Pomalá rychlost zápisu HDD

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
letienquana1
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Pomalá rychlost zápisu HDD

Příspěvek od letienquana1 »

Ahoj.
mám problém s HDD ( WD2500 KS-0MJB0 ). rychlost čtení je v pohodě ae když chci uložit nejaký soubor do toho disku tak rychlost zpomaluje z 60 Mb/s na 2 Mb/s a pak sroko zamrzne...
Nevím co s tím můžu dělat...dal jsem HDD do jiného PC a problém je stejný.
v HDtune:
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Prej mám problém s DMA??? Vyměnil jsem sata kabel ae nepomohlo
nevíte co s tím můžu dělat? nebo už musím koupit nový HDD? :( . Děkuju.
p4 3.0@3.4 Mhz,Asrock 945 Gz,2*1 Gb transcend,Chieftec 750W,Gigabyte GF 8600 Gt 256 mb ddr3,seagate 250 Gb,WD 250 Gb (Sata),microsoft slidewinner 2000 dpi,volant formula force ex,gamepad trust commpad dual stick,canon 8400F,canon ip4300,logitech X530 5.1...atd
glu
Začátečník
Začátečník

Re: Pomalá rychlost zápisu HDD

Příspěvek od glu »

Vypada to, ze na disku jsou vadny sektory. Zkus jeste v tom hdtune error scan a potom jeste pro jistotu bych disk otestoval v utilite od vyrobce disku z jejich stránek. Rozhodne bych uz data kopiroval z disku pryc dokud jeste funguje.
letienquana1
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od letienquana1 »

@Glu: jj data uz jsem kopiroval pryc. otestoval jsem v HDtune error scan a zadny vadny sektor neni
v Data lifegoard taky vypada ze je v poradku :?
Obrázek
Obrázek
p4 3.0@3.4 Mhz,Asrock 945 Gz,2*1 Gb transcend,Chieftec 750W,Gigabyte GF 8600 Gt 256 mb ddr3,seagate 250 Gb,WD 250 Gb (Sata),microsoft slidewinner 2000 dpi,volant formula force ex,gamepad trust commpad dual stick,canon 8400F,canon ip4300,logitech X530 5.1...atd
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

vadný povrch opravdu je, v povrchovém testu se vadné sektory neprojevily jen proto, že zatím to je zálohováno ze servisních. ten disk je na odpis.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“