Noctua NF-P14 FLX pro nejtišší provoz

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Bucho95
Začátečník
Začátečník

Noctua NF-P14 FLX pro nejtišší provoz

Příspěvek od Bucho95 »

Lidi plánuju kompletní výměnu kompletní výměnu větráků pro supertiché pc - v současné době mám v Storm Sniper Dragon odhlučnění od gumexu, 2x120mm větráky na 700rpm a 2x200mm pro intake a outtake, 120mm jsou absolutně bezhlučné, ale 200mm bohužel i po regulaci jsou slyšet a malinko vrní.
Takže plánuju koupi 5x Noctua NF-P14 FLX - ventilátory budou rozmístěni jako na tomhle casu:

Obrázek

Na horní části se vejdou 2x120mm - vejde se tam dvakrát i tahle noctua? A jaké máte zkušenosti s tímhle ventilátorem na nejnižších otáčkách (nebo na absolutně nehlučných)? Podle fora na czc malinko vibrujou - zatím mám zkušenost s Noctua NF​-P12​-1300 a NF​-S12B a jsou super. Doporučili by jste i jiný ventilátor?
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Re: Noctua NF-P14 FLX pro nejtišší provoz

Příspěvek od shelby_nr »

S takou skrinkou aj keď je odhlučnená nečakaj zázraky. FLX14 a P12 sú dobré voľby pre prefukovanie radiátorov, husto rebrovaných pasívov - majú vysoký statický tlak. Preto ti bude na outtake zbytočný.
Ak si netopier tak každá 140mm na 600RPM je hlučná = aerodynamický hluk...kedže ti nenaštartuje pod 6V, ale za Noctuu hovorí kvalita. Pozrel by som sa na Nanoxia DX14-700RPM - štartuje od 4V (aj niečo pretlači) a možno aj Enermax T.B.Silence 14
-outtake fany by som dal iba do zadu a 1 hore napr.: Noiseblocker MF12-S1/Noctua S12B FLX/Enermax T.B.Silence
-intake iba do predu ostatne by som nechal tak a "upchal"
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
Bucho95
Začátečník
Začátečník

Re: Noctua NF-P14 FLX pro nejtišší provoz

Příspěvek od Bucho95 »

Co ti vadí na skříni? Lian-li to není, ale má to kvalitní ocel a celkem jsem zíral o kolik klesl hluk grafiky po vyměnění thermaltaku (z plechu). Horní dva ventilátory by mohly v budoucnu být pro radiator, ale samozřejmě na nehlučný chod. A neřekl bych, že jsem netopýr (netopejr :-D ) - nehlučný mi příjde Noctua NF​-P12​-1300 na 750RPM. Líbí se mi ty Enermaxy (hlavně podle specifikací mají podobnou nebo vyšší CFM než ty od noctua), šlo by zkombinovat 2x140mm pro intake a 3x120mm a cenově je to bomba - dohromady skoro do tisícovky. :) Co se mi ale nelíbí je, že nemůžu nikdy najít recenzi či porovnání. Má někdo jiný či lepší tip?
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“