rozhoduji se mezi dvěma notebooky a mám trochu problém
![Smile :-)](./images/smilies/smile.gif)
Oba modely Aspire 5740DG-434G64MN i ACER Aspire 5820TG-434G64MN mají až na pár konektorů stejnou výbavu (snad vidím dobře).
Ale 5740 vydrží 4 hodiny a je 3D (krutopřísná moderní věc, že?) a 5820 sice není 3D, ale zase vydrží 8 hodin.
Pokud je to s výdrží takto „smutné“, není co řešit, a beru 5820.
ALE! Pokud jsou oba modely stejné, nemá náhodou i 5740 možnost přepínání grafických karet (to je velká výdržová výhoda 5820), a nešla by tedy i tam ušetřit výdrž třeba až na 6/8 hodin (samozřejmě bez puštěného 3D)?
Pak by tento notebook, který je levnější + 3D byl nepochybně mnohem lepší variantou?!
Nikdy jsem Acer (ani jiný laptop) neměl, nevím, jak fungují ty přepínatelné grafiky, ale vyčetl jsem, že se to dělá softwarově normálně PTM na ploše, nebo je na to i tlačítko. Vidím na obou záhadné tlačítko „P“, že by?
Foto 5740
Foto 5820
V popisu žádného e-shopu možnost přepínání u 5740 není, na druhou stranu má taky každý obchod jinou fotku, 3D zmiňují jen dva, atd.
Co tedy myslíte? Do kterého jít? (Psal jsem dotazy na prodejce a nikdo neví / zeptají se /// z Aceru mi neopověděli.) Už bych ho rád co nejdřív objednal, bude se zdražovat, atd atd, a prostě už po něm moc toužím
![Very Happy :-D](./images/smilies/biggrin.gif)
Děkuju a přeju hezký zbytek víkendu,
Zdeněk