Vytvoření vlastní aplikaci
- Radagabi
- Začátečník

-
Vytvoření vlastní aplikaci
Ahoj všem,jsem více méně v programování totální začátečník(umím jen nějaké základní příkazy,které se dají normálně vytvořit přes poznámkový blok,např. errorové okýnko apod...Taky jsem dlouho laboroval s HTML a někdy i s JavaScriptem) a teď k věci:
Chtěl bych si vytvořit nějakou jednoduchou aplikaci,kde by se například zaškrtávali(odškrtávali,označovali apod...) různé možnosti odpovědí na otázky,popř. tam bylo tlačítko rozšířené a to připsalo nějaký text po kliknutí..A na konci by se vytvořil LOG ze všech odpovědí...
Napadlo mě to dělat s DLL knihovnami nebo prostřednictvím PowerPointu 2007,který má možnost po kliknutí otevřít nějaký soubor a ten soubor by bylo třeba exečko,které by do toho logu něco připsalo...
Jak říkám,v základy toho jak se vytváří aplikace jsem už pochytil,ale v praxi žádnou vytvořit(bez použití zdlouhavých návodů na internetu a ještě k tomu nevím,které mám přesně přečíst-abych se neučil něco zbytečného) nedokázal...
Chtěl bych si vytvořit nějakou jednoduchou aplikaci,kde by se například zaškrtávali(odškrtávali,označovali apod...) různé možnosti odpovědí na otázky,popř. tam bylo tlačítko rozšířené a to připsalo nějaký text po kliknutí..A na konci by se vytvořil LOG ze všech odpovědí...
Napadlo mě to dělat s DLL knihovnami nebo prostřednictvím PowerPointu 2007,který má možnost po kliknutí otevřít nějaký soubor a ten soubor by bylo třeba exečko,které by do toho logu něco připsalo...
Jak říkám,v základy toho jak se vytváří aplikace jsem už pochytil,ale v praxi žádnou vytvořit(bez použití zdlouhavých návodů na internetu a ještě k tomu nevím,které mám přesně přečíst-abych se neučil něco zbytečného) nedokázal...
Základní deska:Gigabyte GA-880GA UD3H Procesor:AMD Phenom II X4 925 + GELID Solution Tranquillo Operační paměť:Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz Grafická karta:Sapphire HD 6850 Toxic 1GB GDDR5 Pevný disk:WesternDigital 250GB + Samsung SpinPoint F3 - 1TB Zdroj:Seasonic SS-550ET-F3 500W Bronze Skříň:CoolerMaster Elite 430 + Scythe KM03-BK Kaze Master Pro 5,25" + 3× Fractal Design 120mm Silent Series R2 + Coolermaster BC 120 Blue 120mm Operační systém:Windows 7 64bit
- bubanek
- Středně pokročilý

- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Vytvoření vlastní aplikaci
C# .NET je veeeelice jednoduchý. Zkus ten. O Delphi se už dneska ani moc nemluví, dneska to jede .NET, Java, C++.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
- bubanek
- Středně pokročilý

Koho to zajímá že se o tom nemluví.
Pochybuju, že je C# jednodušší než Pascal/Delphi
a on nepotřebuje udělat nic, co by v Delphi nešlo..
// OndraSter - C# je rozhodně lehčí (a především do budoucna použitelnější), nehledě na to, že VS je snad nejlepší IDE.
// bubanek - fajn, ať si to dělá v C#, mě to je konec konců jedno
Pochybuju, že je C# jednodušší než Pascal/Delphi
// OndraSter - C# je rozhodně lehčí (a především do budoucna použitelnější), nehledě na to, že VS je snad nejlepší IDE.
// bubanek - fajn, ať si to dělá v C#, mě to je konec konců jedno
- Radagabi
- Začátečník

-
No,ale mě to není jedno
.
Tak uvidím,zkusím teda klidně oboje
.
Dřív nebo později se to naučit musím,ve škole mám jedničky,tak snad pochopím i tohle
.
Tak uvidím,zkusím teda klidně oboje
Dřív nebo později se to naučit musím,ve škole mám jedničky,tak snad pochopím i tohle
Základní deska:Gigabyte GA-880GA UD3H Procesor:AMD Phenom II X4 925 + GELID Solution Tranquillo Operační paměť:Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz Grafická karta:Sapphire HD 6850 Toxic 1GB GDDR5 Pevný disk:WesternDigital 250GB + Samsung SpinPoint F3 - 1TB Zdroj:Seasonic SS-550ET-F3 500W Bronze Skříň:CoolerMaster Elite 430 + Scythe KM03-BK Kaze Master Pro 5,25" + 3× Fractal Design 120mm Silent Series R2 + Coolermaster BC 120 Blue 120mm Operační systém:Windows 7 64bit
- bubanek
- Středně pokročilý

Ondra mě překecal, jdi do C#, když už se to musíš učit od začátku, tak se ti to aspoň bude víc hodit do budoucna 
- Radagabi
- Začátečník

-
ok,sednu k tomu a do konce prázdnin snad něco zvládnu 
- sheriff.wiggum
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ja ti nevim, ale VB.NET dneska pouziva uz jen par lidi, vsichni migruji na kombinaci CSharp a XAML. I sam Microsoft to uprednostnuje, viz WP 7.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
- sheriff.wiggum
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
divas se na to z pohledu programatora, ne nekoho kdo si chce udelat neco sam a pak to zapomenout
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
A co když ho to chytne, a bude chtít dělal dále a dále atd... A myslím že je taky jednodušší přejít ze C# na jiné jazyky. Už jenom to že ve VB nejsou středníky...
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
- jan.svoboda
- Středně pokročilý

-
Souhlasit s Ondrou i dalšími, pro začátky doporučuji C#. Je moderní (narozdíl od Delphi), použitelnější do budoucna i lehčí. Já sám se ho učím již rok (od prváku) na SŠ, a zatím nemám žádné větší problémy. Takže jsem taky jednoznačně pro C#.
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ale kam se hrabe NetBeans na Visual Studio (teď ta nová 2010 je ještě lepší).... VS je z toho, co jsem dosud zkoušel, nejlepší IDE.
VS 2010 C# Express a jedem
.
VS 2010 C# Express a jedem
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Pokud máte ISIC, můžete si stáhnout pod studentskou licencí celé VS
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ondraster: Java != Netbeans, jsou tu i dalsi, treba Eclipse, XCode, a nebo i to VisualStudio
http://www.improve.dk/blog/2007/09/29/c ... ual-studio
Burn in hell.
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Wow, to jsem nevěděl, že Java jde nacpat do VS. Tak to pak jo
. Už vím, co udělám ve škole první hodinu Javy
. Díky za info.
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Úplně prapůvodně dokonce existoval J#, což byla implementace Javy pro .NET, nepřekládalo se do bytecode, ale do MSIL. Pak to umřelo, z mnoha důvodů.
Burn in hell.
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
btw. ono to porad zije http://msdn.microsoft.com/en-gb/vjsharp/default.aspx
Burn in hell.
- Trek
- Začátečník

Podle mne nejlepší je JavaFX, potřeboval jsem si dorobit jednu aplikaci pro sebe a zkoušel jsem C# s WPF a JavaFX s Javou (plus nějaký JNI).
JavaFX je nejjednoduší, nejpříjemnější a strašná zábava v tom programovat, dokonce je to zábavnější než hraní her. A i výkonostně mi vyšlo lepší JavaFX (animace, apod.)
XAML je podle mne hloupost (psát GUI v XML, to není zábava).
JavaFX je nejjednoduší, nejpříjemnější a strašná zábava v tom programovat, dokonce je to zábavnější než hraní her. A i výkonostně mi vyšlo lepší JavaFX (animace, apod.)
XAML je podle mne hloupost (psát GUI v XML, to není zábava).