Wifi do usb na desce + modifikace napajeni

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
glu
Začátečník
Začátečník

Wifi do usb na desce + modifikace napajeni

Příspěvek od glu »

Ahoj, dostala se ke me wifi AW-GA800BT, ktera se pripojuje k nekterym deskam (Asus P5B deluxe/wifi apod.) primo do usb pinu na desce. Puvodne jsem si myslel, ze ji jen pripojim do desky a bude fungovat, ale nevsiml jsem si, ze wifi ma o dva piny s 3,3V navic. Nasel jsem navod, kde ji pripojujou na rozrezanej usb kabel + ty 2 piny s 3,3V a chtel bych se zeptat na par veci: 1. proc tu wifi nepichne do usb pinu na desce a pak uz jen neresi ty 2 chybejici 3,3V piny, ktery pak stejne pripoji na 5V, jak pise na konci navodu 2. slo by udelat to, ze bych tu wifi dal primo do usb na desce a ty 2 chybejici piny bych vyresil rozrezanim usb kabelu a kabliky s oznacenim D+ a D- pichul do tech dvou chybejich pinu a do predniho/zadniho usb konektoru? Totiz podle tohoto clanku v kapitole definice rychlosti maji mit datove kabliky D+ a D- v usb konektoru 3,3V. K bodu 1 mi v tom navodu nesedi to, ze tam nejdriv chce ty dva chybejici piny pripojovat na 3,3V a pak ho stejne pripoji na 5V, leda, ze by tam dal nejakej odpor nebo diodu, ale o tom jsem tam nic nenasel. K bodu 2 bych chtel vedet, jestli jsou opravdu datove kabliky D+ a D- napajeny 3,3V (merak bohuzel nemam). Zajima me, jestli jsem si nevymyslel nesmysl a resim kraviny, kdyz mam navod a muzu to udelat presne podle nej. Diky za vsechny rady.
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Wifi do usb na desce + modifikace napajeni

Příspěvek od srna »

dal tam diodu (hulvatsky fuj reseni) aby to srazil, nakonec tam pere 5V (nedelej to)....radsi si vytahni 3V3 ze zdroje.

a co jsem pochopil, mel tam na desce malo vyvodu(normalne 4, 2 jsou napajeni, 2 data)

a D- a D+ NEJSOU napajeny, jsou to DATA
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
glu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od glu »

Ok, pochopil jsem tedy dobre, ze tu wifinu normalne pichnu do desky a ty zbyle dva piny s 3,3V vemu jinde (nejspis ze sata konektoru) a snad to bude fungovat. Dik
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

melo by, uvidis jestli ti to najde deska. hodne zdaru :)
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
glu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od glu »

Tak to funguje, dik.

//SRNA: jsem rad :)
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“