Nainstaloval jsem si poslední Drivery pro AMD HD 4800 series verze 10.8 a od té doby mám samé problémy.
PC se mi bez zjevné příčiny samo od sebe restartuje (především v nočních či večerních hodinách, tj když jede v power saving módu). V logu sys událostí příčina není zapsána - pouze že došlo k neočekávanému restartování, což vím taky...
Dále mi po nainstalování 10.8 grafika jede po aktivování Overdrive na 625MHz místo 160MHz v idle - čili nepřepíná se power state.
Instalaci jsem pro jistotu provedl vícekrát a to "čistou" - odinstaloval jsem staré ovladače, restartoval a nainstaloval nové...
Prometheus píše:po nainstalování 10.8 grafika jede po aktivování Overdrive na 625MHz místo 160MHz v idle - čili nepřepíná se power state.
To je známé už od Catalyst 10.6, kdy se při aktivaci OverDrive zruší přepínání stavů. Řešením je vypnout OverDrive a použít např. AMD GPU Clock Tool, který PowerPlay nezruší.
Prometheus píše:PC se mi bez zjevné příčiny samo od sebe restartuje (především v nočních či večerních hodinách, tj když jede v power saving módu).
Tohle IMHO nesouvisí s ovladači nebo grafickou kartou, ale spíš s paměťovým subsystémem.
Cca 1h Furmarku, teploty 56/66/56 ale jinak nic zvláštního.
Škoda, že nemám minidump - aby se vytvořil musel bych aktivovat page file na disku o velikosti minimálně 8GB...
(což se mi vážně nechce, bo pak jen hrabe na disk)
Přes noc pro jistotu zkusím opět memtest86+ z UBCD.
Edit:
Takže frekvence grafiky se nepřepíná už i na 10.7... a BSOD je zde stále...
Ovšem při bootovaní OS BSOD.
(někde jsem asi omylem zapl ověřování WHQL driverů)
the io manager has detected a violation by a driver that is being verified...
STOP:
0x00000009