Restart CMOS?

Vše týkající se základních desek. Od problémů, výběru, informací, BIOSů, ovladačů a další.

Moderátoři: Eddward, PKBO

Odpovědět
kaufly
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Restart CMOS?

Příspěvek od kaufly »

Zdravím.. jsem si koupil nový PC.. nechával jsem si ho sestavit u firmy.. a na skříň mi dali záruční pečeť.. ale teď k věci.. kupoval jsem si procesor AMD Phenom II X2 555, abych ušetřil a při nejlepším odemk nějaký jádra.. ale potom co jsem kompa přivezl domů mě vlastně napadlo, co když se mi jádra neotevřou v pořádku a něco se posere a jak restartuju CMOS bez přístupu k desce..? tak bych se chtěl zeptat, jestli existuje nějaká možnost jak restartovat CMOS bez přístup k základní desce..? základní deska GB- MA785GMT-UD2H rev 1.1

Díky za odpověďi
AMD Phenom II X2 555BE = AMD Phenom II X4 B55;2x2GB ram Kingston BE DDR3 1600 MHz;Gigabyte GTS 250 512MB; MB - GIgabyte MA785GMT-UD2H; HDD Samsung SpinPoint F1 750GB;Fortron Blue Storm 500 80plus Bronze
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Restart CMOS?

Příspěvek od Exp »

Záruční pečeť může být brána jako platná pouze v případě, pokud ti prodejce dal nějakou nadstandardní záruku.
Pokud pečeť porušíš, přicházíš o nadstandardní záruku, ale dvouletá záruka samozřejmě běží dál, protože tu záruku dostáváš na každý komponent zvlášť. Takže já bych si s pečetí nelámal hlavu a okamžitě jí strhnul.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Jedna možnost - byť trochu zvláštní a riskantní - (pokud deska "trochu" běží) existuje.
Při flashování BIOSu (klidně stejného, jaký tam máš) použiješ při flashi z DOSu tyto parametry:
flashspi XXXXXX.FX /C /D /E
kde XXXXXX.FX je název binárního obrazu BIOSu a CMOS je vyresetovaný....
Nicméně nevidím jediný důvod tímto způsobem CMOS resetovat. Když to nenajede, tak holt musíš kisnu odpečetit a resetnout to ručně, ale často to samo najede v těchto případech (jádro je vadné) na default samo.
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

Tahle deska se beztak po několika neuspěšnych POSTech resetne sama.
kaufly
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaufly »

tak jádro se mi podařilo otevřít.. takže rr cmos netřeba :)
AMD Phenom II X2 555BE = AMD Phenom II X4 B55;2x2GB ram Kingston BE DDR3 1600 MHz;Gigabyte GTS 250 512MB; MB - GIgabyte MA785GMT-UD2H; HDD Samsung SpinPoint F1 750GB;Fortron Blue Storm 500 80plus Bronze
Odpovědět

Zpět na „Základní desky“