ATI/AMD R9xx informace, spekulace, novinky
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- no-X
- Středně pokročilý

Re: ATI/AMD R9xx informace,spekulace,novinky
Těžko říct, ale skóre je tam, kde bych ho čekal
Pokud mi na tom něco nesedí, jsou to ty paměti (nevím o žádném výrobci, který by měl v portfoliu cokoli nad 6GHz)...
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- Krteq
- Středně pokročilý

-
A co Elpida? Ta by měla nabízet "7 Gbps" čipy.
//Na jejich stránkách jsem ale našel pouze 6 Gbps čipy
:
//K tomu screenshotu se vyjádřil W1zzard (autor GPU-Z):
//Na jejich stránkách jsem ale našel pouze 6 Gbps čipy
Kód: Vybrat vše
64M x 32 16 6.0Gbps EDW2032BABG 60-F 1.5V+/-0.045V 16K/32ms A 170-FBGA Viz: TPU forumsnothing i can see in the gpuz part of the screenshot that suggests it's fake
- kartos
- Nováček

-
Mají se začít vyrábět v 3Q 2010 seriově. Tak teď už možná mají vyrobených pár serií na testy a při vydání (seriového výrábění) HD 6000 už budou taky vyrábět a nasadí je tam. Ale nevypadá to moc nadějně je to spíš přání
.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
7 Gbps čipy by měl mít i Hynix - Hynix Introduces World's First 40 nm Class 2 Gb GDDR5 DRAM
- kartos
- Nováček

-
Takže je to docela pravděpodobné, že by se na HD 6000 mohly oběvit 7 Gbps čipy
.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Stupidní ale radši se zeptam, ATI i NV v současné době nemají paměťový řadič kompatibilní s pamětmi od Rambusu že? Ono s takovejma XDR ( 2 ) by se šlo dostat trochu jinam než s GDDR5. Ale to asi ne.
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
=>DOC_ZENITH: Nemají. Možná je složitější (víc tranzistorů), nebo potřebuje víc pinů, kdo ví...
A tady máte nějaké čtení na víkend: http://extrahardware.cnews.cz/catalysty ... ch-radeonu
A tady máte nějaké čtení na víkend: http://extrahardware.cnews.cz/catalysty ... ch-radeonu
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
- no-X
- Středně pokročilý

Ono to není třeba. DDR zatím škálují výkon tak, jak je třeba. A hlavně za ně budou nesrovnatelně nižší licenční poplatky. GDDR5 jsou z valné části práce ATi a Samsungu, takže oproti předchozím modelům nepoužívají žádné technologie rambusu navíc a ani licenční poplatky tudíž nemohou být vyšší.DOC_ZENITH píše:Ono s takovejma XDR ( 2 ) by se šlo dostat trochu jinam než s GDDR5.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Realnej vykon tipuju +- jako gtx480(mozna +5%) s mensi spotrebou a vetsi cenou.
- blekota je boss
- Začátečník

Co ten Turks? pokud by fakt byl na 28nm a mel 128bit sbernici, cili nad 100mm2, tak by na tom vykonostne nemusel bejt vubec spatne, typoval bych nekde kolem/nad juniperem. Ale asi je to nepravdepodobny co... spis bude na 40nm nebo 28nm ale jen 64bit
Taky by me zajimalo, jak resili ten vykon tesselatoru a triangle setupu, je mozny ze by kazdej blok mel vlastni jednotku, nebo jen dojde k vylepseni tech stavajicich?
Taky by me zajimalo, jak resili ten vykon tesselatoru a triangle setupu, je mozny ze by kazdej blok mel vlastni jednotku, nebo jen dojde k vylepseni tech stavajicich?
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Jsou tu dvě možnosti. Buďto to fakt bude mít prvky NI tudiž dva teselátory a krom shader core čip dost překopanej a v tu chvíli by se ten výkon (i v teselaci) mohl krásně pohnout. A nebo ne a bude to jen upravená rv870 (nebo původní návrh před osekánim), tudiž dojde k navýšení hrubého výkonu o ňáká ta % ale slabiny zůstanou tam kde jsou.
- no-X
- Středně pokročilý

DOC_ZENITH: NI jsou 32nm čipy, které byly zrušené a v přepracované 40nm podobě vyjdou teď na podzim. To není architektura budoucnosti.
blekota je boss: Ohledně teselace jsou dvě možnosti - buďto aby každý blok měl vlastní teselátor, nebo aby stávající byl výkonnější (či optimalizovanější) - současný produkuje jeden polygon za tři takty, takže by ho stačilo zlepšit, aby zvládal polygon za takt. Víc by podle mě ani nebylo třeba, protože nároky na teselaci do budoucna neporostou (mít polygony odpovídající jednotkám pixelů nepřináší už žádné zlepšení ve vizuální kvalitě, ale naopak to stojí spoustu výkonu, protože na tak malé polygony nejsou grafické čipy optimalizované a výkon jde do kytek).
Triangle setup by mohl zůstat stávající. Aby jich čip měl víc mi přijde skoro zbytečné, spíš by mi přišlo zajímavější, kdyby měl vlastní clock domain a běžel třeba na dvojnásobné frekvenci.
Současný problém je spíš mezi triangle setupem a dvěma rasterizéry - tam by to chtělo trochu zlepšit efektivitu... No uvidíme.
blekota je boss: Ohledně teselace jsou dvě možnosti - buďto aby každý blok měl vlastní teselátor, nebo aby stávající byl výkonnější (či optimalizovanější) - současný produkuje jeden polygon za tři takty, takže by ho stačilo zlepšit, aby zvládal polygon za takt. Víc by podle mě ani nebylo třeba, protože nároky na teselaci do budoucna neporostou (mít polygony odpovídající jednotkám pixelů nepřináší už žádné zlepšení ve vizuální kvalitě, ale naopak to stojí spoustu výkonu, protože na tak malé polygony nejsou grafické čipy optimalizované a výkon jde do kytek).
Triangle setup by mohl zůstat stávající. Aby jich čip měl víc mi přijde skoro zbytečné, spíš by mi přišlo zajímavější, kdyby měl vlastní clock domain a běžel třeba na dvojnásobné frekvenci.
Současný problém je spíš mezi triangle setupem a dvěma rasterizéry - tam by to chtělo trochu zlepšit efektivitu... No uvidíme.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Aha tak to mi něco uniklo ala doteď jsem furt žil v představě že SI aka to za co se dnes považuje NI a NI že ta nová architektura, no nic.
Jinak, co se teselace týče, trochu mi to vrtalo hlavou. A já jsem toho názoru že teselátor u ATI neni tím limitujícím faktorem. G100 totiž získává navrch i v situacích které jsou hodně geometricky náročné na GPU ale teselátor vůbec nepoužívaj. Ala různé hry bez AA a s menšim rozlišenim, nebo Arma klidně ve velkym, nebo SCII když je tam tuna jednotek, atd. Tudiž dle mého názoru současný ATIny nemaj problém v rychlosti samotného teselátoru, ale ouzký hrdlo je někde jinde na front-endu.
Jinak, co se teselace týče, trochu mi to vrtalo hlavou. A já jsem toho názoru že teselátor u ATI neni tím limitujícím faktorem. G100 totiž získává navrch i v situacích které jsou hodně geometricky náročné na GPU ale teselátor vůbec nepoužívaj. Ala různé hry bez AA a s menšim rozlišenim, nebo Arma klidně ve velkym, nebo SCII když je tam tuna jednotek, atd. Tudiž dle mého názoru současný ATIny nemaj problém v rychlosti samotného teselátoru, ale ouzký hrdlo je někde jinde na front-endu.
- no-X
- Středně pokročilý

- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Na tomhle slajdu to ale není.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
- no-X
- Středně pokročilý

- Krteq
- Středně pokročilý

-
To už je lepší 
- no-X
- Středně pokročilý

tohle je bohužel to jediné, co je v tuhle chvíli jisté... možnosti jsou
32nm NI - zrušeno
40nm... vyjde nyní na podzim, jako HD6000(?)
28nm... nejdříve vyjdou nějaké čipy starší architektury přepracované na 28nm proces, koncem roku 2011 vyjde nová architektura na 28nm
pak tu máme starší zprávy:
ještě:
Takže si to všechno pěkně vzájemně odporuje. Je to pravděpodobně dáno tím, že AMD v souvislosti se zrušením 32nm měnila roadmapu a některé informace mohou pocházet z doby před změnami, jiné z doby po změnách. Případně je půlka z toho výmysl
Byl název NI zrušen společně s 32nm procesem a 40nm čipy jsou SI? Nebo byl název ponechán i 40nm čipům a SI budou (28nm) zmenšené verze? Nebo budou SI stále na 40nm, ale upravená architektura?
Proč by Bart nebo Cayman měly být NI a Ibiza SI, když je Ibiza severněji?
32nm NI - zrušeno
40nm... vyjde nyní na podzim, jako HD6000(?)
28nm... nejdříve vyjdou nějaké čipy starší architektury přepracované na 28nm proces, koncem roku 2011 vyjde nová architektura na 28nm
pak tu máme starší zprávy:
nApoleon píše::
HD6K=Northern Islands
HD7K=Southern Islands
a pak tu ještě mám jednu starší zprávu, podle které měly být Hecatoncheires HD6xxx, ale ne RV9xx...neliz píše:Hecatoncheires might be even further out. I think I already said after Computex that S.I. comes after N.I.
One is a shrink
One is a hybrid
One is a new architecture
ještě:
a nakonec:xbit píše:Southern Islands GPUs will be made using today’s 40nm process technology, will feature current-generation 5-way VLIW stream processors, but will also contain the next-generation ultra-threading engine, memory controllers, caches and other parts.
At present we know only three code-names – Cozumel, Ibiza and Kauai – that presumably belong to the Southern Islands family.
= jednotky nebudou 5D, ale 4DnApoleon píše:但是不再是5D,而是4D
Takže si to všechno pěkně vzájemně odporuje. Je to pravděpodobně dáno tím, že AMD v souvislosti se zrušením 32nm měnila roadmapu a některé informace mohou pocházet z doby před změnami, jiné z doby po změnách. Případně je půlka z toho výmysl
Byl název NI zrušen společně s 32nm procesem a 40nm čipy jsou SI? Nebo byl název ponechán i 40nm čipům a SI budou (28nm) zmenšené verze? Nebo budou SI stále na 40nm, ale upravená architektura?
Proč by Bart nebo Cayman měly být NI a Ibiza SI, když je Ibiza severněji?
- blekota je boss
- Začátečník

Dave Bauman a dalsi chlapci a devcata z ATi se pri procitani diskuznich for musej dobre valet v krecich
jinak byla by skoda, kdyby 28nm rada prisla az na konci 2011
- no-X
- Středně pokročilý