X1800 GTO

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
esfilip
Začátečník
Začátečník

X1800 GTO

Příspěvek od esfilip »

Ahoj našel sem v šuplíku tuto grafickou kart ATI 1800GTO 256MB od Sapphire

Ale zjistil sem že ten chladič co má je originál PowerColor

Ale k věci. koukal sem po netu co se s ní dá všecko udělat ale chtěl bych z ní vytlačit maximum ale moc nevím jak na to narazil sem něco o 16 pipeines everest mi ukazuje že mám 12 jde to nějak tedy zvednou? popřípadě co s biosem? když sem tam nahrál bios x1800 XT tak to sice běží taky s 12 pipelines ale nemůže najít ovladače pokud to pomůže mám Windows 7 najde jen standart VGA ani reinstal catalystu nepomohl (v10,2) jinak takt 600/700

Takže tam mám ted bios od HIS x1800GTO s frekvencí 520/500 @ 560/594 a běží to v pohodě ale když dám více už se rozhodí obraz. můžu s tím udělat ještě něco předem moc děkuji
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Re: X1800 GTO

Příspěvek od Krteq »

Z X1800 GTO šly na X1800 XL flashnout pouze karty od HIS. Byly to vlastně plnohodnotné X1800 XL (16 pipek) jen s jiným BIOSem, přes SW zamknutými pipelines a přelepeným štítkem.

Jiné karty přeflashovat na XL nešly.
socket
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od socket »

myslim si ze priamo odomknute boli GTO^2 karticky takze asi smola.
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Měl jsem přímo HIS X1800 GTO IceQ3 Turbo a mělo jen přelepený štítek (X1800 XL) a stačilo pouze flashnout BIOS z XL.

Právě GTO² myslím už přeflashovat nešly.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

His ICEQ řady měly garantovanej unlock, ostatní mohly mít vadný jádra. Je to čistě o štěstí. Flash a uvidí se. Dále pak OC lze dostat mnohem vejš ale musí se šahnout na voltáž, u X18xx to umí ATI tray tools i ATItool. Ale pozor, taková X1800XT má drobátko jinak dimenzované chlazení, tudiž je třeba s tim počítat, pokud je tam základní chlazení, tak bych voltáž nezvedal.
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Já kdysi zkoušel na to GTO aka XL flashnout BIOS z XT, ale XT využívala jiný paměťový čipy s rozdílným časováním. Karta sice naběhla, ale v jakékoliv 3D aplikaci se objevovali artefakty :(
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“