VIA chipset a přetaktování

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
jaku7
Začátečník
Začátečník

VIA chipset a přetaktování

Příspěvek od jaku7 »

Dobrý den, mám trošku větší prosbu. Chci si přetaktovat procesor Celeron D 326 aspoň na 2,9 ale když to tak nastavím v biosu tak je počítač buď nestabilní, nebo windows vůbec nenajede. Severní můstek: VIA CN700 / P4M800 CE / P4M800 Pro / VN800
Jižní můstek: VIA VT8237
Přikládám i foto, jestli by jste mi poradili, co a jak nastavit. Předem vám za vše velice děkuji.

http://uloz.to/5429568/jetway-p4m2pro-p.rar
UberDiablo
Začátečník
Začátečník

Re: VIA chipset a přetaktování

Příspěvek od UberDiablo »

ahoj,
obecně tahle deska není moc vhodná na taktování, a to jak výrobcem, tak čipsetem..

tipnul bych, že deska neumí PCI lock, takže bych zkusil nastavit 166FSB (tedy 667 a výsledných cca 3,15GHz) a trošku bych přidal volty na CPU. Další důležitá věc jsou paměti, na kolika ti běží a jestli zvládnou DDRII667, případně jim zkusit dát horší časování nebo/a desetinku dvě Voltu navíc.

UberDiablo
775 reborn.. X48 & C2D E5200 (THX 2 Frost), zatím pouze @4,9GHz na vzduchu i vodě
jaku7
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jaku7 »

Tak to teda děkuji za velice VČASNOU odpověď. Teď mi je už na nic. Počítač už nejede. Dneska jsem hral gran turismo 4 na ps2 a tak jsem se nas... že jsem švihnul joystikem o case a nejak se už komp nechce rozjet. Jako zapne se, ale obraz nenaskočí :D :D :D
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jaku7 píše:Tak to teda děkuji za velice VČASNOU odpověď. Teď mi je už na nic. Počítač už nejede. Dneska jsem hral gran turismo 4 na ps2 a tak jsem se nas... že jsem švihnul joystikem o case a nejak se už komp nechce rozjet. Jako zapne se, ale obraz nenaskočí :D :D :D
dobře ti tak, a ironické poznámky si nech od cesty, na to tady nikdo není zvědavej. nejsme instantní poradna ale diskusní fórum.
ignorelist: kremrole a dezoláti
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

škurvili šte si taktováním potáči dobře vám tak :P vytáhni stoho baterku na pár minut :wink:
jaku7
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jaku7 »

On asi bude kapůt disk. Asi moc silný otřes.
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“