Mám ATI HD 4870 na kterou sem potřeboval napojit druhý monitor (Samsung T240). Bohužel se nedělají žádné délky propojovacích kabelů mezi 5 a 10m. Takže sem natáhl 10m dlouhý DVI kabel před pokládkou plovoucí podlahy. Když sem to nyní zapojil, zjistil sem, že se mi zobrazují takové divné artefakty. Normálně to není vidět, ale jakmile naskočí nějaká černá plocha, jsou vidět jakoby jednotlivé malinkaté pixely, které problikávají světle. Nevím jak bych to popsal. Vypadá to jako digitální šum, takové zrnění. Jako by pršelo. Neví někdo, čím to může být? Monitor má i HDMI, ale nevím, jestli by natažení nového kabelu něco řešilo. Poradí někdo s řešením? V Případě, že by HDMI bylo řešením, musel bych koupit novou kartu. Mám jen 2xdvi. V takovém případě bych sáhl asi po něčem jako 5770. U té sem koukal, že bývá ještě konektor Display port. Neosvětlil by mi někdo, k čemu je? Mě by se hodily spíš 2 HDMI, ale nic takového sem nenašel. Díky za odpověď.
Problém s propojením na větší vzdálenost
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis
- scream88
- Začátečník

-
Problém s propojením na větší vzdálenost
Zdravím, poradil by mi někdo s následujícím problémem?
Mám ATI HD 4870 na kterou sem potřeboval napojit druhý monitor (Samsung T240). Bohužel se nedělají žádné délky propojovacích kabelů mezi 5 a 10m. Takže sem natáhl 10m dlouhý DVI kabel před pokládkou plovoucí podlahy. Když sem to nyní zapojil, zjistil sem, že se mi zobrazují takové divné artefakty. Normálně to není vidět, ale jakmile naskočí nějaká černá plocha, jsou vidět jakoby jednotlivé malinkaté pixely, které problikávají světle. Nevím jak bych to popsal. Vypadá to jako digitální šum, takové zrnění. Jako by pršelo. Neví někdo, čím to může být? Monitor má i HDMI, ale nevím, jestli by natažení nového kabelu něco řešilo. Poradí někdo s řešením? V Případě, že by HDMI bylo řešením, musel bych koupit novou kartu. Mám jen 2xdvi. V takovém případě bych sáhl asi po něčem jako 5770. U té sem koukal, že bývá ještě konektor Display port. Neosvětlil by mi někdo, k čemu je? Mě by se hodily spíš 2 HDMI, ale nic takového sem nenašel. Díky za odpověď.
- beardie
- Středně pokročilý

Re: Problém s propojením na větší vzdálenost
predpokladam, ze preniest monitor blizsie ku kompu a skusit 2m kabel si skusal
inak DVI=HDMI, velmi by si si nepomohol, na DP zase potrebujes redukciu (ale s tou by problem nemal byt)
inak DVI=HDMI, velmi by si si nepomohol, na DP zase potrebujes redukciu (ale s tou by problem nemal byt)
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
- scream88
- Začátečník

-
S kratším kabelem samozřejmě problém není. Někde sem slyšel, že hdmi kabel jako takový (i když je sikgnál pořád stejný) je nějak lépe stíněn. A že prý použitelné maximum v délce kabelu je pro DVI doporučeno 5m a pro HDMI 10m. Raději bych byl kdyby mi to někdo potvrdil, než abych to kupoval na zkoušku. Mě se to totiž moc nezdá. Raději bych přišel na to, proč se tomu u stávajícího kabelu děje a pokusil se o nějaké řešení, pokud to bude možné. Navíc bych byl i rád, kdyby mi HDMi konektor zbyl pro TV. Karty s 2xHDMI sem neobjevil. Když by to pomohlo, klidně vyměním GK za model s HDMI hned. Aby to nemuselo být přez redukci
- Aigor
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
To je dost hloupý jestli je to už pod podlahou
ale vidím to na špatný kabel.
Zapojoval sem cca 12/15m HDMI a obraz je na FullHD monitoru bez problemu. Ale ten kabel stal dost penez, lisi se i dvojnasobne podle pouziteho stineni.
Zapojoval sem cca 12/15m HDMI a obraz je na FullHD monitoru bez problemu. Ale ten kabel stal dost penez, lisi se i dvojnasobne podle pouziteho stineni.
- scream88
- Začátečník

-
hloupý nehloupý, vše má svoje důvody. Já sem si toho nejdříve ani nevšiml. Je to vidět jen na uplně černý barvě, což při surfování a běžný práci nebylo viditelný. Jako taky si myslim, že to je kabelem. Ale nevypadal špatně. Je poměrně tlustej a má na obou koncích ty ferytová válečky. Co konkrétně si použil za kabel? Mě je celkem fuk, kolik bude stát, když to bude fungovat. Ale samozřejmě bůra za něj zase nedám
- /G\Anarchy
- Začátečník

Kup si 7,5m HDMI Profigold za 2,7k... 
- scream88
- Začátečník

-
To sem ani nevěděl, že někdo dělá takovej rozměr. Bohužel 7,5m ted o kousek nestačí. To bych musel jedině půlku podlahy v obýváku zase rozebrat a tahnout to vyfrézovanou dírou v podlaze. Když bych to ted vedl okolo zdí v lištách, tak bych potřeboval 8m. To asi už nikdo fakt nedělá. okolo těch 2500, bych to viděl jako ještě stravitelnou maximální cenu, pokud to bude fungovat.
- zach
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
maximalní delka kabelu HDMI je 15 metrů da se pořídit i delší ale za prve bude desne drahej a za druhé budou vznikat ztraty sig. vlivem utlumu na kabelech a interferneci. HDMI vychází s DVI-D, tvuj problem se zobrazovaním fragmentů je pouze v v tom ze mas levnej kabel kterej ma vetší utlum a proto nekterý bity holt nedorazí, nejhorší je že ho máš pod plovoučkou protože vymenu budeš mít složitou, mel jsi to radši schovat do lišty u zdi , delaj se lišty k louvoucí podlaze který maj vnitrní pruchodky a držáky na kabeláž, nikde nic neni videt nikde nic nestraší a kekouká, do lišty se ti vejde telefoni, utp koax a hdmi kabel uplne bez problemu. takže řešení u tebe je VYMĚN KABEL a bude klid.
asus m5a97 evo r2.0 EVGA GTX1050Ti ,AOC 27" FHD , SSD 250GB Crucial , HDD WD SATA III 1500GB 32MB 3x ,CPU AMD FX8370+ 4.0 Ghz , RAM 8GB HyperX Fury .-)
- scream88
- Začátečník

-
Nebude to v pořádku. Koupil sem 10m kabel Hama za 1200 v Alze. Je dvakrát stíněnej a vypadá slušně. Nní to žádná tkanička a i konektory má slušný. Po zapojení je obraz lepší, ale to zrnění je vidět stále, takže ho půjdu vrátit. Při rozlišení 1920x1080 /a nižším/ to je ještě OK, ale jak dám 1900x1200, tak to zase zrní. Nechápu to. Samozřejmě bych mohl koupit nějakej hyper kabel v ceně monitoru, ale to už pak postrádá smysl. Tohle mi přišlo tak adekvátmí.
- scream88
- Začátečník

-
jediný co mě ještě napadá je zkrátit to DVI na nezbytně nutnou délku. TO znamená, že bych mohl uříznout tak 2m kabelu, což by třeba pomohlo. Konektory se daj sehnat, ale sel by s tim pryc i ten feritovej odrusovaci clanek na zacatku. Ten nevim jak bych tam vracel. TO by pak mohlo zlobit zase kvuli tomu si myslim.
- zach
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
to scream88: jo jinak k tomu Display portu, co si matne pamatuju tak by měl být nastupce HDMI který má omezení delky a maximalního rozlišení, Display port by mel zvládat datovej tok až 21,6 Gbit/s a 120 Full HD plus oboustarnej přenost USB až 720Mbit/s. lae přesný definice ti ted nenapíšu jenom sem rychle jukl na net.
asus m5a97 evo r2.0 EVGA GTX1050Ti ,AOC 27" FHD , SSD 250GB Crucial , HDD WD SATA III 1500GB 32MB 3x ,CPU AMD FX8370+ 4.0 Ghz , RAM 8GB HyperX Fury .-)
- matlala
- Nováček

-
Ahoj, přidám svůj dotaz.
Plánuju koupit 15m HDMI kabel, aby dosáhl do obýváku, bude tažený přes chodbu, rušení by mohlo teoreticky být jen u zdroje a přijímače-TV/PC. Chci se zeptat jestli by nestačil pasivní bez zesilovače, mám teď možnost na aukru na 350 s dopravou obyč a feritovými jádry na koncích. Popř jestli k tomu bude dodatečně stačit zesilovač jako tento: http://www.alza.cz/atlona-hdmi-1-3-zesilovac-d97384.htm
Bohužel ted na tom nejsme s financema nejlíp a dost by se to hodilo, poněvadž se tísníme u PC v malé místnosti u 19" CRT, už nevypaluju, je to neekonomické a zdlouhavé, navíc mám raději HD kvalitu.
15m aktivní kabel mám možnost sehnat za cca 1300-1400, to bych musel počkat minimálně do vánoc.
Plánuju koupit 15m HDMI kabel, aby dosáhl do obýváku, bude tažený přes chodbu, rušení by mohlo teoreticky být jen u zdroje a přijímače-TV/PC. Chci se zeptat jestli by nestačil pasivní bez zesilovače, mám teď možnost na aukru na 350 s dopravou obyč a feritovými jádry na koncích. Popř jestli k tomu bude dodatečně stačit zesilovač jako tento: http://www.alza.cz/atlona-hdmi-1-3-zesilovac-d97384.htm
Bohužel ted na tom nejsme s financema nejlíp a dost by se to hodilo, poněvadž se tísníme u PC v malé místnosti u 19" CRT, už nevypaluju, je to neekonomické a zdlouhavé, navíc mám raději HD kvalitu.
15m aktivní kabel mám možnost sehnat za cca 1300-1400, to bych musel počkat minimálně do vánoc.