Vyběr mobilního telefonu do 7000

Mobilní telefony, PDA a MDA zařízení.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
STELKER
Začátečník
Začátečník

Re: Wildfire vs. X10 mini vs. i5700 Galaxy Spica

Příspěvek od STELKER »

no zase takovej problém to není s těma aplikacema protože většinou najdeš nějakou alternativu
ale rozlíšení vadí některým hrám ale hry jako N.O.V.A na tom fakt nerozjedeš kvůli hw
RiCK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RiCK »

Pochybujem, že by to Butch kupoval kôli hrám :)
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Nn na hry to nebude :-)

Max nejaky lepsi kalendar, ukolovnik a sygic na navigaci.
Tedy spis pracovni veci, nastroje nez multimedia. Koukal jsem na telefony kolem 6k, to je takovy rozumny peniz jeste.
Kdyz tak o tom premyslim, tak mozna ten LG bude stacit. Na Wildfire me dost laka multi touch kapacitni display a i vzhledove se mi libi vice nez ten LG. Dneska jsem videl X10 mini a je to fakt moc male.

Nekdo zkusenosti s tretim jmenovanym Samsung i5800? Ted ne jenom papirove, ale realne. Co se tyce parametru tak az na pomerne malou pamet mi prijde celkem vyvazeny za ty penize kolem 5800Kc. Se symbianem jsem se pomerne zklamal u Nokii a SE, takze Android me celkem laka zkusit.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Sashas
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sashas »

jo take jsem mel Wildfire asi tyden na zkousku , ten displej je vazne spatny ;-)
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Sashas píše:jo take jsem mel Wildfire asi tyden na zkousku , ten displej je vazne spatny ;-)
Sakrys to me mrzi. To je muj favorit zatim ze vsech mobilu o kterych jsem uvazoval.
Po hw parametrech mi skvele vyhovuje, az na ten display. Fotak je mi jedno jak foti.

seznam zde:

Samsung i5800 Galaxy 3 - malo vnitrni pameti
HTC Wildfire - male rozliseni displaye
Sony Ericsson Xperia X10 mini pro - stara verze androidu, malo vnitrni pameti
LG GT540 Optimus - stara verze androidu, malo vnitrni pameti

pak jeste dva extremy:

LG KM900 Arena ale co jsem cetl komentare na ruznych forech, tak snad neni firmware na kterym by fungovalo vsechno bez chyb. Nepritomnost Androidu neni az takovy minus, hlavne uz nechci telefon se symbianem.

A nebo se na to vykaslat a koupit low-end Vodafone 845

Ze vsech variant mi nejlepe stale vychazi i5800. Idelani by byl Wildfire s lepsim rozlisenim, ale to by pak mel clovek to vybirani moc snadne :-D

LG GT540 Optimus, pokud vyjde novy update firmware na 2.1, budou se dat uz ukladat aplikace na pametovku a nebo to lze pouze u 2.2 verze Androidu? Nejak jsem nezjistil jestli je to danne verzi androidu a nebo primo typem telefonu(jako treba ze nejaky telefon muze ukladat aplikace na kartu uz s androidem 1,6 a druhy na to potrebuje 2.2 atd...) Dale jestli pri updatu clovek prijde o vsechny nainstalovane veci, nastaveni, kontakty ...podle me ano.

Pokud update neni nejak zvlast problem, tak paradoxne mi pak bude nejlepe vychazet LG GT540 Optimus. Nejen proto, ze se s cenou vejdu do 5k
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
STELKER
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od STELKER »

Samsung galaxy 3- taky nemá displej zrovna nejlepší displej 240 x 400 pixels.
Htc willdfire- pro mě to byl taky favorit ale ten displej to pokazill jinak mi tam ještě vadil procesor.
Xperia x10 mini- je to dobrej mobil ale škoda že je tak malej displej a nemá qwerty klávesnici.
LG GT540 -ten se mi ani nelíbí vzhledově a vadí mi na něm rezistivní displej.
Já ted taky podobně vybírám ale nechni nic co nemá android. :D :-D
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Tak to je dobry, alespon je nas vice.
Dneska jsem cetl clanek o SE X10 mini pro a vysuvnou klavesnici a priznam se ze me dost laka.

Jelikoz u sebe cely den nosim dva telefony, male rozmery by byly samozrejme vyhodou.
Take pry dostane Androida 2.1 na podzim. Display moc velke rozliseni nema, ale vzhledem k rozmerum zadne extra velke kostky nehrozi.
Akorat jsem se nikde nedocetl kolik ma ramky.

Presne taky nechci nic nez androida. Ani moblini win a symbian.
Nejhorsi je, ze v hranici 5000-7000Kc, zase takovy vyber neni. Neni proste idelani telefon v teto cennove hladine a tak musi clovek vzit nejakej kompromis. Priznam se ze Optimus se mi vzhledove take vubec nelibi :-D. Ted koukam na videa a recenze ohledne SE x10 mini pro, schvalne na to mrkni, s tim ze by mela na podzim dostat Androida 2.1 :-)
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Vodafone 845 ma pro me zasadni(nepochopitelny minus) ze nema EDGE.3G je malokde.(Ja vyjedu 2km za Chabry a 3G nemam)Pak ses odkazany na GPRS a z ty pomalosti se zblaznis.Samozrejme to lze resit pres wifi.
Me optimus vzhledove nevadi.Za 4500 snad nic lepsiho neni.Nebo je?Od verze 2.2 lze ukladat na kartu.Na telefonu myslim nezalezi.
Vyber je sileny.Fakt neni z ceho vybirat.i5800 za skoro 6000Kc je fakt ulet.
Mac...
STELKER
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od STELKER »

tak sem se díval na tu x10 mini pro a vypadá to celkem slušně takže se ted rozhoduju mezi:
samsung i5700 galaxy spica
se xperia x10 mini pro
díky že si to sem napsal o té verzi pro bych na ní uplně zapoměl :idea:
RiCK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RiCK »

Stále som za Spicu, X10 Mini Pro len v prípade ak sa chystáš veľa písať :) Inak tá SW Qwertz klávesnica je celkom fajn.
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

RiCK píše:Stále som za Spicu, X10 Mini Pro len v prípade ak sa chystáš veľa písať :) Inak tá SW Qwertz klávesnica je celkom fajn.
Mam celkem velke prsty tak uvazuji o pro verzi.
Zase ale tolik nepisu, takze mozna by non-pro verze stacila.
Kdyz se mobil natoci nalezato, tak se asi pise celkem dobre i s vetsimi prsty nebo ne?
To ze nahore vidim jeden nebo dva radky textu jenom mi nevadi.
RiCK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RiCK »

Tiež mám celkom veľké prsty, a pri krátších textov kľúdne píšem aj na qwertz na výšku bez preklepov. Na šírku to je potom lahoda. Ale písanie na X10 mini si viem predstaviť maximálne na šírku.
STELKER
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od STELKER »

no na mini ani qwerty není
RiCK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RiCK »

O to lepšie, ale ani Qwertz nevyzerá najhoršie -> http://www.youtube.com/watch?v=w7IJ1A6m ... re=related
STELKER
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od STELKER »

to sice ano ale ta tam není v základu
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Tak koupeno X10 mini pro.
Byl jsem ve Vodafone primo a mel jsem ho za 5777kc s DPH(mam u nich 2x nejnizsi pausal)

klaveska je super, akorat ten zadni kryt lehce vrze na strane kde je usb micro.
Uvidime treba si to sedne. Zatim jedinna vada.
Browser diky velikosti displaye celkem nepouzitelny i kdyz si stahnu operu. Ale kvuli netu jsem to nekupoval :-)
Fotak foti opravdu dobre na to ze je to mobil, ale samozrejme chce to dostatek svetla.
Zatim telefon spis prozkoumavam a dneska a zitra se mrknu po nejakych android aplikacich.

Celkem peklo byl presun kontaktu z nokie. Neslo to primo telefon - telefon.
Musel jsem je z nokie dat do MS outloku, z nej do csv souboru, zalozit si gmail.
Pak v gmailu importovat csv soubor a pak se mobilem napojit pres adresar na gmail a synchro kontakty. Tohle ma SE celkem nevychytany, nevidel jsem v te jejich aplikaci nic kde by se daly kontakty stahnout lokalne na notebook a pracovat s nima a pak poslat na telefon.
Vse je pres SE ucet(musite byt online) nebo pres Gmail. Nebo se pletu?V tom jejich sw jsem nasel jenom moznost sychnro multimedii atd...

V prodejne meli i HTC Wildfire(jen maketu ale) dojem smisenej, silene velky padlo. Rekl jsem si ze takhle velkej telefon fakt nehci, kdyz nosim u sebe dva.
Ptal jsem se prodavace, a rikal ze se jim dost vracej. Lidi objednaji a pak vrati kvuli displeji.
Taky pry ze celkove na HTC maji opravdu hodne reklamaci a to ne jen na levne typy.

Jeste ohledne querty klavesky hw na telefonu, neda se nejak stahnout nejaky driver aby z toho byla quertz? Proste abych mackal HW tlacitko Z a psalo mi to Y?
STELKER
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od STELKER »

Já teda o žádnym programu na změnu tlačítek newím ale skus se poptat na androidforum třeba ti někdo poradí a ještě bych se tě chtěl zeptat jestli je to na internet nepoužitelný?
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

STELKER píše:Já teda o žádnym programu na změnu tlačítek newím ale skus se poptat na androidforum třeba ti někdo poradí a ještě bych se tě chtěl zeptat jestli je to na internet nepoužitelný?
No asi by to chtelo nejak upraveny prohlizec(nebo upraveny skin), protoze jinak ty tlacitka jsou na to mackani fakt malinke. Leda s kapacitnim stylusem, ale ten by se mi nechtelo s sebou tahat.
Jako nouzove se to na ten net pouzit da, ale pohodlne to rozhodne neni. Mrknu se jestli se to neda i ovladat klavesnici, to by asi celkem pomohlo(jeste jsem nestihl to testnout). Kdybych to chtel na net, tak bych si koupil neco s vyssim rozlisenim a displayem. Jinak ten kryt jsem podlozil kouskem tvrdeho papiru z vonavky a vrzani se vyresilo :-)
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Tak par poznatku.
Jeste k tomu prohlizeci, ovladat se jakz takz da, ale videt moc na tom neni, musi se hodne posouvat, zoomovat a k pohodlnosti to ma daleko.

Co se tyce vydrze baterky, pres noc cca 6 hodin baterka spadne o 2% dolu, tzn ze 300 hodin pohotovosti(vice nez udava vyrobce)
Naopak jdyz si s telefonem hraju nebo neco na nem delam, tak jde baterka dolu i o nekolik procent za par minut, nejvice sezere display.

Fotak foti slusne, display je bezvadne kontrastni.

Misto defaultni plochy mam nainstalovany HelixLauncher - misto defaultni plochy se vejde na display 16+4 ikon misto 9+4
Nebo treba 3 velke Widgety pod sebe.
na SMS handcentSMS - tam jeste resim dorucenku nejak nechce fachat.
Pak jeste par dalsich sikovnych toolu na baterky pomoci ledky....nej sw na androidy se urcite resi v jinem tematu.

jedinne co mi dela problem najit je nejaky vychytany kontakt list. Jinak snad uz vse odladeno na miru a ke spokojenosti :-)
Hlavson
Začátečník
Začátečník

Výběr mobilu HTC/Samsung

Příspěvek od Hlavson »

Čau všichni.
Asi po 6 letech hodlám vyměnit svůj stařičký SE K700i za nějakou solidní mašinku.
Mobil by měl mít rychlé reakce, dobré prohlížení internetu, wifi a kvalitní GPS, lepší fotoaparát a kvalitní přehrávání videa a pokud možno 3,5 mm jack.
Už ale předem říkám, že dávat 12k za mobil se mi zdá jako vyhození peněz z okna. Sám sem si vybral tyhle tři, který by jste doporučili vy?? Díky

http://mobilmania.cz/katalog-mobilu/sam ... fault.aspx
http://mobilmania.cz/katalog-mobilu/sam ... fault.aspx
http://mobilmania.cz/katalog-mobilu/htc ... fault.aspx
Odpovědět

Zpět na „Mobilní telefony a PDA/MDA“