Bedny od HiFi
Moderátor: CageJ
- veteran13
- Začátečník

Bedny od HiFi
Zdravim doma mám starší Hi-Fi a jsou u ní povedené bedny. Chtěl bych si je dát k počítači, ale tak nějak nevim jakto udělat co nejšikovněji. Něco jsem pročet, takže vím že k nim budu potřeboavt nějaký zesilovač, protože prostě v pokoji nemám místo na tu starou věž. Teď je otázka jestli by se nějaký takový zesilovač dal koupit, jaké info pro nákup budu potřebovat, nebo jestli by se nedal vykuchat z té staré hifi. Díky za rady
Má milá rozmilá neplakej! Život už není jinakej.
Dnes buďme ještě veselí, na naši bílé posteli.
Zejtra, co zejtra? Kdožpak ví, zejtra si lehnem do rakví.
- Ollie
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Bedny od HiFi
No, nejlepší by bylo fakt udělat si místo na tu hifinu, bude to dobře hrající funkční řešení s dálkáčem atd. Slušný zesilovač taky zabere nějaký místo, a nějaký mikrozesilovače jako ten Scythe zas nebudou hrát nijak moc dobře. Nebo ti pak zbývá nějaký promyšlený bastl... Vykuchat by se to dalo, ale k tomu už potřebuješ nějaký zkušenosti, a nejlíp i servisní manuál od hifiny. A následný zabudování do krabice je aspoň pro mě nejhorší etapa stavby zesíku.
Nebo myslíš úsporou místa mít na stole místo hifiny vrabčí hnízdo?
Naposledy upravil(a) Ollie dne stř 8. zář 2010, 10:41, celkem upraveno 1 x.
- Butch
- Středně pokročilý

Ja jel par let na tomhle zesiku http://seventiesstereo.blogspot.com/200 ... jewel.html
Vyroben v roce 1974
+Nejaky dreveny bedny Aiwa s novejma reprakama(protoze byly asi 30 let stary a zpuchrely)
A hralo to celkem slusne. Zesik mel normalne cynch vstup. Takze reseni stereo jack - dva cynche klasika.
Muj tip je tedy mrknout se do nejakyho bazaru po zesiku. Daji se najit pekne kousky.
Ale i stara vez ti muze poslouzit podobne.
Vyroben v roce 1974
+Nejaky dreveny bedny Aiwa s novejma reprakama(protoze byly asi 30 let stary a zpuchrely)
A hralo to celkem slusne. Zesik mel normalne cynch vstup. Takze reseni stereo jack - dva cynche klasika.
Muj tip je tedy mrknout se do nejakyho bazaru po zesiku. Daji se najit pekne kousky.
Ale i stara vez ti muze poslouzit podobne.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Ollie
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak mě napadá, Tesla Z710A je maličkej zesík (cca 24x24x7cm), má 2x10W, a po vyřazení šumících kreslících korekčních integráčů a zvýšení klidovýho proudu nehraje tak tragicky
A úplně nejlepší by bylo sehnat si polský zesík Unitra PW8010, ten je zhruba stejně maličký a hraje dost dobře...
A úplně nejlepší by bylo sehnat si polský zesík Unitra PW8010, ten je zhruba stejně maličký a hraje dost dobře...
- Fox_25
- Začátečník

-
Veteran13
Zesilovač bude třeba, tomu se nevyhneš. Když budeš chtít tak ti nabíbnu zes. do auta o velikosti autorádia. Má 4X20W a dá se napájet DRUHÝM zdrojem pro PC. Ale jak píší ostatní, nej bude origo hifina s DO.
Zesilovač bude třeba, tomu se nevyhneš. Když budeš chtít tak ti nabíbnu zes. do auta o velikosti autorádia. Má 4X20W a dá se napájet DRUHÝM zdrojem pro PC. Ale jak píší ostatní, nej bude origo hifina s DO.
- veteran13
- Začátečník

Díky všem za reakce. To že bude potřeba zesilovač jsem věděl. Ale jak to tak pozoruju asi bude fakt nejjednodušší vyhodit pár učebnic a nacpat si do pokoje celou hifinu. Koneckonců budu to mít i z rádiem a CD přehrávačem. Co sem hledal tu Teslu tak to podle názorů asi není nic moc i když cena kolem 300 je dobrá 
// Tak mě napadlo, dá se na ten 2x sehnat nějaká redukce aby se na to dal dát normální 3,5 jack?( Ta podle eshoopu lze). Jde mi o to jestli bych na to mohl dát mp3 a pouštet si to do té hifiny a ještě, když použiji tu redukci na propojení věže s PC tak bude zvuk stereo?
// Tak mě napadlo, dá se na ten 2x sehnat nějaká redukce aby se na to dal dát normální 3,5 jack?( Ta podle eshoopu lze). Jde mi o to jestli bych na to mohl dát mp3 a pouštet si to do té hifiny a ještě, když použiji tu redukci na propojení věže s PC tak bude zvuk stereo?
- Ollie
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Kabel jack 3,5mm -> 2x cinch se prodává normálně. Tomu zbytbu nejde rozumět, no asi potřebuješ přepínač vstupů nebo "mixážní pult". A stereo to bude v každým případě...
- veteran13
- Začátečník

No dobré na zbytek se vykašli je to napsané blbě. Díky všem za rady