Takt AMD sempronu 3200+
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- hokaj
- Nováček

-
Takt AMD sempronu 3200+
Ahoj lidi.Chtel bych se zeptat jak mam nataktovat ten procak.Ma ted 1800 mhz a chtel bych to zvysit aspon na 2200.Problem je ze v biosu nemuzu najit nic typu CPU ratio,multiplier,bus speed apod. Mozna to je zastaralym biosem ale updatoval jsem ho.Vubec si nevim rady.Jinak mam zkladku od gigabite model M68SM-S2 bios : Award software int verse F3,Ramky DDR2 2048 dual a freq 300mhz,grafika geforce 7025/ nforce 630a,512 mbs.
Prosim poradte mi nekdo
Prosim poradte mi nekdo
- hokaj
- Nováček

-
Re: Takt AMD sempronu 3200+
Nikdo kdo by se v tomto procaku a biosu vyznal? 
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak tahle deska na taktovani moc, nicmene neco z ni mozna vymcknout pujde. Vjed do biosu, stiskni a drz levej Ctrl a zmackni klavesu F1. Tim se u vsech gigabyte desek otviraji skryte pokrocile funkce biosu.
- hokaj
- Nováček

-
Dik za radu.Zvedl jsem to na 2.39 ghz nebo tak nejak.Ale mam problem s tim ze kdyz spustim nejakou hru po chvili se mi sekne pc a musim restart.Nwm cim to je teplota procaku nepresahne 50 stupnu,CPU freq jsem nastavil na 150 multiplier mam 9x vic ani nejde BUS speed jsem hodil 263 nejvic co jde nez mi to nahlasi fatalni chybu systemu HT mam 3x a ramky nastaveny na DDR400 min nejde a 5T to je taky u ramek ale nwm co to znamena.Pls poradte.S tou vetsi frekvenci.Misto defaultnich 1800 na 2400 a rozdil jde urcite poznat.Byl bych rad kdyby se to nejak vyresilo.
- Mirek E.
- Začátečník

-
Procesor je nestabilní, protože na této frekvenci nedokáže běžet při základním napětí.
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 7800XT Nitro+ | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
- hokaj
- Nováček

-
Aha a to napeti nastavim kde?Protoze uz predtim jsem se na to koukal ale nikde jsem to nenasel...
- hokaj
- Nováček

-
Jestli chcete muzu tu hodit screen z biosu ale jak rikam nemam to tam.Mozna jsem jen slepej ale pochybuju
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
5T bude jedna z hodnot casovani pameti.hokaj píše:CPU freq jsem nastavil na 150 multiplier mam 9x vic ani nejde BUS speed jsem hodil 263 nejvic co jde nez mi to nahlasi fatalni chybu systemu HT mam 3x a ramky nastaveny na DDR400 min nejde a 5T to je taky u ramek ale nwm co to znamena.Pls poradte.
Zkus to od znovu takto:
-load default
-nastav boot a dalsi zakladni polozky
-nastaveni pameti prepni na manual, ale zmen jen delicku na tu nejvyssi hodnotu (aby pameti jeli co nejpomaleji) - na casovani zatim nesahej.
-nastav nasobic HT na 1
-vypni CnQ
-zacni zvysovat FSB
pokud ti tam chybi moznost zvysovani napeti, tak jej deska zkratka neumoznuje a pri dosazeni urciteho hodnoty FSB to bude proste maximum co dany procesor zvladne. Pak bys zvedl HT zpet na takovy nasobic aby se frekvence co nejvice blizila deafultni, stejne tak u delicky pameti, pripadne bys opet zkusil zapnout CnQ - musi to samozrejme byt stabilni, takze by ses pripadne musel s FSB kousek vratit.
Dalsi moznost je si nainstalovat utilitu Easy Tune od Gigabyte a taktovat pres ni..