Problém s reproduktory, prosím o radu.

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Křižíkovec
Nováček
Nováček

Problém s reproduktory, prosím o radu.

Příspěvek od Křižíkovec »

Dobrý den,

mám reproduktory Genius SW-HF 5.1 5000, mám je už asi 2-3 roky, a asi před půl rokem mi začal trošku blbnout hlavní potenciometr na hlasitost, když jsem manuálně nastavoval hlasitost pomocí hlavního otočného potenciometru, tak na jednom místě je takové divné "vrčení, nebo praskání", zkrátka nějaký pazvuk, ale na ostatních místech žádný problém, ano samozřejmě můžu nastavit zvuk pomocí windows, nebo jiných SW, ale jde mi o to, abych mohl i klasicky.

Myslím si, že je potřeba vyměnit celý potenciometr, že? Nebo je zde nějaká jiná možnost na opravu?

Zkoušel jsem odmontovat přední kryt, dostal jsem se dovnitř zkoušel jsem očistit plošný spoj od prachu, ale žádná změna.
Ollie
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s reproduktory, prosím o radu.

Příspěvek od Ollie »

Mělo by stačit prostříknout Kontoxem...
Obrázek
puschpull
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od puschpull »

to většinou nestačí, nebo jen krátce

když už skříň reproduktoru rozebíráme, tak to chce rovnou vyměnit celý potenciometr
http://puschpull.org
| PC sestava: |CPU: C2D E7200 2,53@3,60GHz 1,24V (400x9,0) Arctic Cooler Freezer 7 Pro | MB: Asus P5Q-Deluxe ( BIOS 0803 ) | RAM: 2x2GB DDR2-800MHz Patriot CL4 @ 1066MHz CL6 | GPU: ASUS EAH3650 SILENT 512M DDR3 | Audio Card: Asus Xonar Essence STX | PC Speakers: Audioengine A2 | Headphones: Beyerdynamic DT 990 | HDD: 4x WD6400AAKS (System + RAID1 + Data)| | External HDD: Samsung Story Station 1,5TB | WD My Passport 500GB | DVD-RW/RAM: Samsung SH-S223F | PSU: CORSAIR Power Supply HX520 | Case: COOLERMASTER Centurion 532 |
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

spis nez kontox se me osvedcil na potenciometry isopropyl alkohol
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Křižíkovec
Nováček
Nováček

Příspěvek od Křižíkovec »

Kontaktol jsem zkousel, ten druhy pripravek ne, chci se zeptat, na vymenu toho potenciometru, je to slozite? Respektive, nikdy jsem nezkousel opravovat, takovehle drazsi veci, zapajet si veci ktere "nemaji" cenu je v pohode, ale bojim se jit do tohoto, predem diky za odpovedi.
puschpull
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od puschpull »

Lepší je to svěřit někomu, kdo v tom má praxi.
Jednoduché to ale zpravidla je. (Pro šikovného kutila)
http://puschpull.org
| PC sestava: |CPU: C2D E7200 2,53@3,60GHz 1,24V (400x9,0) Arctic Cooler Freezer 7 Pro | MB: Asus P5Q-Deluxe ( BIOS 0803 ) | RAM: 2x2GB DDR2-800MHz Patriot CL4 @ 1066MHz CL6 | GPU: ASUS EAH3650 SILENT 512M DDR3 | Audio Card: Asus Xonar Essence STX | PC Speakers: Audioengine A2 | Headphones: Beyerdynamic DT 990 | HDD: 4x WD6400AAKS (System + RAID1 + Data)| | External HDD: Samsung Story Station 1,5TB | WD My Passport 500GB | DVD-RW/RAM: Samsung SH-S223F | PSU: CORSAIR Power Supply HX520 | Case: COOLERMASTER Centurion 532 |
gck23
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gck23 »

pokud nemas znamyho, tak se ti to u tohodle rozhodne nevyplati, vyplazl by si za to jinak minimalne litr
Core i7 8700K, Asrock Taichi Z370, HyperX 16GB KIT DDR4 3333MHz CL16 Predator, Kingston A1000 960GB NVMe, MSI GeForce GTX 1070 GAMING X 8G, Be quiet! DARK BASE 700, AOC ag352UCG
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“