Nova GK na starsi sestavu

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
Asarak
Nováček
Nováček

Nova GK na starsi sestavu

Příspěvek od Asarak »

Zdravím,
tak sem nějak zjistil že už budu potřebovat něco lepšího než co mám, ale zase nemám dost peněz na upgrade zakladky, procaku, pamětí a hlavně GK.
Chci především výkon ve hrách (metro na low a 1440x900 při cca 15fps už mě nebaví ...) na dobré detaily (grr škaredé kostičty škaredé :x )
Takže nazačátek, mám:

Asus M2A-VM zakladku http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=44487
AMD Athlon64 X2 4800+ 2,5@3GHz (nejspíš by to šlo vytáhnout ještě výš, ael nemám dobrej větrák a taky nevím jak na tom jsou ramky)
DDR2 2x1 GB A-Data 800MHz v DCH + 2GB Kingstone 800MHz
MSI RX2600 XT 512MB http://eu.msi.com/index.php?func=prodde ... od_no=1236 (nikde jinde sem ji už nenašel :-D , fakt dobrá karta)
---------------------------------
No, a rád bych tam hodil GTX 460 756 OC (http://www.alza.cz/msi-n460gtx-cyclone- ... 178305.htm) + Fortron BlueStorm 500W nebo Black Power (450/550W)
- to že mám na základce PCI-E 16x 1.0 a karta má 2.0 už vím, že problém nebude

1. Jak moc velká blbost je osadit můj PC touhle kartou?
2. Jakej by to mělo dopad na výkon, resp. kolik výkonu bych ztratil kvůli slabší ZD, Proc. a RAMkám ?
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Nova GK na starsi sestavu

Příspěvek od tielka »

Tak tu není co řešit kartu bych koupil
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Bude to CPU bržděné, ale boost v hernim výkonu bude stejnak enormní. 2600XT byla asi jak X1800XL, ala rok 2005.
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Bral by som max HD5570 či HD5750.
Asarak
Nováček
Nováček

Příspěvek od Asarak »

No to už je dle mě zas slabé, protože když budu vbudoucnu dělat upgrade ostatních věcí tak bude grafika zaostávat.
Jinak dík, těch pár % ztráty výkonu moc nepoznám no :) snad
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

O tom že časom plánuješ ďalší upgrade si nepísal.
Asarak
Nováček
Nováček

Příspěvek od Asarak »

Ah pardon, měl sem to líp napsat ty první slova :)
Asarak
Nováček
Nováček

Příspěvek od Asarak »

Tak fajn, něco jsem si za tu dobu přečetl, a vychází mi z toho že GTX 460 bych fakt kupovat neměl, páč by jela na +-50% výkonu... A kdybych kupoval dále novější komponenty, tak bych pravděpodobně šetřil na PII 955 BE, a ani ten podle některých tu 460tku neutáhne. Je to tak správně? anebo se pletou a s mým AX2 4800+ by karta jela víc než na 50% a dále s PII už by to nijak neořezávalo její výkon ?

Ale rád bych chtěl zjistit ještě něco... jak je to se SLI pro nVidia karty ? Základka by musela podporovat SLI (takže nForce čip jo? zapomentě na desky pro intel :) jen AM3) a když by se pak mluvilo o výkonu obou karet vůči procesoru, tak by se to nijak neznásobilo (2x lepší procák) nebo by ho to opravdu chtělo lepší ?

+ bonusová ale k základce (asi bych měl napsat na jiný forum, ale hodim to k tomuto) - 65nm Athlon X2 pro soc. AM2 , kdyby ho dal na ZD s AM3 a podporou Athlonů X2 a 45nm technologie, šlapal by na takové základce ? pak bych mohl koupit Radeony 5770 a v budoucnu do CF, protože SLI základky s AM3 a podporou Athlon X2 sem nenašel :( tohle je sice menší problém ale je tady taky

Díky, pokud se v tom vyznáte a pochopíte otázky :roll: :D
vassago
Nováček
Nováček

Příspěvek od vassago »

PII 955 zvládne i výkonější karty, myslím že by tu GTX 460 vubec neomezovala..
AMD Phenom II X4 945, rev.C3 ; ASUS EAH5770 CuCore ; Gigabyte GA-770T-USB3 ; Zeppelin Gold - Evolve 4GB (kit 2x 2GB) 1333MHz ; Samsung SpinPoint F1 3.5" 1TB ; Cooler Master Elite 330 ; Enermax PRO82+ II 425W Bronze ; BenQ 24" LED G2420HDBL
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Na tvoji sestavu max HD4670 :-)
Jinak PHII tu GTX460 utáhne levou zadní....
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“