Černá obrazovka

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Aros
Začátečník
Začátečník

Černá obrazovka

Příspěvek od Aros »

Zdravím, mám problém se svými Win7 - teď mi to už asi 3 dny dělá to, že po zapnutí PC se objeví standardní obrazovka Starting Windows s těmi světýlky, ale potom místo uvítací obrazovky dostanu už jen černou obrazovku(ne že by monitor stratil singnál, nebo tak něco, prostě jen zobrazuje černou...). Jediné řešení je vždycky vlézt do Safe modu a vrátit systém pomocí nástroje Recovery zpátky před poslední kritický update. Pak to funguje, než PC vypnu(restart mu nevadí, zřejmě tedy instaluje tu aktualizaci až při vypínání, ovšem dále je zajímavé, že já ten update nevidím - netváří se, že by chtěl něco instalovat.) No a další věc je, i když to je možná v pořádku, že například ten záchraný bod má datum včera v poledne, ale PC jsem vypínal až dnes po půlnoci...

Sestava:
Athlon X2 Windsor
ASUS Crosshair
4GB RAM (4x1 Dual Channel v obou)
260 GTX
Win 7 Professional 64bit Eng

Jinak ovladače grafiky jsem už aktualizoval... Nepomohlo. Dělá to prostě nějak ten critical update.

Díky.
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
van Bellen
Začátečník
Začátečník

Re: Černá obrazovka

Příspěvek od van Bellen »

mne sa toto stalo kedysi davno a bolo to sposobene tym,ze som nastavil zle rozlisenie..isiel len safe mode.
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Ale já nic nenastavuju, to dělá ten update... Jenže v update centeru, nebo jak se to jmenuje, žádný update není a píše to, že no important update available. No ale po restartu to nevalí a v savemodu vidím vždycky nový záchraný bod s popisem critical update. Navíc u špatného rozlišení by monitor psal, že jej nedává.

Další poznatek je, že v tom stavu s černou obrazovkou periodicky s frekvencí tak odhadem 1.5Hz hrabe disk(bliká HDD led), a pak vždycky několikrát rychleji a pak je to zase stejně... Jenže to asi není moc podstatné, protože dělá pořád to samé dokola.
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Tak ještě změna. Po obnovení systému to vždycky naběhne, ale po dalším rebootu je to vždycky zase mrtvé. Neví někdo co s tím?
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Nikdo fakt neví?
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Střelba do tmy: zkus v tom safemodu ve správci zařízení odebrat grafickou kartu a restartovat.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Zkusím zítra(vlastně už dneska, ale odpoledne :-) )- Díky za tip.
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

Občas se mi děje něco podobného ... ostatně celý PC se mi poslední cca msíc chová nějak nestandartně :(
Občas kompa chytne rapl stylem, že cokoli spustím, na to do 3 vteřin systém zavěsí cedulku "neodpovídá". Někdy ho to třeba po 10 minutách přejde, někdy to nevydržím a resetnu. V takovém případě se mi tak v 50% případů po bootu ještě před "vítejte" pověsí černá obrazovka, pak se vyvěsí "vítejte" a následně se zavěsí další černá obrazovka. Takovýhle boot mi posledně trval 10 minut. Mám ho natočenej v mobilu, tak kdyžtak upnu na YT, ať můžeš porovnat.
// co si o tom myslíte? občas mi tam zůstane viset černá obrazovka, občas něco takovýhleho: http://www.youtube.com/watch?v=_BvUD72c9EE
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

No to je jakoby to samý, ale mě to skončí u Starting Windows... A pak je konec, jen černo. I když to nechám hodinu, tak už nic neuvidím. Myslel jsem, že jsem to vyřešil, ale ne-e. Je to tu znova. Teď mám zrovna podezření na flash, který mi hned po obnově vždycky cpe aktualizaci(nikdy ji neprovedu, ale mám pocit, že on to pak stejnak udělá sám...). Pak napíšu, jak jsem dopadl.
lukin016
Nováček
Nováček

Příspěvek od lukin016 »

Me to děla to same,už sem měnil systemy jeden za druhým a pořád to děla už si nevím rady.někteří psaly že je to hardwarova chyba ale to bych neřekl nejsem přece jediny stímhle problemem.
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

To je na ranu... Existuje nějaký způsob, jak vysvětlit těm Winům, že nechci ŽÁDNÝ update ohledně Windows Defenderu? Prostě já ten program nepoužívám, a on mi tam pořád cpe jeho aktualizace. A co je nejhorší, tak ten problém zřejmě způsobuje critical update defenderu.. A je to zoufalé, protože on není uveden ani v Important updates. Prostě se vždy nainstaluje. A já se pak v safe modu update history dočtu, že mi to nainstaloval.

Pro pobavení:

Je to fakt na ranu. Řekl jsem si teda, že to zformátuju. Jak blbec, jsem si 7 hodin zálohoval Steam hry, a't je nemusím znova stahovat. Další hodinu hledám po všech možných nesmyslně umístěných složkách savy z her a konfiguráky programů apod. Pak dobrý, přeinstaluju to... Aha, nemám DVD. Má ho spolužák, který má taky Win z MSDN AA a nechtěl se mu stahovat image. Tak nic, vypálím si to znova v PowerISU. PC nabootuje z DVD naběhnou Win7 okénka a dozvím se, že se mi nemohou nainstalovat, protože nemá ovladače k DVD-ROM(jako cože?! a odkud se jako načetl?!). Hledám řešení problému. Hm, tak tento problém zatím nemá univerzální řešení, přesto, že je tu s námi už od prvního buildu RC verze... Doporučuje se udělat si bootovací flashdisk. Fajn udělám si bootovací flashdisk. Stáhnu si Microsoft Windows 7 CD/DVD Burning tool na pálení bootovacích iso imagů z MSDN. Step 1. zvolte image. Zvolím. "Selected file is not a correct iso file." Ano, to píše u image staženého z MSDN. Směšné. Dobře vytvořím bootovací flahdisk podle návodu. Ten je v příkazovém řádku. Dělám to asi 15 minut, než zjistím, že jediné co jsem udělal bylo smazání stávajícího obsahu flashky a copy/paste souborů z disku otevřeného ve virtuální mechanice. Dobrý. Dám bootovat, nastavím bootovat z Removable. Půl hodiny se rozčiluji a zkouším všechny možné USB sloty. "Insert a bootable device." Po té zjistím, že deska z nepochopitelných důvodů považuje mou flahku za harddisk. Fajn, přenastavení. Nabootuje instalačnní program Win7. "Can't find CD/DVD ROM drive driver files...". Neuvěřitelné. Tak dobře zkusím si znova stáhnout ten image. Jdu zase na Microsoftí stránky. Tam se dozvím, že opětovné stažení je možné jen po vysvětlení důvodu a počkání na rozhodnutí pracovníka(proč zatraceně???? Nový klíč k tomu stejně nedostanu...). Dočetl jsem se, že problém bývá ve špatném vypálení. No dobře vypálím to v Microsoftí paličce na Win7. Aha, jenže ten nechápe, že iso z Microsoftích stránek je opravdu iso. Googlím řešení. Ano je to známý problém, vyřešíte to jedním prográmkem, který do isa přidá nějaký deskriptor. Dobře zpustím program. Hodinu to žvýká a pak... Successfully done. Hurá. Otevírám Microsoftí paličku. "Selected file is not a correct iso file." Grrrrrrrrrrrrrrrrrr. Dobře zkusím to vypálit v defaultním nástroji Win 7 na pálení imagů... "Selected file is not a correct iso file." Hm, tak zkusím nainstalované NERO Lite. "Buy a full version please." Tak teď toho mám právě dost. Uchyluji se k podlým taktikám a stahuji pirátské NERO. Instalace trvá půl hodiny a pak vyžaduje restart. No to je smůla, protože restart způsobí nainstalování starého známého critical updatu pro Microsoft Windows Defender, který způsobí černou obrazovku(a jehož instalaci neumím zakázat, protože se dozvím, že all updates successfully installed) a jediná finta je vlézt do Safe Modu(kde nefunguje USB myš - hlavně že ta funguje už i v instalaci, takže musím vše dělat jen s klávesnicí a to občas nejde, když na vás vybafne s něčím, kde má tab ještě jinou funkci) a vrátit to před ten update. No a to znamená vrátit se před instalaci toho Nera. Tak zase smůla. No není vám mě líto? A to jsem se nezmínil o dalších věcech v průběhu, za které jsem si mohl sám(například odpojení kabelu jiného disku a následné snaze ho tam centimetorovou štěrbinou mezi grafikou a diskem zase procpat a zapojit apod.)
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

No to bych se snad radši zvednul z křesla a zabušil na souseda ve vedlejším bytě, ať mi půjčí DVD Win7 :lol: (to má doma každej ne?)
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Aros píše:To je na ranu... Existuje nějaký způsob, jak vysvětlit těm Winům, že nechci ŽÁDNÝ update ohledně Windows Defenderu? Prostě já ten program nepoužívám, a on mi tam pořád cpe jeho aktualizace.
Máš ho zakázaný?
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

No já ale potřebuji Win7 Professional x64 Eng, na který mám licenci. A to už každý doma nemá... :-)

Shit: No to vlastně nemám... To je fakt. Zkusím to. Dík.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Licence je jen stitek s cislem a to funguje na jakoukoli jazykovou mutaci.....
Nehlede na to, ze kazda verze Win Vista / 7 muze zmutovat na jinej jazyk.....
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

No ne-e přece si nemůžu dát klíč na Proffesional na Ultimaty(který má každý... :-) )

Jinak ale zdá se, že deaktivací defenderu se to vyřešilo. Nicméně není to ještě jisté. Uvidíme...
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Aros píše:jsem si 7 hodin zálohoval Steam hry
Netřeba, stačí zkopírovat celou Steam složku.
Aros píše:"Selected file is not a correct iso file."
IMHO jsi ho nestáhl dobře, existují hashe na stránkách MSDN, můžeš si to zkontrolovat.
Aros píše:Tam se dozvím, že opětovné stažení je možné jen po vysvětlení důvodu a počkání na rozhodnutí pracovníka(proč zatraceně???? Nový klíč k tomu stejně nedostanu...)
Aby jsi nepřetěžoval servery a netahal to co týden. Mě varovali, že si mám udělat zálohy, znovustažení prostě nebudou.
Aros píše:No není vám mě líto?
Upřímně, jo. Ale trochu si to komplikuješ sám. :-)

Jinak Defender resp. MSE si stahuje updaty sice skrze Win. Update, ale sám. Nastavení aktualizací systému nemá vliv.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Aros píše:No ne-e přece si nemůžu dát klíč na Proffesional na Ultimaty(který má každý... :-) )
No to sice ne, ale DVDcko nese vsechny verze (ac se tvari, ze ne). Staci odmazat jeden jediny soubor....
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Já vím, že stačí zkopírovat Steam složku... Už jsem to tak jednou udělal. Jenže jsem si myslel, že když dám zálohu bez komprese, tak že to bude trvat stejně dlouho jak prosté zkopírování... No nechal jsem to běžet a když jsem pak přišel, bylo mi líto, že už to trvá tak dlouho tak jsem to nechal dojet no...

Co se týče ISA - jenže já jsem to z něj onehdá nainstaloval(dokonce na ten stejný PC)...
Jinak Defender resp. MSE si stahuje updaty sice skrze Win. Update, ale sám. Nastavení aktualizací systému nemá vliv.
Tak, tohle je velmi důležitá věta. Přesně tak, a proto mi to pořád nešlo. Díky.

LiveBomb, jo, ale nevím který... //edit: Aha, nevšiml jsem si toho linku. Promiň.

Tak zatím pořád funguje, uvidíme. Zatím díky.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Maranov píše:Jinak Defender resp. MSE si stahuje updaty sice skrze Win. Update, ale sám. Nastavení aktualizací systému nemá vliv.
Pokud ale není zakázaný.... Pokud je zakázaný, tak už nestahuje nic...
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“