Internet na dva PC - už nevím co dělat
Moderátor: Don
- ovestin
- Začátečník

-
Internet na dva PC - už nevím co dělat
Ahoj
mám UPC + jejich modem
a chtěl bych mít PC jak normál stolní pc tak i v NTB
tudíž jsem si koupil router a doufal že když povedu kablík co mi vede normálně z UPC modemu do PC tak když ho dám do routeru jako Vstup a pak zapojím do routeru PC jako výstup tak že mi to přes ten router normálně pjde jak do pc tak do ntb a ano bohužel nic, v pravém dolním rohu mám že jsem jako připojen do sítě ale nikam se nedostanu proste nic
zkousel jsem nastavovat router i podle jejich cd... takže jsem zadal MAC adresu a to mi to píše že je invalid což nechápu
nebo jsem z kousel zadavat celkový adresy DHCP,IP atd a pak se dostanu zase k MAC adrese a nic .. už prostě nevím co mám dělat
mám UPC + jejich modem
a chtěl bych mít PC jak normál stolní pc tak i v NTB
tudíž jsem si koupil router a doufal že když povedu kablík co mi vede normálně z UPC modemu do PC tak když ho dám do routeru jako Vstup a pak zapojím do routeru PC jako výstup tak že mi to přes ten router normálně pjde jak do pc tak do ntb a ano bohužel nic, v pravém dolním rohu mám že jsem jako připojen do sítě ale nikam se nedostanu proste nic
zkousel jsem nastavovat router i podle jejich cd... takže jsem zadal MAC adresu a to mi to píše že je invalid což nechápu
nebo jsem z kousel zadavat celkový adresy DHCP,IP atd a pak se dostanu zase k MAC adrese a nic .. už prostě nevím co mám dělat
- KOFis
- Mírně pokročilý

Re: Internet na dva PC - už nevím co dělat
jaky je to router? kabelovy modem UPC je nutne restartovat , na kolik vterin ho vytahnout z elektriny, nez ho zapojis do routeru.
modem pak strcis do wan portu routeru, pc a nb do lan portu, tak jak jsi udelal. na routeru musis nastavit aby automaticky ziskal wan ip adresu i dns,
modem pak strcis do wan portu routeru, pc a nb do lan portu, tak jak jsi udelal. na routeru musis nastavit aby automaticky ziskal wan ip adresu i dns,
- Butch
- Středně pokročilý

Ten UPC modem. Je to ta klasicka UPC motorola?
To by problem byt nemel. Tehdy jsem to pouzival s kabelovym routerem linksys a problem nebyl.
Z motoroly do routeru (jeho wan portu) a pak zkus normalne kabelem z pc do routeru a to same udelat s notesem. Kdyz bude behat po kabelu, pak poresit bezdrat. Pripadne donastavit po webovem rozhrani.
Tezko se ale radi kdyz neuvedes jaky routes jsis koupil.
//KOFis byl rychlejsi
To by problem byt nemel. Tehdy jsem to pouzival s kabelovym routerem linksys a problem nebyl.
Z motoroly do routeru (jeho wan portu) a pak zkus normalne kabelem z pc do routeru a to same udelat s notesem. Kdyz bude behat po kabelu, pak poresit bezdrat. Pripadne donastavit po webovem rozhrani.
Tezko se ale radi kdyz neuvedes jaky routes jsis koupil.
//KOFis byl rychlejsi
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- ovestin
- Začátečník

-
jak to nastavím to tam vubec nemám na vyběr...
router mám
http://www.alza.cz/r502-d139060.htm
a upc modem je klasicka motorola
modem jsem restartoval i router ..
kdyz tam dám cd tak mi to da na vyber jen zvolení jestli mam dynamickou ip , nebo adsl nebo pevnou ip atd ale nic kde bych mel nastavit automaticky získávání
jinak toto resim zatim jn na PC .. snad na NTB to bude to samé ten samý postup
router mám
http://www.alza.cz/r502-d139060.htm
a upc modem je klasicka motorola
modem jsem restartoval i router ..
kdyz tam dám cd tak mi to da na vyber jen zvolení jestli mam dynamickou ip , nebo adsl nebo pevnou ip atd ale nic kde bych mel nastavit automaticky získávání
jinak toto resim zatim jn na PC .. snad na NTB to bude to samé ten samý postup
- KOFis
- Mírně pokročilý

nastav ze mas pro internet dynamickou IP.
- ovestin
- Začátečník

-
to po me chce MAC adresu... tu zadám a píše to invalid .. a když dám clone MAC adresu tak zase invalid
- KOFis
- Mírně pokročilý

zadnou mac adresu nemen, nech tam co je tam defaultne (mac adresu routeru) a preskoc tento krok.
- ovestin
- Začátečník

-
no ono to přeskočit právě nejde.. napíše to invalid mac adres .. ja dam ok.. chci dat next a zase a zase a zase a kdyz dam exit tak to skonci uplne
- KOFis
- Mírně pokročilý

co tam mas ted vyplnene, nenapsal jsi tam neco ve spatnem tvaru? MAC adresa routeru by mela byt napsana i na routeru nekde zespodu, takze ji tam opis ve formatu jako je v navodu, napr. "00:1C:25:70:C0:C1"
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak si to nastav jako kazdej normalni clovek pres webove rozhrani a nejake "instalacni CD routeru" hod do kose...
manual strana 8
manual strana 8
Naposledy upravil(a) LiveBomb dne pon 6. zář 2010, 15:31, celkem upraveno 1 x.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- KOFis
- Mírně pokročilý

pro nooby to neni spatne, pokud to funguje
kdyz ne, tak musi prijit na radu normal administrace...
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nevidel sem CDcko co by fungovalo, vzdycky je tam neco spatne...KOFis píše:pro nooby to neni spatne, pokud to fungujekdyz ne, tak musi prijit na radu normal administrace...
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- ovestin
- Začátečník

-
dík chlapi tak už to funguje
nechal jsem to uplne vypnuty..vyndal jsem to zasrane CD a a do mac adresy jsem nechal prazdne okno a potvrdil..sice to napsalo že je to invalid ale funguje to
nechal jsem to uplne vypnuty..vyndal jsem to zasrane CD a a do mac adresy jsem nechal prazdne okno a potvrdil..sice to napsalo že je to invalid ale funguje to
- KOFis
- Mírně pokročilý

tak takove cdcka jsou na 2 veci, jak rekl klasik: "jak to jede? jede dobre, ale neseje. tak to je u seciho stroje dost podstatna zavada" 
- ovestin
- Začátečník

-
jeste jednou díky
- KOFis
- Mírně pokročilý

nemas za co, preju prijemne surfovani 
- levorrad
- Nováček

-
Cau, chtel bych poradit. Mam internet od UPC 10M a chci ho mit na 2 pc. Takze za jejich modemem jsem pripojil svuj router (pripojeno vse sprane), a vse jsem restartavoval atd. Problem je v tom ze internet vzdy funguje pouze na jednom pc, kdyz necham zapojeny pouze 1.pc v routeru tak funguje a to samy i s 2.pc. A router je normalne v poradku, protoze kdyz jsem mel jeste ADSL od o2 tak normalne behali oba pc v pohode. vubec uz nevim cim by to mohlo byt... Neni problem u UPC internetu kdyz takhle jedu pred router ze ty dva pc maji jiny operacni system (win 7 a win xp), lae prijde mi to jako blbost... Tak snad mi nekdo poradi. Dik za odpoved