Amnesia: The Dark Descent

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Amnesia: The Dark Descent

Příspěvek od shadow »

Supertemná záležitost Amnesia: The Dark Descent vychází právě dnes...

http://www.amnesiagame.com/#main
show must go on..
ondra.palas
Začátečník
Začátečník

Re: Amnesia: The Dark Descent

Příspěvek od ondra.palas »

PC: AMD Phenom II X4 955 Black Edition, Cooler Master Hyper 212 Plus, Gigabyte GA-770TA-UD3 (rev. 1.0), Zeppelin Gold 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz, FORCE3D HD 5770 1GB DDR5, Samsung SpinPoint F3 3.5" 1TB HD103SJ, Hitachi Deskstar SATA 320GB, ext. Toshiba PX1393E-2G32 - 640GB, Seasonic SS-500ET-F3 500W Bronze OEM, Nexus Clodius case, MS Sidewinder X4, Gigabyte GM M8000X, Steelpad QCK, Genius SW-HF 5.1, Koss Porta Pro, SHURE SRH 240
NTB:Toshiba Satellite L300
Nokia N96, navi Evolve Multitrax
slaava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slaava »

Za cenu 299 Kč jasná koupě 8-)
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
Mirek1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirek1 »

K urva,to je atmosféra..sem teda hodně překvapenej..tleskám..
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

koupeno, ale vzhledem k tomu, že je potřeba tohle hrát na sluchátkách (i to autoři říkají na začátku hry), tak zatím nehraju.

Nějaký dobrý tipy na sluchátka k PC do 2500 Kč ? :-D

btw ty tipy hned po spuštění hry jsou skvělá věc - např. jak říkají že to není hra o vyhrání, ale o ponoření se do atmosféry - to by měli dávat ke všem ne úplně mainstream hrám - i taková Mafie by to mohla uvítat: "TOTO NENÍ GTA. PONOŘTE SE DO FILMOVÉHO LINEÁRNÍHO PŘÍBĚHU A ATMOSFÉRY 50 LET."
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
DonKabat
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DonKabat »

caute hosi, neviete preco mi amnesia ide bez vsync 60 fps a ako ZAPNEM VSYNC hned to skoci na 38 FPS a stale to tak je.. ani menej ani viacej. uz si myslim ze to je dvojjadrovou GPU mam ati 5970. ma to niekto dvojjadrovu gpu a skusal to? robilo mi to aj demo a aj plna verzia. kamarat ma 5870 to je jednojadrova a jemu to ide aj s vsync 60 fps. zvlastne ze som skusal vypnut 1 jadro disable catalyst AI ale aj tak to nepomaha. diky
Základná doska: ASUS P6T SE, Procesor: INTEL i7 950 @ 3.5 GHz , Chladič na cpu: NOCTUA NH-U12P, Grafická karta: ATI SAPPHIRE HD5970 2 giga DDR5, Pamäte: 6 GIGA DDR3 1750 MHz TRIPLE CHANEL CL 7-7-7-20, Pevné disky: 2 x SEAGATE BARRACUDA 1000 GB 7200 rpm RAID 0, Skrinka: SILVERSTONE SST-FT02B FORTRESS B, Zdroj: ZALMAN ZM850-HP, Mechanika: SAMSUNG DVDRW, Repraky: CREATIVE MEGAWORKS, Myš: ROCCAT KONE V2, Monitor: Samsung BX2350
Frostys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frostys »

Ještě jsem to nehrál, ale jak moc se to liší od Penumbry? Jde tam nějak bojovat s nějakým nepřítelem, nebo dochází k nějakému většímu kontaktu? Jde mi o to, že v Penumbře jsem měl z těch hnusáků hrůzu, když za váma běželi :D
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240
GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb
RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz
MB Gigabyte Z390 Gaming X
Mirek1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirek1 »

Frostys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frostys »

Dobrý no. Snad to teda nepřestanu hrát v půlce jako Penumbru :)
DonKabat
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DonKabat »

naformatoval som PC a nic TO ISTE chapes 38 fps !! ALE co som zistil.. ta hra sa chova divno, respetive na mojom LCD to je cudne. 38 x 2 je 76 ja mam lcd 75 hz... nahoda??? NIE... dal som monitor na 60 Hz a v hre som mal s vsync len 30 fps... ta hra mi dava s vsync len POLKU fps kolko mam Hz ! LOL? co to je? zeby amnesia + moje LCD = neda sa dobre hrat? ASI... hm toto sa mi este nstalo... na tu hru musi byt nejaky patch co to opravuje. no chapes tu haluz? ?
Základná doska: ASUS P6T SE, Procesor: INTEL i7 950 @ 3.5 GHz , Chladič na cpu: NOCTUA NH-U12P, Grafická karta: ATI SAPPHIRE HD5970 2 giga DDR5, Pamäte: 6 GIGA DDR3 1750 MHz TRIPLE CHANEL CL 7-7-7-20, Pevné disky: 2 x SEAGATE BARRACUDA 1000 GB 7200 rpm RAID 0, Skrinka: SILVERSTONE SST-FT02B FORTRESS B, Zdroj: ZALMAN ZM850-HP, Mechanika: SAMSUNG DVDRW, Repraky: CREATIVE MEGAWORKS, Myš: ROCCAT KONE V2, Monitor: Samsung BX2350
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

skus deaktivivat crossfire, je-li fps s vsync poloviční pak je to dáno tim, že karta nestíhá vyrenderovat 60/75 snímků za vteřinu, jedna 5850 by na to měla stačit jako z praku
DonKabat
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DonKabat »

a mam novinku zas ... mam GPU Z ... pustim to 2 x a sledujem ci ti v tej hre idu OBE JADRA,, kokos mne ide len 1 jadro v tej hre. preto vsync rozdeli na polku . a nejde to ani ked vypne 1 jadro tak isto to rozdeli.. uz mi ostava len ze sa to bije s mojim lcd ale to je vazne DIVNE.. a este divnejsie je ze ked hru pustim v OKNE a nie fullscreen tak to ide VSYNC 60 ale stale ide len 1 jadro som to pozeral. a hra mi v okne pada z 60 na 50 a tak ... ale to preto lebo hry v okne nestihaju tak ako full screen.. ale preco preboha v OKNE ide vsync 60 a v full NIE oMG toto je stav... to co ma byt uz.
GlaDOS
Nováček
Nováček

Příspěvek od GlaDOS »

Tak sem zklamán. Sice mám 3 roky starý PC, ale minimální požadavky splňuji dokonale. I Penumbry mě jeli na max. Tady to ale vypadá, že prd. Mám Radeon X1650 a vypadá to, že nejsem sám, komu hra ze začátku strašně laguje (1 FPS za 30 sekund). Když dám všechno na max, menu jede v pohodě, zapnu hru a trhačka, hra neodpovídá, hudba jede a za minutu to vykreslí tak 2 FPS. Všechno dám na nejnižší a jede to (vypadá to ale jak 13 let stará hra). Zase se ale nedostanu do jakéhokoliv menu, to se hra sekne. Vypadá to, že hra blbne na všech Radeonech řady X1000 (podle diskuze na ofi fóru). A neumí nějak vykreslit 2D. Dalo se to očekávat, už Penumbry měli problémy na starších kartách. Snad vydají patch, protože já na své kartě zvládám dobře vypadající hry. Prostě Amnesia je zabugovaná i po vydání, což není dobré, takže kdo má nějakou řadu X1000, nedoporučuji zatím kupovat.
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Nj ATi

jinak u mne to jelo na sotva 30fps se vším na max, ale když jsem nastavil preset "high quality" (jenž hodí vše na max kromě SSAO resolution, jež je na medium), tak mám stabilních 60 - takže ta jedna položka SSAO resolution, půlí fps (aniž by byla ve hře poznat samozřejmě). Nechápu proč tam tohle vůbec dávaj : )

jinak hra z prvních 40 minut vypadá hodně dobře, atmosféra nemá chybu. Ale zatím se to rozjíždí.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Malfis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Malfis »

Mě to jede na plné až na stíny, ty musím mít na střední. Jinak atmosféra je fakt maso. Akorát jsem teď zaseknutý v jedné místnosti, kde se dá vytahovat jedna knížka co spuští nějaký mechanismus, ale nevím kde a jaký :(
CPU: AMD Phenom II X4 945 3.51Ghz@1.4V | MB: ASUS M4A79XTD-EVO | RAM: 4GB Zeppelin 1248Mhz CL7 | GPU: MSI R5770 Hawk 1.05Ghz-5.2Ghz@1.312V | PSU: Corsair HX520 | OS: Windows 7 Home Premium 64-bit |
Frostys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frostys »

Malfis píše:Mě to jede na plné až na stíny, ty musím mít na střední. Jinak atmosféra je fakt maso. Akorát jsem teď zaseknutý v jedné místnosti, kde se dá vytahovat jedna knížka co spuští nějaký mechanismus, ale nevím kde a jaký :(
Teď jsem zrovna byl v nějaké místnosti, kde šly vytahovat knihy. Vytáhl jsem 3 a otevřely se mi dveře. Nevím jestli je to to, co myslíš ty. Dostaneš se do té místnosti dírou ve zdi?

Ale moc dlouho to v kuse nevydržím hrát. :-D
GlaDOS
Nováček
Nováček

Příspěvek od GlaDOS »

Stačilo vypnout SSAO a ImageTrail a jede mě to taky na High bez sekání (na té staré šunce). Ale další problém. Při otevření inventáře se hra sekne. Zřejmě nějak nezvládá 2D. Prostě si myslím, že hra není technicky moc dobře udělaná. Čekal sem nějaký nový, stabilní a více graficky vyspělejší engine, ale oni vzali ten pár let starý z Penumbry, násilně na něho dali pár nových technologíí. Pak se ale nemůžou divit, že to jede, jak to jede. Snad vytvoří nějaký patch, pak se možná pustím i do češtiny.
Malfis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Malfis »

Frostys píše:
Malfis píše:Mě to jede na plné až na stíny, ty musím mít na střední. Jinak atmosféra je fakt maso. Akorát jsem teď zaseknutý v jedné místnosti, kde se dá vytahovat jedna knížka co spuští nějaký mechanismus, ale nevím kde a jaký :(
Teď jsem zrovna byl v nějaké místnosti, kde šly vytahovat knihy. Vytáhl jsem 3 a otevřely se mi dveře. Nevím jestli je to to, co myslíš ty. Dostaneš se do té místnosti dírou ve zdi?

Ale moc dlouho to v kuse nevydržím hrát. :-D
Dírou ve zdi se tam jde, ale na vytažení jsem objevil jen jednu :) Dveře tam jsou, ale zamčené.
CPU: AMD Phenom II X4 945 3.51Ghz@1.4V | MB: ASUS M4A79XTD-EVO | RAM: 4GB Zeppelin 1248Mhz CL7 | GPU: MSI R5770 Hawk 1.05Ghz-5.2Ghz@1.312V | PSU: Corsair HX520 | OS: Windows 7 Home Premium 64-bit |
Frostys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frostys »

Jsou tam tři knihy. Poznáš je hned na první pohled, protože vypadají úplně jinak než ostatní. Nevím jestli záleží na pořadí, ale první jsem vytáhl tu co je nejblíže těm skleněným vitrínám, další hned vedle a poslední je u stěny s tou dírou.
Malfis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Malfis »

No jo jsou tam tři... jsem je přehlížel úplně... díky
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“