Cookies - Formuláře
- KapaCZ
- Začátečník

-
Cookies - Formuláře
Rád bych, kdyby mi někdo poradil jak cookies zakomponovat do formulářů. Určitě budu muset použít v input value, které se bude rovnat porměné, ale jak cookies ukládat a načítat do formuláře?
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Cookies - Formuláře
Nechápu co chceš aby to dělalo, ale Cookie můžeš ukládat a číst buď pomocí
PHP: čtení: $_COOKIE['nazev_cookie'] tvorba: setcookie(nazev, hodnota);
JavaScript: čtení: var cookies = document.cookie.split(';'); (cookies bude pole a prvek jmeno=hodnota) tvorba document.cookie = "jmeno=hodnota";
Fakt jsem z tvojeho popisu nepochopil co chceš aby to dělalo, tak se zkus vyjádřit lépe.
PHP: čtení: $_COOKIE['nazev_cookie'] tvorba: setcookie(nazev, hodnota);
JavaScript: čtení: var cookies = document.cookie.split(';'); (cookies bude pole a prvek jmeno=hodnota) tvorba document.cookie = "jmeno=hodnota";
Fakt jsem z tvojeho popisu nepochopil co chceš aby to dělalo, tak se zkus vyjádřit lépe.
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
- KapaCZ
- Začátečník

-
Díky už mi to došlo
Ted řešim ještě větší blbost
Ačkoliv mám soubory includované do jednoho, tak to nedokáže brát proměnné z jiného souboru :/
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Další věc co nechápu
ale pokud includuješ někde nahoře souboru, tak to musí brát proměnné, pokud je voláš podtím.
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pokud popisuješ problém, popiš ho pořádně a nebo ho nepopisuj vůbec, protože je to zbytečné. Do té doby nemá cenu odpovídat...
Burn in hell.
- KapaCZ
- Začátečník

-
Teuzz: ......................
Už jsem přišel na to, proč to nejde. Mám totižvše v function RiKap_page_content (){} a všechno co je v tomto tagu, tak nechce brát proměné z config.php ikdyž jsou definované! Nevim jak to řešit (momo definování proměnné v daném místě).
Už jsem přišel na to, proč to nejde. Mám totižvše v function RiKap_page_content (){} a všechno co je v tomto tagu, tak nechce brát proměné z config.php ikdyž jsou definované! Nevim jak to řešit (momo definování proměnné v daném místě).
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
global?
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- KapaCZ
- Začátečník

-
?? NechápuOndraSter píše:global?
RiKap_page_content () používám k includování středu tzv. článků... a je v souboru kde mám nakodovan html vzhledu
- bubanek
- Středně pokročilý

No tak k těm proměnným připiš global nebo je té funkci posílej přes parametr
- KapaCZ
- Začátečník

-
Tak podle toho co jsem si vyhledal, global použít nemohu a parametr je už vůbec nepoužitelnej.
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To už je lepší, z toho se dá problém pochopit, díky.KapaCZ píše:Teuzz: ......................
Doporučená literatura:
http://php.net/manual/en/language.functions.php
http://php.net/manual/en/language.variables.scope.php
Z toho pochopíš, co je v kódu za problém a budeš ho schopný řešit. Klíčové slůvko global může použít, nicméně pokud jde o konfiguraci, často se hodí ji uložit jako konstantu a nebo uložit jako proměnnou statické třídy.
http://cz.php.net/manual/en/language.constants.php
http://cz.php.net/manual/en/function.define.php
Burn in hell.
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
a to proč?KapaCZ píše:Tak podle toho co jsem si vyhledal, global použít nemohu a parametr je už vůbec nepoužitelnej.
Burn in hell.
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Myslím že jsi asi nepochopil kde máš to global napsat, global musíš napsat v té funkci a za to global název proměnné která je nedostupná.
Nebo si zaveď třídu, ale to už je složitější, a možná i pro toto zbytečné
Kód: Vybrat vše
$nejaka = 5;
function rikap_page_content(){
echo $nejaka; // nevypíše protože uvnitř funkce není definovaná
}
...
...
rikap_page_content();
$nejaka = 5;
function rikap_page_content(){
global $nejaka;
echo $nejaka; // vypíše protože jsi ji označil jako globální, ale globální jenom pro tuto funkci!!!
}
...
...
rikap_page_content();
$nejaka = 5;
function rikap_page_content($parametr){
echo $parametr; // vypíše protože jsi ji odeslal jako parametr o pár řádků níže
}
...
...
rikap_page_content($nejaka);
- KapaCZ
- Začátečník

-
mám function RiKap_page_content (){}, který obsahuje setcookie('nick', $_POST['nick'], 'CEXPIRE'); + kod na odeslání. V souboru config jsem si definoval define("CEXPIRE", time()+60*60*24*30);, ale píše mi to Warning: setcookie() expects parameter 3 to be long, string given in ............
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
setcookie('nick', $_POST['nick'], CEXPIRE);
setcookie('nick', $_POST['nick'], 'CEXPIRE');
Krom toho, ukládat nick do cookie... to zavání průšvihem. K čemu to používáš? Možná chceš použít SESSION, možná děláš bezpečnostní díru do systému.Burn in hell.
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Btw. Jelikož vím jak ten tvůj web vypadá. pokud budeš na stránce
www.blog.rikap.cz/ a zavedeš tam to cookie, tak je to OK
ale pokud budeš na www.blog.rikap.cz/clanky/jak-na-neco/
a vytvoříš cookie tam, tak poté co příjdeš na index, tak tam to cookie nechytneš...
musíš dát
www.blog.rikap.cz/ a zavedeš tam to cookie, tak je to OK
ale pokud budeš na www.blog.rikap.cz/clanky/jak-na-neco/
a vytvoříš cookie tam, tak poté co příjdeš na index, tak tam to cookie nechytneš...
musíš dát
setcookie('nick', $_POST['nick'], CEXPIRE,"/");PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
- KapaCZ
- Začátečník

-
Používám to ke komentářům na webu. Ve vlastním RS. To RS mám spíše k učení, ale funguje to tak jak má a využívám ho.
arxeiss: OK díky.
arxeiss: OK díky.
- KapaCZ
- Začátečník

-
Jak zapsat nastavení připojení k DB, aby mi fungovalo jak na localhostu, tak na serveru. Jde mi o to, že už mě nebaví pořád upravovat heslo a login. Něco ve stylu if localhost ..... else ,,,,,
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak nějak. Počti si http://php.net/manual/en/reserved.variables.server.php - tam najdeš co potřebuješ
případně se to taky dělá pomocí toho, že si nastavíš. tzv. proměnnou prostředí v .htaccess na development a na serveru to máš nastavené na production
a na základě toho můžeš třeba i vypínat a zapínat debugger apod.
případně se to taky dělá pomocí toho, že si nastavíš. tzv. proměnnou prostředí v .htaccess na development a na serveru to máš nastavené na production
a na základě toho můžeš třeba i vypínat a zapínat debugger apod.
Burn in hell.
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
if(substr_count("localhost", $_SERVER['SERVER_NAME'])>0){
pak jsi na localu
}
pak jsi na localu
}