Máš hodně levnou desku (s nezapouzdřenými cívkami napájecích obvodů procesoru, nijak velkým počtem napájecích fází apod.).
O tom, jaký máš zdroj nevím nic. Muže být kvalitní, ale nemusí.
Mně se zdá, že výsledek je to dobrý.
Pentium E2200, Přetakt a jeho strop
- Lokomotiva
- Začátečník

- Jouda5
- Nováček

-
Re: Pentium E2200, Přetakt a jeho strop
Zdroj mám Eurocase ATX-550W JSP. K tomu ti asi taky moc neřeknu, ale zatím s nim žádný problémy nebyly. Taky mě napadlo že hlavní brzdou bude deska, ale tu jen tak nehodlám měnit. To jedině až budu přecházet na novou patici, upgradovat 775 je už dneska na nic.
- Lokomotiva
- Začátečník

Tak si naplánuj nějaký rozumnější.Jouda5 píše:Zdroj mám Eurocase ATX-550W JSP.
Zejména pokud to, co je dneska třeba stabilní, stabilní časem být přestane.
Tím spíš, že kvalitní zdroj můžeš pak použít třeba v novém PC.
- Jouda5
- Nováček

-
Díky za radu
To až přijdou nějaký ty další finance. Teď se du věnovat GeForce 9600gt, už taky potřebuje oprášit.
- Lokomotiva
- Začátečník

To je docela dobrá karta.
Zkus RivaTuner - tedy pokud chceš taktovat.
Zkus RivaTuner - tedy pokud chceš taktovat.
- Blue Storm
- Odborník PCT

2Jouda: abych ti trochu upřesnil nastavování napětí, tak to napětí, co nastavíš v BIOSu, je v reálu nižší, pokud není zapnuto Load-line calibration...říká se tomu vdrop, který je díky ztrátám v obvodech, apod...tzn. že napětí 1.45V můžeš dosáhnout až s nastavením 1.53V v BIOSu (pouze příklad, hodnoty neber vážně)...ale v tvém případě je vdrop celkem velký...maximum je těch 1.45V, tudíž klidně můžeš ještě zkusit zvýšit v BIOSu o stupeň či dva a zkusit zvýšit frekvenci o pár MHz, ale pochybuju, že tak malý nárůst napětí pomůže...když se stane, že napětí 1.45V překročíš, nemusíš se bát, že by se procesor hned odpálil (jen to neprovozuj dlouhodobě)...45/65nm procesory chvilkově se vzduchovým chlazením v pohodě přežijou i více, jak 1.9V...ono v dnešní době není procesor už tak lehké odpálit napětím (i když u procesorů do s775 to bylo ještě lehčí, jak u nových do 1156/1366)
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro