GTX 460 SLi - problém

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Stiffka
Nováček
Nováček

GTX 460 SLi - problém

Příspěvek od Stiffka »

Vyřešeno: získal sem nový SLi můstek, vše jede bez problémů.

Ahoj, prosím Vás potřebuji poradit, nejsem zrovna extra odborník, třeba mi to někdo z Vás lidí pomůže; tak tedy k věci.

Dnes jsem si koupil dvě Gainward GTX 460 768MB, které sem chtěl zapojit do SLi.
Bohužel, z nějakého důvodu "skáče obrazovka - půlka obrazu občas uplně zmizí."
Zkoušel sem několikrát vymazat staré drivery přes driver sweeper pak nainstalovat znovu - bez výsledku.

Nejdříve sem si myslel že je vadná některá z tech dvou karet, ty sem odzkoušel samostatně a bez problému všechno jak má být.

Problém je v tom, že když zapojím můstek, tak to začne dělat neplechy.
Tak ted nevím, jestli náhodou nemám nějakej vadnej SLi můstek, nebo něco s deskou :( .

Zbytek mé sestavy:
i5 750@4GHz, MSI P55-GD65, 4GB DDR3@1600MHz CL8, Corsair TX650W....

/EDIT : Základní desku, vylučuji, oba sloty fungují, nejspíš vadný můstek - nebo nějaká chyba v systému, ale za Vaše názory budu velmi rád - mimochodem, nějak nikde nemohu najít SLi můstky na prodej (kamenný obchody v Praze) :x
Naposledy upravil(a) Stiffka dne pát 10. zář 2010, 23:02, celkem upraveno 5 x.
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Re: GTX 460 SLi - problém

Příspěvek od Bez_n1ck »

Na driver sweeper bych se vykašlal. Zapojte jednu grafickou kartu, monitor do prvního portu této karty, komplet reinstalujte systém, nainstalujte ovladače, zapojte druhou a povolte SLi v nVidia CP. Mám takovej lehkej pocit, že s ovladači od nějké série (už hodně dávno) můstek již není potřeba, ale nejsem si tím jist, SLi nevyužívám.
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
Stiffka
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stiffka »

Nejsem si jistý, jestli by přeinstalovaní systému opravdu pomohlo.
Ano, četl sem někde také, že SLi můstek není potřeba, nevím jak je tomu doopravdy - protože mně osobně to nějak nešlo.
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

Když nic jiného, tak bych to po výměně tak zásadní komponenty, jako je GPU výrazně doporučoval
Nic nefunguje 100%, natož podobné cleanery, které akorát v PC nadělají více bordelu. Ale sám jsem SLi nikdy neměl, takže pouze odhaduji. Třeba někdo pomůže nějakou hodnotnější radou.
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
Stiffka
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stiffka »

Opravdu nevím, že by se mě chtěl instalovat znovu celý systém, to se říct nedá - i přesto budu nejspíš muset, pokud teda Vás nic nenapadá.

Už sem zkusil asi vše co se dalo, otestoval sem obě karty (samostatně), v obou slotech - nebyl problém.

Jen vždy když zapojím ten SLi můstek tak to dělá bordel - zkusím zítra sehnat nebo si půjčit jiný a uvidíme, tenhle sem dostal k desce, nevypadá že by byl nějak poškozený ale nic jinýho už mě nenapadá. :x - Myslíte že to pomůže? :)
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

Moc bych tomu nevěřil. Reinstall PC ani není tak na dlouho, když už to má člověk zmáknutý. Dnes u W7 stačí defacto natáhnout ovladače grafiky, zvukovky a pak už jen nahodíte office, případně další rozměrné programy podle potřeb a na malé je tu ninite.com, které to zmákne za Vás skoro celé (až na ty věci, co nechcete do C:)
Nebo pokud to nemáte k prodejci daleko, tak byste na reklamačním mohl poprosit, jestli Vám ty karty spolu nezkusej na jejich desce
Stiffka
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stiffka »

Tak bohužel, blbne to stejně, systém mám nový. - vůbec nevim jak to řešit dál... :sad:
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Když si pustíš GPU-Z, běží ti obě karty v režimu PCI-E 8x?

Mimochodem bez SLI můstku mi SLI režim už taky nejde, je to od jisté verze ovladače.
Stiffka
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stiffka »

Ano, beží v režimu x8.

/Edit:

Byl jsem na prodejně kde sem grafické karty zakoupil.
Prý je chyba někde u mě, třeba v základní desce, nebo v slabém zdroji - prý pokud jdou grafické karty samostatně, neměl by být žadný problém.

Řekli mi at si napíšu na podporu svých výrobců PC komponent, nebo že to napíšou za mě (jak milé), nevím zda je tento přístup ke mne na místě, pravda je taková že hardware splnuje všechny požadované kritéria, bohužel přichazí na mně veliká zoufalost, už opravdu nevím co dál - kde bych mohl udělat chybu, nebo jestli nejsou poškozené grafické karty, deska, můstek.. nevím, je mi z toho všeho akorát tak špatně.

Jinak sem koukal na youtube a našel jsem asi 3 lidi co mají stejný problém.
Například: http://www.youtube.com/watch?v=w9jm5BUrlG0
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“