BSOD - systém náhodně padá

Libovolný výrobce, technologie, informace, rady, výběr, ovladače.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis

Odpovědět
Tarion
Nováček
Nováček

BSOD - systém náhodně padá

Příspěvek od Tarion »

Ahoj,

Cca před měsícem se objevil problém - při přehrávání videa (z netu, z disku) se mi objeví hromada barevných kostiček a konec. Většinou přes tvrdý restart, občas se systém zpamatoval s hláškou "graphic card error" a možností send/dont send a report. Mám celkem starý stroj - jednojádro P 4 3.2GHz, grafika radeon x1950 pro 256ddr3 a xp. Mám dva disky. Jenže - koupil jsem nový disk a dal na něj originál Windows 7 - situace se nezměnila, jen místo hlášky se objeví "modrý teror" (případně kostičky nebo se úplně vypne obraz) - "device manager got stuck in an infinite loop" a musím restartovat. Při hře to nepadá, ale video po chvilce. Občas i samo od sebe ve windowsech. Nainstaloval jsem ovladače grafiky, desky, chipsetu, zkontroloval jsem usazení grafiky a ramek v portech a už nevim.

Jestli mi někdo může poradit, budu fakt rád. Díky.

Milan
UberDiablo
Začátečník
Začátečník

Re: BSOD - systém náhodně padá

Příspěvek od UberDiablo »

Ahoj,

zkusil bych starší verzi ovladače grafiky, ale myslím, že tohle bude spíš hw error. Zkus třeba 3dmark, nebo nějaký zátěžový test na grafiku, jestli to spadne - nevím, jakou hru zkoušíš, ale nemusí třeba grafiku vytížit tak, aby se tohle stalo.

UberDiablo
775 reborn.. X48 & C2D E5200 (THX 2 Frost), zatím pouze @4,9GHz na vzduchu i vodě
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri.cs »

Jestlize ti blbne flash, tak nainstaluje jiny/novejsi FlashPlayer.
Pokud to nepomuze, tak laboruj s ruznejma verzema ovladacu GFX.
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
Tarion
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tarion »

Děkuju za rady, bylo to deskou, musel jsem přes servis. To už je druhá deska co mi odešla. A všechno vlastně kvůli tomu, že jsem šetřil na zdroji. Nešetřete na zdroji lidi, já "ušetřil" tak 800 a už mě to stálo asi 7 tisíc.
Odpovědět

Zpět na „Grafické karty“