFast TV2000XP (nebo je hodne podobna, je jich vic typu:deluxe,fm,rm,global), obraz mam pres cinch a zvuk mam pres redukci do mikrofonu, kdyz nahravam ze stary analogovy kamery. Obsluzny software dodavany k tv karte to rovnou nahrava na disk, ale necekej zadnou extra kvalitu. Jedinej problem by mohl byt v operacim systemu, protoze treba na win7 nejsou ovladace (v xp bez problemu), ale i to by melo jit resit alternativnim ovladacem (v pripade teto tv karty). Otazka je, jestli se nejaka relativne slusna analogova tv karta da jeste koupit nova (treba i s digitalem), nebo schanet nejakou bazarovou. Skoda, ze ta kamera nema firewire konektor, ale to by si zase musel mit firewire na desce nebo koupit firewire pci radic.
- petrhlavicka
- Nováček
-
Děkuji za radu... Jelikož máme kabelovou televizi, tak bych asi potřeboval DVB-T televizni kartu, po nejake se mrknu, nebo mi nějakou doporucite? Systém mám Windows 7 Professional.
- glu
- Začátečník
-
Jestli jsem pochopil problematiku digitalniho vysilani dobre, tak digitalni kabelova televize (dvb-c) v dvb-t karte nebude fungovat, ale treba se pletu.
- petrhlavicka
- Nováček
-
DVB-T je pozemní digitální vysílání, nebo ne? Naše kabelovka přeša na toto vysílání mám za to.
- glu
- Začátečník
-
Jelikoz nemam kabelovku, tak netusim, ale overit by to melo jit u poskytovatele.
- petrhlavicka
- Nováček
-
Tak já se zeptám..