Externí HDD nebo box...
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- -SiD-
- Nováček

-
Externí HDD nebo box...
Sice už tu pár témat o tomhle je, ale mam svý vlastní otázky... Chci si něco z toho pořídit (viz. nadpis). Na přenášení dat i používání doma a pouze přes USB...externí hdd by byla jasná volba, ale láká mě externí box s hdd 2.5", víc se mi líbí designově a je to i takový zajímavější řešení...ale zároveň se toho bojim, co sem čet, některé disky samotné USB neutáhne, což se mi nelíbí, takže které disky mají nižší spotřebu, aby ho utáhlo samotné USB? A dále by mne zajímalo, šel by box připojit k dvd přehrávači přes USB a pouštět z něj filmy?
Athlon Forever
- zombux
- Odborník PCT

Re: Externí HDD nebo box...
1) externí disk a disk v boxu je víceméně to samé - jen v případě externího disku to je spojené už od výrobce, případně je k tomu nějaký software
2) 2,5" disk jde unapájet přes USB, 3,5" disk už potřebuje víc šťávy.
3) pokud má přehrávač USB, obvykle ano - samozřejmě záleží na tom, jestli podporuje NTFS (některé přehrávače podporují jen FAT32, ale řekl bych že to je dost prasárna), a taky jestli podporuje daný formát filmu.
2) 2,5" disk jde unapájet přes USB, 3,5" disk už potřebuje víc šťávy.
3) pokud má přehrávač USB, obvykle ano - samozřejmě záleží na tom, jestli podporuje NTFS (některé přehrávače podporují jen FAT32, ale řekl bych že to je dost prasárna), a taky jestli podporuje daný formát filmu.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- -SiD-
- Nováček

-
S tim napájením nevim nevim, i u některých 2.5" disků sem čet že je potřeba přídavného napájení, např. dvě USB...
Jo to o tom dvd je to jasný, přesněji mě zajímalo jestli na něm bude externí hdd fungovat stejně jako box...
Jo to o tom dvd je to jasný, přesněji mě zajímalo jestli na něm bude externí hdd fungovat stejně jako box...
Athlon Forever
- zombux
- Odborník PCT

jasně, výjimky se najdou, obecně ale 2,5" disk se obvykle přes USB napájet dá.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- michhall
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Koupil jsem si externí 2,5 HDD 500GB wd500 passport(uvnitř disk WD500BEVT, který jsem prodal a koupil si WD500BEKT) takže oba stopro funguji na jedno USB, settopbox Optex ORT8944-2T, na kterém fungují hdd s fat32 i NTFS, má 2 tunery takže můžu nahrávat dva programy naráz. Co vím tak jedno tunerový optex má nějaké chyby. Nahrává soubory s příponou DVR. Je na to program, DVR studio mám dojem, který to převede na MPG a format factory, který to převede na jakýkoli video formát, klidně i na dvd.
- Butch
- Středně pokročilý

Jen k tomu co funguje a nefunguje na jedno USB.
Mnohdy zalezi taky kam disk strcime, jestli primo do desky(Tj porty v IO shieldu) nebo treba do prednich portu na case.
Dost casto jakekoliv prodlouzeni muze delat u disku co se pohybuji na hranici ve spotrebe problem.
Take nektere ext ramecky na 2,5" si vezmou vice nez jine. Mel jsem jeden ramecek s vypinanim a ledkami u ktereho bylo nutno pouzit vzdy i dalsi usb na pridavne napajeni at tam clovek dal jakykoliv disk.
Jen tedy resume, neznamena ze kdyz vam disk jede po jednom USB, tak ze pojede takto vsude.
jeste co se tyce boxu na 2,5" velmi se mi osvedcily obycejne:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61700
Nema esata, ale za ty prachy co by clovek chtel. naopak konstrukce je pevna hlinikova, coz je pro me dulezite. Prenosovka realne kolem 30MB/s
Urcite bych si koupil treba tento box + nejaky slusny 2,5" disk nez treba hotove reseni wd passport.
Mnohdy zalezi taky kam disk strcime, jestli primo do desky(Tj porty v IO shieldu) nebo treba do prednich portu na case.
Dost casto jakekoliv prodlouzeni muze delat u disku co se pohybuji na hranici ve spotrebe problem.
Take nektere ext ramecky na 2,5" si vezmou vice nez jine. Mel jsem jeden ramecek s vypinanim a ledkami u ktereho bylo nutno pouzit vzdy i dalsi usb na pridavne napajeni at tam clovek dal jakykoliv disk.
Jen tedy resume, neznamena ze kdyz vam disk jede po jednom USB, tak ze pojede takto vsude.
jeste co se tyce boxu na 2,5" velmi se mi osvedcily obycejne:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61700
Nema esata, ale za ty prachy co by clovek chtel. naopak konstrukce je pevna hlinikova, coz je pro me dulezite. Prenosovka realne kolem 30MB/s
Urcite bych si koupil treba tento box + nejaky slusny 2,5" disk nez treba hotove reseni wd passport.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Cujo
- Mírně pokročilý

zdarec,
řeším zrovna externí disk k ntb (3,5") a nevím jestli z důvodu občasného přenášení a převážení v kufru není externí box málo bezpečný (teď jsem na SHW četl recenzi na nějaký chieftec a tam prý disk při nadzvednutí chrastil v boxu)
připojovat budu přes USB2.0, pokud máte nějaký tip (spíš na rámeček, disk vezmu asi samsung F2) tak budu rád, dík:)
řeším zrovna externí disk k ntb (3,5") a nevím jestli z důvodu občasného přenášení a převážení v kufru není externí box málo bezpečný (teď jsem na SHW četl recenzi na nějaký chieftec a tam prý disk při nadzvednutí chrastil v boxu)
připojovat budu přes USB2.0, pokud máte nějaký tip (spíš na rámeček, disk vezmu asi samsung F2) tak budu rád, dík:)
- Cujo
- Mírně pokročilý

ty vole tady to žije :DDD
- P_V
- Začátečník

-
no a cos čekal, že na základě recenze jednoho konkrétního modelu jsou boxy nebezpečné? Zjisti si sám, postahuj si manuály od boxů a zkoumej jak se disk vkládá. Pokud je připevněn na šroubky, asi chrastit nebude, pokud je bez šroubků, tak je to otázka.
Vypnutý pevný disk snese docela dost, více odolné jsou modely co mají parkovací rampu (takové udělátko vedle ploten na konci dráhy hlaviček), než ty co parkují na plotnách. Jestli má F2 rampu, nevím, nutno přečíst datasheet, nebo nějaké fotky rozebraného vnitřku. Pro klid duše můžeš ten box při přenášení v tašce ještě zabalit do molitanu nebo jiné vhodné hmoty, ale hlavně ho zajistit, aby ti v tom kufru nebo uvnitř tašky nelítal
Vypnutý pevný disk snese docela dost, více odolné jsou modely co mají parkovací rampu (takové udělátko vedle ploten na konci dráhy hlaviček), než ty co parkují na plotnách. Jestli má F2 rampu, nevím, nutno přečíst datasheet, nebo nějaké fotky rozebraného vnitřku. Pro klid duše můžeš ten box při přenášení v tašce ještě zabalit do molitanu nebo jiné vhodné hmoty, ale hlavně ho zajistit, aby ti v tom kufru nebo uvnitř tašky nelítal