WD My Book Elite - 1TB a jeho rychlá smrt?
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- FetesBrod
- Začátečník

WD My Book Elite - 1TB a jeho rychlá smrt?
ahoj, vlastním asi 3/4 roku externí disk WD ELITE 1GB http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=70055
používal jsem ho hlavně na zálohu, takže jsem na něm měl asi 700gb důležitých dat. Včera jsem ho již nerozchodil. Plotna se roztočí a po té to uvnitř zabzučí, toto celé se opakuje asi 4x a pak je ticho, dioda jen bliká. Co myslíte že odešlo, disk je v záruce, ale ta mi data nevrátí
používal jsem ho hlavně na zálohu, takže jsem na něm měl asi 700gb důležitých dat. Včera jsem ho již nerozchodil. Plotna se roztočí a po té to uvnitř zabzučí, toto celé se opakuje asi 4x a pak je ticho, dioda jen bliká. Co myslíte že odešlo, disk je v záruce, ale ta mi data nevrátí
- izerS18
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: WD My Book Elite - 1TB a jeho rychlá smrt?
Pokud není těžké disk z boxu vyndat - aby nebyl problém při záruce, tak bych ho zkusil k pc připojit na pevno. Třeba je jen vadná elektronika boxu a disk je ok...FetesBrod píše:ahoj, vlastním asi 3/4 roku externí disk WD ELITE 1GB http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=70055
Pokud máš na disku životně důležitá data, tak buď nějaký výtah dat uhraješ při reklamaci nebo pak zde:
http://www.datahelp.cz/?gclid=CLzW_OKC8 ... 4wodsX_l3A
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
- FetesBrod
- Začátečník

jde mi hlavně o fotky, zbytek vem čert, při té reklamaci by to nějak šlo? Jinak disk po napojení na pc dělá to stejné, roztočí plotny a zabzučí
- izerS18
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Hm, tak bude chyba na straně elektroniky na HDD.
Někdy data zálohovat jdou, také záleží na prodejci, u kterého jsi disk kupoval. Nemohu ti říci, že ti prodejce na své náklady zálohu vyřeší, ale prvně bych se s ním domluvil, zda to jde.
Pokud nebude zálohovat data, je nutné zjistit, pokud si necháš data zálohovat sám, zda nepřijdeš o záruku...
Bohužel je to zde velmi složité a otázka je a myslím, že to tak je, že záruka na věc - HDD - ne jeho obsah...
Někdy data zálohovat jdou, také záleží na prodejci, u kterého jsi disk kupoval. Nemohu ti říci, že ti prodejce na své náklady zálohu vyřeší, ale prvně bych se s ním domluvil, zda to jde.
Pokud nebude zálohovat data, je nutné zjistit, pokud si necháš data zálohovat sám, zda nepřijdeš o záruku...
Bohužel je to zde velmi složité a otázka je a myslím, že to tak je, že záruka na věc - HDD - ne jeho obsah...
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
- FetesBrod
- Začátečník

co zkusit mrazák 
- izerS18
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Co tím myslíš? Spíš počkat ještě na někoho, zda se připojí do diskuze.FetesBrod píše:co zkusit mrazák
Když se nám v práci takto vysypal disk, obnova stála 780Kč a reklamave byla separátně řešena. Samozřejmě peníze platila firma
- Butch
- Středně pokročilý

Jsou take moznosti dat to do profi firmy, ovsem ani tak neni uspech zarucen.
Dokazi vyndat plotny z disku a vrazit je do nejake "ctecky"
Tato zachrana dat vsak stoji i desetitisice.
Jinak k chcipajicim WDckum. Uz jsem to parkrat psal, taky nam v praci odchazej.
2x 1TB, nekolik passportu... proste nahla smrt. Ramecek ok ale disk v haji.
To same WDcka (Blue edice 250 a 500GB) v noteboocich. I po par mesicich pouzivani.
Bouzel se tato znacka dost zkazila a disky co neprojdou testy na serverech dostanou nalepku blue edition "soho trida" a jdou do sveta.
Dokazi vyndat plotny z disku a vrazit je do nejake "ctecky"
Tato zachrana dat vsak stoji i desetitisice.
Jinak k chcipajicim WDckum. Uz jsem to parkrat psal, taky nam v praci odchazej.
2x 1TB, nekolik passportu... proste nahla smrt. Ramecek ok ale disk v haji.
To same WDcka (Blue edice 250 a 500GB) v noteboocich. I po par mesicich pouzivani.
Bouzel se tato znacka dost zkazila a disky co neprojdou testy na serverech dostanou nalepku blue edition "soho trida" a jdou do sveta.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06