zajimalo by mě ,co pro mě znamená ,když mám u desky značeni vyrobcem
Podpora pro paměti 1866(OC)/1333/1066 MHz a koupim si do nich třeba ddr3 s frekvencí 1600Mhz .Bude to fungovat na te frekvenci jak má nebo to pojede na těch 1333 jenom a popřípade co znamena označeni (OC)
deska a značení u pamětí
- píp
- Nováček
-
- veteran13
- Začátečník
Re: deska a značeni u pamětí
oc znamená overclock, neboli přetaktování
Má milá rozmilá neplakej! Život už není jinakej.
Dnes buďme ještě veselí, na naši bílé posteli.
Zejtra, co zejtra? Kdožpak ví, zejtra si lehnem do rakví.
Dnes buďme ještě veselí, na naši bílé posteli.
Zejtra, co zejtra? Kdožpak ví, zejtra si lehnem do rakví.
- xlukinek
- Nováček
-
Re: deska a značeni u pamětí
tak jak říká OC znamená přetaktování. takže pokud je deska označena tak jak si vypsal tak to znamená že normálně podporuje DDR3 paměti do 1333Mhz, do desky můžeš dát paměti třeba 1600Mhz nebo 1866Mhz, ale takt těchto paměti můsíš dotaktovat pomocí Biosu, tam taky pak záleží jaké má ta deska vlatsnosti na OC a co na to procesor a zdroj takže pokud chceš výžší takty, tak třeba existuje jiná revize desky která ti to povolí bez přetaktování nebo jinej typ. myslím, ale že by nějaká velká ztráta ve výkonu připoužití pomalejších pamětí nebude.
Pokud by jsi chtěl dělat OC a deska by podporovala 1600Mhz tak bych koupil 2000Mhz paměti, byla by tam rezerva prot ten OC a případně i lepší časování...
Pokud by jsi chtěl dělat OC a deska by podporovala 1600Mhz tak bych koupil 2000Mhz paměti, byla by tam rezerva prot ten OC a případně i lepší časování...