Acer eRecovery

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
Jizah
Nováček
Nováček

Acer eRecovery

Příspěvek od Jizah »

zdravím, potřeboval bych na notebooku Acer TravelMate 7730 reinstalovat systém Win Vista Business 32 bit a vrátit ho tak do původního továrního nastavení. Problém je ale v tom, že při spuštění Acer eRecovery Management (program od Aceru, jež slouží k obnově systému) mi odmítá naběhnout - vždy se objeví akorát hláška, že program přestal pracovat. Zkoušel jsem ho reinstalovat - problém přetrval; případně uplně odinstalovat a nainstalovat - to už pak nešel nainstalovat vůbec a furt hlásil nějakou chybu.
Hledal jsem na internetu a dozvěděl jsem se, že lze obnovu vyvolat i mimo prostředí Windows - při bootu stisknout F8 a následně Opravit počítač (či tak nějak) a doklikat se až do nabídky na obrázku
Obrázek
Jenže další problém - možnost obnovy tovární instalace mi tam zcela chybí, nevyskytuje se. Někde jsem ještě četl, že obnova systému je možná i stiskem kláves Alt + F10 při bootu, ale obrazovka jež na mě vyskočila to moc nepřipomínala. Nemá prosím někdo nějakej typ jak na to?
Přece jen, jestliže lze obnovu vyvolat programem ve Winu, tak by to snad mělo jít i nějakým příkazem mimo Win, ne snad?

Mimochodem mohla by být spojitost mezi nefunkčností eRecovery a toho, že mi furt Win Update hlásí nějaký problémy s aktualzací .net Framework 3.5?

Díky moc

//jan.svoboda - přesun z MS OS
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Acer eRecovery

Příspěvek od LiveBomb »

Odstranit v nejakem lepsim disk manageru vsechny oddily, krome jednoho co ma v nazvu neco s recovery (nebude vetsi nez 10 GB, nema prirazene pismeno oddilu). Po rebootu to pak zacne natahovat znovu instalaci Acerdows....
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Jizah
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jizah »

všechny oddíly.. a co se stane, až ten win nainstaluju, tak v nabídce Tento počítač objevim jeden 300GB velkej oddíl s názvem Acer? :D
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Ja bych spis rekl, ze tam budou dva. Jeden Acer a druhy Data...
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
vanhalfi
Nováček
Nováček

Příspěvek od vanhalfi »

Na aceroch sa recovery menu vyvolava pri bootovani kombinaciou Alt+F10. Alebo zmaz vsetky particie aj s tou recovery stiahni instalacku win verzie aku mas zo spodu notebooka na nalepke a nainstluj to ako novu instalaciu s pouzitim tvojho instalacneho kodu.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

vanhalfi píše:Na aceroch sa recovery menu vyvolava pri bootovani kombinaciou Alt+F10. Alebo zmaz vsetky particie aj s tou recovery stiahni instalacku win verzie aku mas zo spodu notebooka na nalepke a nainstluj to ako novu instalaciu s pouzitim tvojho instalacneho kodu.
přesně tak, Alt+F10 při bootu, a není třeba to hrotit přes nějakou šílenou aplikaci
ignorelist: kremrole a dezoláti
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“