Výběr antiviru - stolni PC

Problematika virů a antivirů, zabezpečení PC - firewall, spyware, atd.
Odpovědět
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Re: Nejlepsi antivir

Příspěvek od Fox_25 »

Mě osobně nejvíc vyhovoval Kaspersky, z free programů ani jeden. AVG pouštělo viry, avast byl proti němu paranoidní, mnou udělaná MP3 byl jakože vir, po přejmenování OK.

Kaspersky akorát žere hodně CPU, když se spustí pro něj neznámá aplikace tak ji holt musí prověřit a čím větší tím déle. Při brouzání netem a běžnou prací nijak neomezoval, jen u her jsem jej vypínal protože sem tam s ním klesalo fps a při cod2 online byl vysoký ping. Ale samozřejmě něco stojí, tuším kolem 1000 na rok, 2 roky asi 1500. Jen co budu mít adsl místo gprs rád si ho znovu zaplatím.
kulitam
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kulitam »

KIS jsem měl celkem rád, ale před nedávnem mi nechal bez povšimnutí spustit a řádit v systému trojana. (výsledek byl ten, že se mi všechny soubory na ploše kompletně přejmenovaly a změnily si i cesty na zdroj T.) Takže tolik ke KIS :|
mazuji
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mazuji »

No tak podle me nejlepsí na starsi sroje Nod 32 v2.7 jde lechce aktulizovat a je fakt rychly
jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od jan.svoboda »

mazuji píše:No tak podle me nejlepsí na starsi sroje Nod 32 v2.7 jde lechce aktulizovat a je fakt rychly
No tak "rychle aktualizovat" jde i aktuální NOD / ESS, když ho máš legálně... Když ne, tak to tu opravdu neřešíme.
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

mazuji píše:No tak podle me nejlepsí na starsi sroje Nod 32 v2.7 jde lechce aktulizovat a je fakt rychly
jednak verzi 2.7 skončila podpora letos na jaře, jednak je to zastaralá záležitost vhodná leda pro warezácké zlodějské socky. pokud za antivirák nechci platit, tak si holt nainstaluju některý zadara - ale to je asi problém, když zvážím že MS Security Essentials neprojde testem originality Windows, Avast se musí registrovat a ty tři kliky myší jsou pro většinu lidí moc složité, Avira zas není přeložená do češtiny, což je v našich končinách automatická diskvalifikace - lidi tady neumějí ani česky a ještě se na to vymlouvají, natož aby se učili anglicky...
ignorelist: kremrole a dezoláti
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Avast funguje dobre a jeho cena je taky prima.
Ze je antivir zbytecnoust nesouhlasim.
Zalezi na tom jak se chovas.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

AV je prostě jen jedna z vrstev zabezpečení která funguje na nějakém principu, tím pádem je schopna odchytit něco, co další vrstvy v principu nemůžou, to je celé. nevidím důvod proč AV nemít jako pojistku v systému - ano, za normálních okolností není potřeba, ale všichni známe zákon schválnosti.
mazuji
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mazuji »

podpora neskončila ja jsem dnes aktulizoval databazi a mam originalní už jmeno a heslo

v databaze 5386 8-)

//jan.svoboda - sloučeny dva příspěvky, používej edit
jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Souhlasím s Woytou + Zombuxem, nemyslím si, že by antivir nebyl potřebný...
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

mazuji píše:podpora neskončila ja jsem dnes aktulizoval databazi a mam originalní už jmeno a heslo
to že skončila podpora, neznamená že ještě nejde aktualizovat... to ale nic nemění na tom, že kupovat si takový produkt nedává sebemenší smysl - osobně bych si tipnul že to nejde ani koupit (když pominu warezácké seznamy "zaručeně originálních hesel" všude možně na webu)
Automatické aktualizace virových signatur budou dostupné až do 1.2.2012.
http://antivirovecentrum.cz/aktuality/u ... e-2-7.aspx
mazuji
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mazuji »

NOD32 antivirus system information
Virus signature database version: 5386 (20100822)
Dated: 22. srpna 2010
Virus signature database build: 20015

Information on other scanner support parts
Advanced heuristics module version: 1111 (20100813)
Advanced heuristics module build: 1221
Internet filter version: 1.001 (20031104)
Internet filter build: 1012
Archive support module version: 1110 (20100813)
Archive support module build version: 1254

Information about installed components
NOD32 For Windows NT/2000/XP/2003/Vista/x64 - Base
Version: 2.70.32
NOD32 For Windows NT/2000/XP/2003/Vista/x64 - Internet support
NOD32 for Windows NT/2000/XP/2003/Vista/x64 - Standard component

Operating system information
Platform: Microsoft Windows XP
Version: 5.1.2600 Service Pack 3
Version of common control components: 5.82.2900
RAM: 384 MB
Processor: x86 Family 6 Model 8 Stepping 6 (851 MHz)

//jan.svoboda - smazán PostHunt příspěvek, pokud chceš něco doplnit do minulého příspěvku, již jsem Tě upozornil na používání edit-u. Opakování bude za postih.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Teď hodím "slovo do pranice" - Všichni na mně. :oops:

1) NOD 2.7 je už veterán a jeho detekce není tak dobrá jako produkty Esetu 4.2x.
2) Druhou věcí je to, že NOD 2.7 byl asi tím nejlepším produktem Esetu - nebrzdil, našel a nedělal bordel v systému...
3) NOD 4.XX.YY sice najde, ale brzdí a dělá tu a tam "bordel" v systému.

P.S.: Zajímavá "četba" pro warezáky:

Kód: Vybrat vše

http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=279447&page=2
Osobně se divím Esetu, že ty "ochcávače" aktualizací ještě trpí....
Na druhou stranu ze svých privátních zdrojů vím, že ta benevolence Esetu je částečně "úmyslná". :|
Hodnocení "benevolence" je sice dvojsečné, ale asi Eset ví, co dělá..... V současné době není na absolutní špici a zároveň nechce vydat freewarovou očesanou alternativu... :|

Nebo mám špatné "zdroje" a je to jinak - i to je možné.
mazuji
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mazuji »

ja použivam trial už jmeno od esetu na 30Dní a pak zas obednam
jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Shit píše:Teď hodím "slovo do pranice" - Všichni na mně. :oops:
No mohu jen souhlasit se všemi třemi body.

Mazuji: Naposledy Tě upozornuji, aby jsi nezakládal dvojposty. Poslední post z dvojpostu opět smazán i z důvodu OT.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

no, já osobně mám licenci na ESS/NOD32 do jara 2011, pak celkem nevidím důvod proč to prodlužovat, MS Security Essentials mi udělají stejně dobrou službu... na warez nelezu, na pochybné weby taky ne, přílohy ve spamu nečtu...
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

Používáte někdo free Aviru? Šel bych do ní, ale trochu mi vadí že nemá email scaner
http://www.free-av.de/en/products/1/avi ... virus.html
ale to by snad nemusel být problém, residentní štít by měl viry v poště odchytit při otevření, nebo mi něco uniká?
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Pokud budeš přílohy z pošty "ukládat na disk", tak není co řešit. Po "otevření" může být už pozdě.
Já jsem Aviru Free používal dlouhou dobu a byl jsem spokojený, nicméně v současné době jedu na Avastu_5 free. Škoda, že Avast nemá rychlejší a častější updaty. Alwil to slíbil zlepšit ve verzi Avast_5.1.
Pokud zvolíš Aviru, tak si nastav v plánovači ručně updaty každé 2 hodiny. Defaultní denní updaty jsou podle mě na emailové svinstvo málo časté.

MS Security Essentials není špatný, ale vadí mi 2 věci:
1) Updaty AV báze jsou stejně "pomalé" jako u Avastu
2) Oproti Aviře či Avastu podstatně více brzdí systém (mám X6 1090T/8GB RAM/W7 64 => takže to platí i u rychlých sestav)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Shit píše:MS Security Essentials není špatný, ale vadí mi 2 věci:
1) Updaty AV báze jsou stejně "pomalé" jako u Avastu
2) Oproti Aviře či Avastu podstatně více brzdí systém (mám X6 1090T/8GB RAM/W7 64 => takže to platí i u rychlých sestav)
zkoušels i aktuální novou betaverzi 2.0? prý se tam soustředili na zlepšení zatížení systému...
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

Díky za info. Avast je podle tebe teda lepší nebo horší než ta avira? Ta četnost aktualizací mě tak netrápí, protože mailů domů moc nestahuju.
Já už dlouho používám AVG free, vím že to není žádnej zázrak, ale z pohodlnosti že se nemusí nikde registrovat a proto že to instaluji i lidem co maji u mě PC na opravu (lepší než žádnej antivir)
Jinak vir se ke mě dostane jen jednou za čas když stahuju něco s pochybným obsahem a to si pochopitelně dávám pozor, nejsem vůl :)
Takže po jiným antiviru bych chtěl oproti stávajícímu AVG:
1. nižší zátěž systému
2. míň planejch alertů
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Jája píše:Takže po jiným antiviru bych chtěl oproti stávajícímu AVG:
1. nižší zátěž systému
2. míň planejch alertů
tyhle podmínky splní úplně cokoliv :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „Viry, antiviry a bezpečnost“