GeForce GTX 470 - Rychlost ventilatoru - problem

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
MyOwnClone
Nováček
Nováček

GeForce GTX 470 - Rychlost ventilatoru - problem

Příspěvek od MyOwnClone »

Dobry den, mam problem s GeForce GTX 470. Jedna se o kus od ASUSu, ENGTX 470, 1280 MB.

Naprosto nedeterministicky spousti ventilator na velmi vysoke otacky (+- 5500 RPM), ikdyz treba jen pracuji ve windows, a nic v 3d modu nebezi (pouze Aero). Kdyz jsem se dival na teplotu, karta se pohybovala kolem 30 - 40 stupnu. Nekdy to zvladne hucet desitky minut, maximum bylo hodina a pul, pak to bylo treba dva dny dobre a dalsi den hned pri spusteni opet raketoplan.

Dival jsem se na anglicka fora, a zde bylo doporuceno nainstalovat ASUSacke modovane nvidia ovladace, pripadne SmartDoctor, kde je moznost regulovat nastaveni vetraku. Nainstaloval jsem a nepomohlo to. Navic se mi zda, ze regulace nefunguje. Ikdyz nastavit mezni teploty a otacky, stale si to huci na svych "prijemnych" 5500 RPM.

Ted jsem zkousel nainstalovat nvidia ntune a vysledek je podobny jako se smartDoctorem. Otacky to meri, ale zadnym nastavenim nejdou ovlivnit.

Rad bych jeste poznamenal, ze neni problem abych hral narocnou hru (treba Mafie 2), na 1920x1080, very high detail, physx on, treba 5 hodin a graficka karta ANI NEPIPNE - vetraky se vubec neozvou - resp. jedou na nizke otacky. A pak najednou po 3ech hodinach bezne prace (programovani ve visual studiu) ve windows zacnou neocekavane hucet...

Nevite nekdo co s tim? Kamarad mi rikal, ze podobny problem mel u gf8800, zde to byla issue driveru, ze kdyz se jim nepovedlo detekovat teplotu na GPU, radeji napalili ventilatory na max, aby se karta neupekla...
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: GeForce GTX 470 - Rychlost ventilatoru - problem

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Tohle vypadá na vandej bios grafiky. No, každopádně odinstalovat všechny drivery a utility ke grafice, znaova nainstalovat poslední drivery (klidně betu, prej je dost dobrá), a kdyby se to dělo furt tak ještě zkusit flashnout bios z jiné GTX470. Všechny jsou stejné, referenční, tak jinou značku, prostě bios z jiné karty které tímto netrpí. Kdyby ani to nepomohlo - reklamace.
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

nahod afterburner a tie sr... nvtune a smart doctor obíd tak na kilometer
skus posledné ovládače
v tom AB zresetuj nastavenie do defaultu
poriadne odinštaluj staré ovládače
a potom ako píše kolega hore už len reklamačka
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
MyOwnClone
Nováček
Nováček

Příspěvek od MyOwnClone »

DOC_ZENITH:
"každopádně odinstalovat všechny drivery a utility ke grafice, znaova nainstalovat poslední drivery (klidně betu, prej je dost dobrá)"

- posledni beta, kterou jsem nasel je 258.69, ja mam tedka nainstalovane ovladace 258.96 (stable), takze to vypada, ze od te doby nejaka nova beta nevysla. Nebo o nejake vite?

- bios: zkusim az jako posledni moznost, nemam s tim zkusenosti, da se to flashovat nejak softwarove (jako kdysi v dobach dosu pri resetu)?

dexterav:
afterburner zkusim, dekuji za tip

Panove diky! Budu informovat o prubehu...
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

drivery odinstaluj třeba revo uninstaller a to dukladnou cestou at to máš čisté hlavně nezapomen odstranit složku nvidia na c jinak se ti nainstaluje ten driver který tam byl.taktéž doporučuji afterburner :wink:
peter cz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od peter cz »

MyOwnClone píše:DOC_ZENITH:
"každopádně odinstalovat všechny drivery a utility ke grafice, znaova nainstalovat poslední drivery (klidně betu, prej je dost dobrá)"

- posledni beta, kterou jsem nasel je 258.69, ja mam tedka nainstalovane ovladace 258.96 (stable), takze to vypada, ze od te doby nejaka nova beta nevysla. Nebo o nejake vite?

- bios: zkusim az jako posledni moznost, nemam s tim zkusenosti, da se to flashovat nejak softwarove (jako kdysi v dobach dosu pri resetu)?

dexterav:
afterburner zkusim, dekuji za tip

Panove diky! Budu informovat o prubehu...
Hoj, tak jak si dopadl ? mám totiž ten samý problém...
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“