Poraďte pls settobox pro více analogových TV

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Poraďte pls settobox pro více analogových TV

Příspěvek od Jindy »

Ahoj,

mám po baráku víc starších televizí, které samozřejmě nemají digitální tuner a v každé místnosti je přípojka k centrální anténě. Když se na ní připojí set top box, tak digitální televize na dané TV funguje.

Problém je, že nechci kupovat ke každé TV set top box, chtěl bych nějaké centrální řešení, které by těch několik kanálů pustilo centrálně do starého anténního rozvodu a na každé TV by se původně digitální kanály daly jednotlivě naladit klasicky přes frekvence.

Vím, že taková zařízení se dávají třeba do paneláků, jenže co jsem slyšel, je vlastně pro každý kanál třeba zvlášť jedna karta, jeden set top box, který neustále bude vysílat jeden daný kanál a takové řešení je pokud vím hrozně drahé, tak 20 litrů.

Nevíte prosím o nějakém laciném (co nejlacinějším) zařízení, které by mi to vyřešilo? Alespoň na pár kanálů, nemusí být všechny, co na digitálu jsou.

Předem díky za odpověď,

Jindra
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Re: Poraďte pls settobox pro více analogových TV

Příspěvek od Lokomotiva »

Jindy píše:...mám po baráku víc starších televizí, které samozřejmě nemají digitální tuner a v každé místnosti je přípojka k centrální anténě. Když se na ní připojí set top box, tak digitální televize na dané TV funguje.

Problém je, že nechci kupovat ke každé TV set top box, chtěl bych nějaké centrální řešení, které by těch několik kanálů pustilo centrálně do starého anténního rozvodu a na každé TV by se původně digitální kanály daly jednotlivě naladit klasicky přes frekvence.

Vím, že taková zařízení se dávají třeba do paneláků, jenže co jsem slyšel, je vlastně pro každý kanál třeba zvlášť jedna karta, jeden set top box, který neustále bude vysílat jeden daný kanál a takové řešení je pokud vím hrozně drahé, tak 20 litrů.

Nevíte prosím o nějakém laciném (co nejlacinějším) zařízení, které by mi to vyřešilo? Alespoň na pár kanálů, nemusí být všechny, co na digitálu jsou.
Starý anténní rozvod je obvykle první problém - zelené koaxiální kabely nevyhovují frekvencím digitálních signálů.
Takže, pokud to u tebe jde ve stávajícím rozvodu, máš jeden problém vyřešený.

V Praze se používají 3 moduly, které zesílí signály 3 digitálních multiplexů (každý má několik kanálů) a pošlou je do anténního rozvodu.
Vše ostatní, co anténa přijme už dál nepokračuje.

Ale nevím, jestli hledáš řešení pro Prahu.

Ty můžeš chtít zařízení, které z těch anténou přijatých digitálních signálů udělá signály analogové a ty zesílené pošle do anténního rozvodu domu.

To je ovšem docela drahé zařízení a 20k mi přijde jako poměrně nízká cena.

Navíc takové zařízení není ani moc perspektivní - jakmile se nějaká televize porouchá a nahradíš ji LCD s vestavěným digitálním tunerem, nebudeš do ní moct analogové signály použít.
Dost LCD TV zatím má i analogový i digitální tuner, ale už ne všechny.
Zkus si také představit kvalitu obrazu, když digitální signál jednou převedeš na analogový a pak zase znovu na digitální v TV.

Asi bude dobře, aby sis spočetl, kolik set-top boxů (digitálních tunerů) budeš muset pořídit a porovnal to s 20k, když máš takovou nabídku.
Pokud jde o 10 bytů/televizí, je pochopitelně levnější koupit ty digitální tunery a nechat ve společné televizní anténě digitální signály.
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“