Problém s černou obrazovkou během hraní

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Pottyy
Nováček
Nováček

Problém s černou obrazovkou během hraní

Příspěvek od Pottyy »

Zdravím,
mám problém při hraní Mafia 2 demo, hra se v určitých chvílích celá sekne, vypadne obraz (černá obrazovka) a asi za 20 vteřin se zase rozjede. Občas se stane, že to tak cyklí i třeba 5 krát po sobě. V jiných hrách takový problém nemám.

Grafiku mám ATI Radeon 3870 a Catalysty jsem dnes instaloval aktuální (10.8 ), ale taky to nepomohlo. Dále Win 7, CPU Core2Duo 3Ghz, 2GB RAM.
Budu vděčný za každou radu.
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Problém s černou obrazovkou během hraní

Příspěvek od kotas »

Teploty? Overclock? Tohle dělává většinou když to přeženeš s OC na grafice, na 3870 zkus nahodit mnou osvědčené ATi Catalyst 10.6 (nejlepší ovladače na 3870 - před nVidia GTX460 jsem měl ještě taky ATi 3870), samozřejmě před instalací jiných driverů korektně odinstaluj ty nejnovější..

Větší výkon ti nové catalysty už stejně nedaj :arrow: .
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Pottyy
Nováček
Nováček

Re: Problém s černou obrazovkou během hraní

Příspěvek od Pottyy »

Tak snad to vypadá, že je problém pryč. Rozdělal jsem komp, vyčistil GK od prachu, vytáhl jsem starou přídavnou zvukovku a světe div se, zase to jede jak má. Nahodil jsem tam i ty Catalysty 10.6. Akorát mám teď menší problém, že mi jede konstantně větrák na 80%, ať je teplota jaká chce. Používám Ati Tray Tools, nastavil jsem automatický korigování podle teploty, ale nereaguje. Můžu to měnit pouze ručně.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“