Horší kvalita přehrávaného videa HD5870 - ovladač?

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Horší kvalita přehrávaného videa HD5870 - ovladač?

Příspěvek od -HoNY- »

Ahoj, mám takový drobný problém. Dlouho jsem ATI (kromě ntb) nepoužíval v primárním počítači, a teď při testování Radeon HD 5870 horší kvalitu přehrávaného videa než GTX 260. V čem by mohla být chyba? Používám standardní Catalysty (poslední verze tuším 10.8 nebo 10.9 - to co šlo teď stáhnout), kodeky filtry apod. mám nainstalovány stejné. Není potřeba někde nastavit nějakou drobnost? Pravidelně se dívám na zprávy na ivysilani.cz a ta kvalita je s HD 5870 opravdu otřesná :blee:

btw: další věc je škubající se youtube video - to mi s GTX260 taky nedělalo.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Re: Horší kvalita přehrávaného videa HD5870 - ovladač?

Příspěvek od Ache »

To vypadá na nějaký bordel v systému nebo ovladače.
Zkus nějaké starší ovladače, když jsem já měl HD5870 tak jakékoliv přehrávání videa bylo úplně v pohodě (v té době jsem byl na Catalystech 10.4 a méně). Tedy myslím to škubání. Kvalitu videa jsem nějak neporovnával. :-)
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Tady jsou pro ukázku včerejší zprávy:
Obrázek
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Tohle vypadá jak několikanásobnej post-processing, nebo naprosto brutální noise-reduction. Podívej se do nastavení CCC pro video a v položce "all settings" si projdi všechno od shora až dolů a případně zkus povypínat všechny úpravy. Taky je možné, že dekodér použitý pro video má zapnutá post-processing, ale grafické kartě hlásí, že nebyl provedený a ta ho provede znovu. Buďto nevhodný SW, nebo špatně něco nastaveného ohledně daného kodeku, přehrávače, CCC...
Nejlepší moderátor ve výslužbě
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Vypni v CCC
Obrázek
Obrázek
Pripadne jen volby na 1obrazku.Od cat 10.8 je vse na default zapnuto a vypada to blbe...
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Díky moc, mnohem lepší. btw: tohle je to YouTube video: http://www.youtube.com/watch?v=VYAKex9U ... r_embedded#! To trhání začíná okolo 15-18 vteřiny, pak zhruba každých 10 až 15 sekund, ale nevím jestli je to chybou videa. Jinde jsem si totiž problémů nevšiml.
VeCkO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeCkO »

Take se mi to trha v pozici kdy pises rekl bych to na video. Pac na youtube jsem hodne a tohle je snad jedine co se mi tak brutalne zacalo trhat v urcite casti.
Win 7 32Bit, Cata 10.8
Naposledy upravil(a) VeCkO dne čtv 9. zář 2010, 17:17, celkem upraveno 1 x.
Ryzen 7 9800X3D -|- ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI -|- RX 9070XT Pulse -|- ADATA XPG 48GB CL30
5120x1440 UltraWide Samsung G9

>>>>INSTAGRAM<<<<
>>>>CBR1000RR / GoPro / POV / YOUTUBE<<<<
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Hmm, na GTX 470 a 260.52 driverech se mi to seká úplně stejně. :( Doufám, že to je chyba v tom videu a pokud ne, tak že se to ve WHQL opraví.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri.cs »

lol
Vzdyt to je chyba videa!
Je to captnutej liveStream z toho PAXu, kterej neustale vypadaval :D:D
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

tohle natáčeli lidi z 2KGames a když se podíváte na celé původní video, tak v první řadě zaregistrujete, že si stěžují, že mají problémy s kamerou, a pak že v celém záznamu živého videa na ustream.tv mají vypadanou haldu framů... :-)

http://www.ustream.tv/recorded/9327658

//edit: yuri.cs byl rychlejší :-)
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“