Pouzity DSLR ?

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Pouzity DSLR ?

Příspěvek od yuri.cs »

Nedavno jsem po shlednuti par peknych zaberu mel touhu rozslehat muj stary kompakt, protoze vic sumi, nez foti. Samozrejme na libovolne male ISO.
Brat cokoli s oblohou na pozadi je sebevrazda, denoise se skoro nechyta.

Kupovat novy kompakt se mi nechce. Zkouknul jsem orientacne cenove hladiny pouzitych DSLR na Aukru a spol. a ceny 5500-7000,- za telo+objektiv+batery set. To se mi docela pozdava.

Nechci samozrejme zadnou PRO harcku. Jakozto zacatecnikovi by mi stacil naprosto zakladni set.

Chapu, ze budou mit neco nacvakano, ale pokud nebudou po padu, tak by sand nemel byt problem :/

Nejsem zadny pixelfreak, ani profik s rozpoctem 10k+, ale ten sum me ubiji.

Chtel bych tudiz od nekoho, kdo chape mou pozici poradit, jeslti jsou me predchozi uvahy racionalni :)
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
ehw
Začátečník
Začátečník

Re: Pouzity DSLR ?

Příspěvek od ehw »

hotpixel (vadný pixlíky),závěrka může mít hodně nacvakáno.Čip nezapomeň že taktéž stárne.Čip může být nesmírně zašpiněný.Objektiv může být poškrábaný či vadný mechanismus či může být zamlženo a jěště se povalovat nějaké haramburdí mezi optickými členy.Když tu bude na akumulatory taktéž můžou mít už něco naběháno.Je třeba vzít potaz to,že může být zašpiněný čip a bude třeba to vyčistit a případně repasace baterky v tom levnějším případě.Jak od koho koupíš =) jsou samozřejmě zrcadlovky s baterka atd.
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

Téměř jakýkoliv pentax od K10 nahoru, Canon EOS 400D a výše. Pentax má výhodu ve starém bajonetu, canon zas míň šumí. Když srovnám K100D-EOS 400D tak pentax má tělo skutečného fotoaparátu s integrovanou stabilizací ale má CCD čip s menším rozlišením(6MPix), Canon má tělo podobné plastové hračce bez stabilizace ale slušný cmos čip o rs 10MPix s menším šumem. Pravda je ta že u mého EOS 5D stabilizace nad ohnisko 200mm celkem chybí.

Pokud nebudeš rozumět některým termínům použij google.

EDIT
ehw
čip mu vyčistí cca od 300,- mrtvý pixel není zas takový průser, kamarádův EOS 400D s 100 000 snímky a víc má dva. Repase akumulátoru? To už jsem dlouho neslyšel, na EOS 5D stojí aku 600 kopie a 900 origo. Takže nic hrozného.
ehw
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ehw »

Koukni se například na dpreview.com tam najdeš zajimavé testy a hlavně noise testy jsou velice dobře udělaný (můj názor).Když budeš dělat z fotek A3 formát,těch 6mpx bude skoro málo až málo.Když ale pouze monitor+tv+fotorameček+max a4 fotky tak si snad vystačíš s pentaxem.Stabilizace je dobrá na krátké ohnisko např 28mm atd,potom si můžeš dovolit fotit s trošičku delším časem.Canon 5D full frame to už je třída :)
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri.cs »

Canon 5D full frame
Proto pisu neco pro naprosteho zacatecnika :lol:

Nostalgicky koukam na stary Zenit Sdelano v SSSR...

Cip se da vycistit - nizka cena se mi libi, aku - nepotrebuju hi-end kapacity. Horsi to muze byt s poskozenim objektivu. Ty mozne zavady me docela desi :(

Prekvapilo me to ~6500,- by se mi libilo.
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

yuri.cs
Však já nepsal ať ho koupíš, to byl jen příklad ceny aku. Kapacit nebudeš mít moc na výběr pokud to nebude na tužky, u pentaxu pozor, na obyč dobíjecí tužky skoro nejede, chce ty bez samovybíjení. A ber raději aku, rychle se nabije, dlouho vydrží, prostě téměř bez starostí.
Mě EOS 5D plně vyhovuje, ale taky po cca 3 letech focení s Pentax K100D.
Jinak o objektivy se moc neboj, z 95% bude ok, u setových spíš budeš(hodně) nadávat na kvalitu obrazu.

ehw
K čemu je stabilizace u 28mm? Na širokém ohnisku je stabilizace platná jak mrtvému zimník. Spíš to pak dělá rozostřené snímky, lepší je fotit na vyšší citlivost. Přestává to platit od ohniska cca 200mm. A to stále mluvím o čipu s cropem kde je 200mm jako 300mm na full frame.
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri.cs »

Hodne se mi libi ten Pentax K100D, stabilizace - i kdyz pry jejich prvni model s ni - je jiste plus. 6Mpx je pro moji potrebu urcite dostatecne.

Docela me zarazila nemoznost pouzit CR-V3 li-ion nabijeci. Chapu rozdil v nominalnim napeti oproti klasice li: 3V vs 3.7V. Nechce se mi verit, ze se tam rvou tuzky.
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

U toho K100D pozor na čip, je to CCD mrcha. Sice to není nejhorší ale trochu šumí.

http://profile.imageshack.us/user/fox_25?n=y
Tady máš mou galerii, jsou tam fotky i z 5D ale ty zaručeně rozeznáš od K100D kterých je víc. Jen je tam děsný bordel.

Tady je jedna "chuťovka", skládaná krajinka ze 4 fotek z K100D, focené výborným 30 letým sklem. Má 20MPix, proto není náhled.

Obrázek
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri.cs »

Fox_25 píše: ...Tady máš mou galerii...
Diky!
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Osobně bych se nebál ani starších Canonů D60 a 10D. Na ebayi jdou sehnat za příznivé ceny a kvalitivně jsou na tom taky dobře. Objektiv se kupuje stejně zvlášť, takže si můžeš vybrat.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri.cs »

Lepsi objektiv snad casem, pro zacatek bych se urcite spokojil se setovym a vyzousel co dokaze a nedokaze.
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Vidíš, když už jsi nakousl ty objektivy, tak ty starý nemaj EF-S závit, ale i to jde přežít.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri.cs »

Tak jsem nakoned vzal Canon EOS 400D, naskytla se mi sance ho vzit v solidnim stavu bez objektivu.

Takze ted je na rade nejaky objektiv. Myslel jsem si, ze pro zacatek bych mohl zkusit CANON EF-s 18-55mm f/3.5-5.6 IS, ktery neni za nejak premrstenou cenu. Vysledky ma dle recenzi a zkusenosti oproti klasickemu setovemu sklu o dost lepsi.
arach
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od arach »

efs 18-55 je setovej ne ?
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri.cs »

arach píše:efs 18-55 je setovej ne ?
Je, ale tenhle je dost kvalitativne odlisny a jako bonus ma IS. Reference ma dobre viz. treba: Much improved optics compared to Canon's previous non-IS 18-55mm kit lens
arach
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od arach »

ale setovej je s IS

jestli tomu dobre rozumim tak testovali prave ten setovej, jinej snad canon ani nema

In summary, this lens is a very welcome addition to Canon's range, and gives new dSLR owners a level of optical quality in the basic kit lens which was previously lacking; the addition of IS also goes a long way to increasing its flexibility. It makes an ideal lightweight general purpose-starter lens, and as such can only be recommended.
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri.cs »

Hah, uz jsem na to asi prisel. U starsich rad byl v setu dodavan Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 II bez IS. Za to k novejsim radam uz Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS.

Cili jsem za setovy pro svou 400D povazoval ten bez IS.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Ano, mám ten starý bez IS, a je to zlo. Až budou peníze na novej, hned to obměním, nebo se pos.... :-)
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

mě osobně IS seťák překvapil ... celkem solidní kresba ... s původním seťákem se to snad ani nedá srovnávat.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri.cs »

Smith píše:mě osobně IS seťák překvapil ... celkem solidní kresba ... s původním seťákem se to snad ani nedá srovnávat.
S touhle reakci na rozdil kvality jsem se prave taky setkal a prekvapila me.
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“