Repráky na privát do 1500

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Repráky na privát do 1500

Příspěvek od Cujo »

Hledám repráky, které budou připojené k noťasu (s externí zvukovkou Native Instruments Audio 2 DJ)
Primárně na hudbu, filmy a seriály. Nevyžaduju abych slyšel nějaké exploze 2metry za mnou, takže nějaký extrémní surround zvuk není potřeba a vlastně možná ani není žádoucí.
Bohužel kvůli omezenému rozpočtu můžu investovat max 1500.
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Repráky na privát do 1500

Příspěvek od Cujo »

jinak preferuju 2.0 a 2.1 repro .)
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

Vem co největší stereo geniusy které najdeš a zbude ti ještě na cíga.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

:up:
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

jako Foxik... To je nejrozumnější řešení...
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Třeba tyhle - http://www.alza.cz/genius-sp-hf2-0-1800 ... 148818.htm

BTW, přesně na tenhle dotaz bude zanedlouho článek na PCT, s více modely beden, takže bych třeba být tebou počkal. Osobně ale ve 2.0 sázím na tyhle Geniusy.
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

za 1500 je snad lepší mít vážně sluchátka :-D :-D
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Pro jeho použití ale potřebuje pravděpodobně jak sluchátka, tak repráky.
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

sluchátka mám poměrně slušné - sennheiser hd 555 a akg 518 dj
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

co zkusit tohle? je to do USB http://kytary.cz/alesis-m1-active-320-usb/HN098626/
v nejhoršim případě tyhle M-audio http://kytary.cz/m-audio-av20/HN092652/
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

Studiophile AV20 byly zkonstruovány stejným profesionálním týmem odborníků, jež se osvědčili u studiové řady monitorů M-Audio. Jsou vybaveny interním zesilovacím systémem s oddělenými reproduktory pro vysoká a nízká frekvenční pásma. Kabinety těchto monitorů jsou z dřevěného materiálu, což zaručuje velmi detailní a plnou dynamickou reprodukci se zvýrazněnými basovými pásmy.

Tož chlapi, posledně sme to s tym celuloidem přehnaly. Hnusně to hrálo a jak to vidělo zapálené cigáro toš to aj chytlo. A Lojza frflal cosi o tem že mu to nebasuje, tož uděláme ať to dělá trochu bum né? A pamatujete na to větřisko jak tu tehdá bylo? Jak to doneslo ty dřevěné baráky? A víte z čeho dřív dělaly ty blby repráky? No z teho dřeva ale teďko je drahé a my ho tu máme plno. A to TDAčko už neberem z teho trhu, když to chlopi zkůšali tak jim to střílalo aj na provozních hodnotách. A pré to mělo pojistku proti tomu, no zkratu. Prdlajs to mělo, dyk to vyhodilo pojistky v celém areálu a ten náš low cost zdroj shořel jak papír.

Trocha recese na M-audio av20, je to taková protiváha popisu. Silně pochybuji že by tým odborníků vyvíjel repro za 1900,-. A to USB řešení se mi zdá taky celkem mimo mísu, je za moc peněz ale na druhou stranu je za moc málo peněz aby to vůbec nějak hrálo.

Pořád si myslím že nej. je vzít co největší stereo geinusy a pořád mu zbude i na ty cíga :)
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

je to i otázka vkusu, já bych si od značky genius nekoupil ani prkýnko na záchod.
Pak je tu samozřejmně i varianta koupit geniusy a zkusit sehnat pro ty výškový repro za dvě až tři stovky nějaký svitky místo osazenlých elektrolitů a možná to nebude takovej humus.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

me u geniusu v posledni dobe hrozne zklamaly ty jejich 5.1 kazdej 3 kus jde zpet na reklamaci je to opravdu silenost, kdyz si vemu ze ty uplne prvni 5.1 ve dreve fungovali defakto vsechny a slouzi dodneska tak ty novy modely to je tak neco osizenyho ze to neni ani mozny.
Naposledy upravil(a) Stratos dne úte 17. srp 2010, 18:37, celkem upraveno 1 x.
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Právě že za tyhle peníze je Genius jediná značka, za kterou není škoda ty peníze dát. Většinou to totiž hraje stejně nebo hodně podobně, jako nějaký "značkový 'studiový monitory'" z entry levelu, co jsou o pár litrů dražší. Svého času jsem to přesně tak udělal, tedy neskočil jsem na značku a nekoupil si ESI nEar 04 za asi 4 tisíce, protože to žádný opravdový monitory nejsou. A vzal jsem Geniusy 2.0 za litr a za tu cenu hrály velice dobře. U Genius to ale platí hlavně a jen u těch 2.0 setů, u ničeho ostatního. A ani u 2.0 to neplatí vždycky, musí se odchytit ten správnej model.

Já mám co se značek týče takovouhle averzi třeba k Behringeru, kterej je prostě obecně šunt, akorát kopíruje slavné a kvalitní věci, ale s šíleně podřadnou kvalitou. Jenže i u nich lze najít několik málo produktů, které se povedly a za jejich cenu se vyplatí je koupit, než jinde platit zbytečně za značku se stejným nebo často horším výsledkem. O značky tedy tolik nejde, jde o to si umět najít to správné a nevyhazovat zbytečně peníze, pokud si je netiskneš, což já teda ne.
Dvorix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dvorix »

Když jsem ještě měl Porty, kupoval jsem Genius 1250 a dodneska mi prostě stačí, na víc není peněz. Na seriózní poslech mám sluchátka.
Aktivní monitory by ti posloužili pravděpodobně lépe, nějaké větší. Případně pasivní bedny z druhé ruky z aukra se zesilovačem. Ale to je o dost dražší...
Pseudohifi, že pod xxxx (případně pod Nautilus) nic nehraje je přežitek.
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

1250 jsou právě super, jenže už se bohužel nevyrábějí. A jsem zvědavej jak s nima na tom v porovnání budou ty novější až je budu testovat. Ale podle všeho začali ty novější řady šidit, má to horší ozvučnice i slabší tloušťku dřeva. U 1250 jim asi fakt ujela ruka.
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

prej dřeva :-D genius to vyrábí z lisovaného papíru, žádné dřevo

Já prostě co sem měl od geniusu, tak se mi poměrně rychle rozpadlo, nevim asi tři čtyři věci a vod tý doby už to nechci ani vidět.
Mirek E.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirek E. »

Spíš to bylo tím, že jsi s tím neuměl zacházet...

Já vlastním už přes rok 2.0 Genius SP-HF 1100x, které mi doporučili kluci tady na foru a nemůžu si je vynachválit.
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 9070XT Swift | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Míro, ty ještě asi nebyly špatné, ale to co jim z pásu sjíždí dnes, to je opravdu na blití. Proto ty silné rozpory...
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Yradak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Yradak »

Otázka tu už bola tisíckrát, hľadaj....
Stále ma znova prekvapí, že si niekto myslí, že repráky sa robia z dreva. Z dreva ako takého sa +-žiadne repráky, tobôž HighEnd, nevyrábajú už asi 20 rokov. Všetko sa robí z jeho polepených derivátov.
Gigabyte P965 DS4 rev1.0 • Core2Duo E6300 1.86GHz + ScytheMine • 2GB Transcend 800MHz 4-4-4-12 • WD 250GB 00MJB0 + WD 640GB AAKS • HD2600Pro 512MB • LCD Philips 109B • LG GSA-H10N • Fortron 350THN-P • Foxconn TH-01 • Chicony 0420 USB • Creative Monitor M80 • Echoaudio Audiofire 2 S/PDIF out - Sony TA-F650ESD S/PDIF in - Mission 771E
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“