NVIDIA oznámila ztrátu 141 miliónů dolarů Asi bych se měl spíše vyjádřit pod článkem, ale Chyby či záměr? mi v tom brání, proto vlákno zde.
Článek je primárně o čisté ztrátě, která se místy plete s poklesem tržeb. Jako celek článek vyznívá, že Nvidia deklasuje svou konkurenci rozdílem několika tříd, viz obrázek.
Podívám-li se na tiskovou zprávu Nvidie, pak je tam čísel více jako dost a vcelku přehledných, ale článek je zjevně o něčem zcela jiném a přiložený obrázek tomu dává korunu dokonalosti, obzvláště když k němu není napsán jakýkoliv text.
Není vůbec jasné co zobrazuje, co s čím porovnává, je to jen nějaký výkřik "Nvidia je lepší"? Běžný čtenář, pokud je technicky a ekonomicky ještě méně zdatný než autor článku musí mít hned jasno! Nvidia je dle obrázku dokonalá a přesto má takovou ztrátu! AMD musí být úplně v Ř***!
Jinak článek vypovídající mnohé o současném stavu PCT.
NVIDIA oznámila ztrátu 141 miliónů dolarů
- Federmann
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
NVIDIA oznámila ztrátu 141 miliónů dolarů
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
Re: NVIDIA oznámila ztrátu 141 miliónů dolarů
Tohle jsem ve článku našel... a vhodnější by asi opravdu bylo "poklesl zisk" než "ve ztrátě", zase beru v potaz lehkou bulvárovitost nadpisů aby přitáhli čtenáře, kterej pokud tomu nerozumí a není fanatickej pošuk, přeloží si to stejně jako "vydělali míň než předtim", takže imho neni co řešit.Federmann píše:Článek je primárně o čisté ztrátě, která se místy plete s poklesem tržeb.
Obrázek tam je očividně ze srandy a podle tvé zbytečně podrážděné reakce bych řekl že na místě. Pokud sis podle něj udělal názor na celý článek, možná by ho to chtělo i přečíst. Věci vážně a textem míněné mi přijdou naprosto logické a jednoznačné, dobře až na ten malej omyl se zisky vs. příjem (aniž bych teda ověřoval jestli čísla sedí, ale to rád přenechám fanatickým pošukům)Federmann píše:Jako celek článek vyznívá, že Nvidia deklasuje svou konkurenci rozdílem několika tříd, viz obrázek.
O AMD v textu není ani zmínka, což bych o článku na téma propadu zisků nVidie také očekávalFedermann píše:AMD musí být úplně v Ř***!
Prázdniny už zaplaťpánbú brzo skončí, snad na internetu ubude té nevybouřené energie...
- zombux
- Odborník PCT

nojo, ale zas přestanou lítat včely. tak jako tak, pochybuju že tenhle blábol tady někoho zajímáNoTHX píše:Prázdniny už zaplaťpánbú brzo skončí, snad na internetu ubude té nevybouřené energie...
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Federmann se akorát snaží nasbírat reakce, aby si pak screenshoty pěkně okomentoval na svém webu, který odhaluje spiknutí československého internetu proti němu. Takhle je to všude, kam vkročí.
- bubanek
- Středně pokročilý

Však titulek musí zaujmout tak, aby lidi ten odkaz rozklikli a uviděli reklamu, za kterou jsou peníze. Je to naprosto normální a je to úplně všude
//edit Wilik - upraveno
//edit Wilik - upraveno
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jakožto autor se dovoluji k tomuto příspěvku vyjádřit. Nedisponuji ekonomickou angličtinou a omlouvám se za původní verzi, kde jsem uvedl, že NVIDIA má „pouze“ o $114 mil. nižší zisk. Nebudu se na nic vymlouvat, tou dobou byl na toto téma kromě tiskové zprávy publikován pouze kratičký text, který jsem příliš nepochopil. Po upozornění erudovanějším čtenářem jsem chybu opravil a v dohledné době si budu muset doplnit ekonomické znalosti. Také je v textu uvedeno, budu citovat: „Jen-Hsun Huang, NVIDIA CEO, celou situaci bagatelizoval.“ Z čehož je patrné, že se NVIDIA snaží odvést pozornost.
Co se týče onoho obrázku, je všem více než jasné, že je to parodie ve stylu srovnání „iPhone vs. stone“ a podobně. V původní verzi byla dokonce zmínka „Czech PR guy
“ jako narážka na pana Staňka, ale vzhledem k tomu, že toho času byl na dovolené jsem tento řádek po konzultaci s šéfredaktorem odmazal. Relevantní informací je také fakt, že autorem je člen konkurenční redakce, který bývá často označován za fanATIka (dokonce se v diskusi přihlásil k autorství).
Dokud budou v České republice žíti závistiví čecháčci, přející každému to nejhorší a NVIDIA pro ně bude satan černý chlupatý, budeme nadále čas od času psát o bulvárních tématech. Je mi to upřímně líto, raději bych psal kvalitní dlouhé recenze a novinky plné technických informací a detailů jako v sobotu: „Hi-end od ECS: P55H-AK Black Series s podporou SLI a CrossFireX“, ale s odpuštěním hovadiny o ničem mají mnohonásobně větší čtenost. Všem, kteří (jako pan Federmann) z novinky vydedukovali: „AMD musí být úplně v Ř***!“, se omlouvám. Tímto bych rád celou situaci uzavřel.
P.S. Chovejte se k sobě jako lidi, opravdu mě unavuje číst neustálé flamy, urážky, nadávky a nesmyslné hádky o tom, kdo dočůrá dál proti větru. Některé výrazy sem možná nepatří, ale snad všichni konečně pochopíte, co jsem tím chtěl říci.
Co se týče onoho obrázku, je všem více než jasné, že je to parodie ve stylu srovnání „iPhone vs. stone“ a podobně. V původní verzi byla dokonce zmínka „Czech PR guy
Dokud budou v České republice žíti závistiví čecháčci, přející každému to nejhorší a NVIDIA pro ně bude satan černý chlupatý, budeme nadále čas od času psát o bulvárních tématech. Je mi to upřímně líto, raději bych psal kvalitní dlouhé recenze a novinky plné technických informací a detailů jako v sobotu: „Hi-end od ECS: P55H-AK Black Series s podporou SLI a CrossFireX“, ale s odpuštěním hovadiny o ničem mají mnohonásobně větší čtenost. Všem, kteří (jako pan Federmann) z novinky vydedukovali: „AMD musí být úplně v Ř***!“, se omlouvám. Tímto bych rád celou situaci uzavřel.
P.S. Chovejte se k sobě jako lidi, opravdu mě unavuje číst neustálé flamy, urážky, nadávky a nesmyslné hádky o tom, kdo dočůrá dál proti větru. Některé výrazy sem možná nepatří, ale snad všichni konečně pochopíte, co jsem tím chtěl říci.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- Bob van Sikorski
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Klidně můžeš být adresnější Hony, autorem onoho obrázku jsem já, vznikl pouze jako vtípek přesně ve stylu "iphone vs stone", jak píšeš. Dokonce v něm byly záměrně zanesené chyby, tak jak to u těchto srovnání bývá, které jsou zde již opraveny a také pokud jsem si něčím naprosto jistý, tak tím, že Igora Staňka by vtípek na jeho adresu pobavil, nikoli urazil. Nicmémě Feddermana znám i od nás, takže mě toto jeho nepochopení vtípku nepřekvapuje. Tenhle příspěvek není nějaká obhajoba pctuningu, jistě každý soudný pochopí, že o to mi asi nepůjde, je to pouze pozastavení se nad tím, jak někteří malí lidé vidí za obyčejným žertíkem nějaké spiknutí .
s pozdravem
David Ježek
Deep in IT
pro zájemce, originál je zde:

s pozdravem
David Ježek
Deep in IT
pro zájemce, originál je zde:

já jen vím, že něco jako "logaritmícký pravítko" existuje, ale dneska jsem to viděl poprvý - na tom obrázku ... WIFT, 14.1.2008