Je rozdil mit i5/i7 na 3.6Ghz a phenom2 na 3.6Ghz.Vykon je uplne nekde jinde ve hrach a neda se to ani priblizne srovnavat.
Pokud bude mit buldozer vetsi vykon ve hrach je to ok
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Neni pro tebe spis dulezita stabilne dosazitelna frekvence? Pokud by Bulldozer mel frekvencni strop v tvejch pominkach treba 4GHz a srovnatelne drahy Sandy Bridge jenom 3.8GHz. Pricemz na 3.8GHz by byl trochu vykonejsi SB, ale 4GHz Bulldozer by ho prekonaval. Kterej potom bude pro tebe jako taktovace lepsi? Podle me srovnani frekvence/frekvence jako samostatnej ukazatel vykonu ztraci vyznam.HEAD píše:Frekvence/frekvence je pro mne dulezita, protoze taktuju.
Je rozdil mit i5/i7 na 3.6Ghz a phenom2 na 3.6Ghz.Vykon je uplne nekde jinde ve hrach a neda se to ani priblizne srovnavat.
Pokud bude mit buldozer vetsi vykon ve hrach je to ok
Pokud bude to co si psal platit i v desktopuflanker píše: ale Bulldozer není na hry, 8 jader rozohdně není PC na hry...Na to je nižší segment. Mě rozhodně potěší víc, pokud bude v Cinenech na základě 25 000b či v h264 benchmarku dosáhne 40-50 FPS druhého průběhu než když bude mít o 20FPS víc ve hrách. Výkon CPU je dnes srovnáván především v multithreadingu.
Tak proti 4 jadru od Intelu jde ~2*4 jader od AMD (4 modul). A v tom pripade 8mi jadro Bulldozer je herni CPU.flanker píše: Each bulldozer core will only execute one thread per cycle. But we will have ~2X the number of cores as the compeition. As they ty to jam two threads on one core we will be able to execute that same number of threads on dedicated cores, allowing for better scalability.

V te dobe stacilo koupit opteron 144 a pretaktovat ho na 2.9Ghz a mel si daleko vetsi vykon, nez kdokoliv s Intelem.yuri.cs píše:Preci jen by sluselo, aby AMD po letech melo alespon nejakou Hi-end/enthusiast gamming platformu. Navrat do dob FX-51 - FX-57

S frekvenci, na ktere je CPU provozovano, roste spotreba/tepelne vyzarovani, ruzne march se odlisuji, ale obecne to tak je. Spis je lepsi vykon porovnavat v ramci stejne "kategorie" TDP. I kdyz to zase AMD "zneuziva" ve smyslu nizonko taktovanych "milion-jader", kde je tristni vykon v nethreadovanych aplikacich.ttxman píše: Podle me srovnani frekvence/frekvence jako samostatnej ukazatel vykonu ztraci vyznam.
100% souhlas, novy proces plus march to vetsinou znamena problemy s f. Vzpomenme na zavratne frekvence prvnich K8.ttxman píše: A odhadovat taktovaci potencial uplne nove architektury na uplne novem vyrobnim procesu je jeste mlhavejsi nez jenom ty odhady vykonu...
Intel HT stoji zanedbatelne mnozstvi tranzistoru. /snad 5-10% navic?/ Narust vykonu tomu, ale odpovida, je to tak tech <20% vykonu realneho jadra.mr.qeg píše: ...

Nebyly ty prezentace, nahodou o tom, ze nativni vicejadro je ta spravna cesta?mr.qeg píše:Předpokládám však, že ten 4modul od AMD (8mi jádro) bude nejspíš tranzistorově tudíž i výrobně nákladnější než než Intelovo SB se 4mi jádry (+ 8 virtuálně). Takže i když možná v Cinenbenchi dá třeba o 10% větší výkon, tak výrazně efektivnější bude Intel. A to si ještě pamatuju ty prezentace od AMD, že pouhé zvyšování jader není nejlepší cesta. Asi potom, co vyházeli Webbera a Kellera, tak holt už neumí navrhnout efektivnější CPU než Intel a musí to hnát hrubou silou.

IPC a hloubka pipeline muzou obcas delat peknej bordel. Cim vic jich pridas tim min pomahas vykonu. Vznika strasne moc konfliktu, ktere nuti cpu cekat na to az se dokonci jina instrukce (sahnem nekam do cache to trva x taktu a ostani zpracovavany instrukce bezej na prazno, jelikoz se ceka na vysledek ty pomaly), pripadne zahodit praci na vsech instrukcich krome jedne kvuli spatne odhadnutemu skoku atd. Kdyz vsechno bezi jak ma tak mas vetsi rychlost, pokud ne cim vic mas IPC tim vic vykonu ztratis. (degraduje to v nejhorsim pripade az 1 IPC, a je rozdil jestli je zahodis 50% nebo 75% vykonu)yuri.cs píše: Problem soucasnych procesoru je ten, ze AMD i Intel jdou taktovat vice-mene obdobne. Tudiz AMD nesmaze naskok i7 v realnych IPC.
Mno K8 byla snad vetsi zmena nez ted Bulldozer. Radic pameti v jadre, 64bitovy instrukce, urcite nejaka priprava vnitrnich sbernic na nativni 2jadra. A ten vykon byl i na tech frekvencich pekne vysoko.yuri.cs píše: Vzpomenme na zavratne frekvence prvnich K8.
Takze FPU zabira 90% pak by mi to vyslo (nebo cache zabira vic prostoru), a ja se bal tam hazet vetsi cisla. Ale ja vas varoval.yuri.cs píše: JFruehe pise o plose 2. INT, ze tvori ~5%(!) z celkove plochy modulu. Coz je, kupodivu, stejne jako u Intelovskeho HT. Narozdil od nej, ale ma prinaset < 80% narust vykonu, zrejme proto, ze 80% vypoctu jsou INT

Toho jsem si 100% vedom. Proto jsem taky psal "realne IPC". Neznam spravny termin, ktery by to vystihoval. Proste vyssi koeficitent K u: VYKON = K * FREKVENCEttxman píše: IPC a hloubka pipeline muzou obcas delat peknej bordel.
...
Ano, zalezi jak se 32nm proces povede. AMD/GF spolupracuje dlouhodobe s IBM, tak snad se postesti.ttxman píše: Mno K8 byla snad vetsi zmena nez ted Bulldozer. Radic pameti v jadre, 64bitovy instrukce, urcite nejaka priprava vnitrnich sbernic na nativni 2jadra. A ten vykon byl i na tech frekvencich pekne vysoko.
I kdyz treba se 32nm a min AMD povede a budou tu zavratny takty a zadna spotreba..
Je to takttxman píše:Spis by me zajimalo, jestli ta FPU (byla kreslena jako 2*128bit) dokaze pracovat s dnesnimi SSEx instrukcemi jako 2 nezavysle FPU a pro ty novy AVX se spojit v jednu. To by nakoplo to pridany jadro jeste vic.
Interlagos == 2*4 BD moduly == 16 BD jader.SSE code
Interlagos: 16 FPUs (16 add + 16 mul)
Sandy Bridge: 8 FPUs (8 add + 8 mul)
AVX code
Interlagos: 8 FPUs (8 add + 8 mul)

Tohle mi pripada jenom jako "muzu provest 2 SSE instrukce zaroven". Me slo spis o to, jestli obe musi byt ze stejneho jadra, nebo si tu druhou SSE instrukci muze vyzadat druhe jadro.yuri.cs píše:Interlagos == 2*4 BD moduly == 16 BD jader.SSE code
Interlagos: 16 FPUs (16 add + 16 mul)
AVX code
Interlagos: 8 FPUs (8 add + 8 mul)
Sandy Bridge je bran dle vseho obycejny 8C/16T.

Phenom II == 3 ALUs + 3 AGUs /3. AGU je pry nevyuzita/Anand píše:AMD argues that this will ensure clock speed won’t be a problem with the design and we should expect to see Bulldozer based products at similar if not higher clock speeds than what we have today with Phenom II.