Zapnutí PC "nadálku"

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Hlavson
Začátečník
Začátečník

Zapnutí PC "nadálku"

Příspěvek od Hlavson »

Zdraím všechny,
chtěl bych se zeptat, jestli nevíte o nějakém solidním softíku na zapnutí PC nadálku (např. přes internet). Zkoušel jsem programy jako Magic Packet Sender aj... jenže přes žádný se mi nepovedlo PC nastartovat, (jen v lokální sítí, což je mi ale naprd ... to si tam radši dojdu :-D )
ale teď zpět k problému. Existují prý i nějaké GSM spínače (relé), jenže na netu sem našel jen GSM spínače elektřiny, nic takového jako zapínání PC. Díky moc za každou radu. :)
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Re: Zapnutí PC "nadálku"

Příspěvek od Bez_n1ck »

promiň za plannou odpověď, ale to by se mi asi taky hodilo, takže sem napíšu, aby se mi tenhle topic zobrazil v "zobrazit moje příspěvky". Promiň :oops:
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

http://cs.wikipedia.org/wiki/Wake_on_LAN

Magic Packet Sender jsem sam pouzival, jde o to, ze pokud chces PC vzbudit a nejde ti to, pravdepodobne pouzivas router a musis presmerovat port na kterem to komunikuje
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

Hlavson píše:Existují prý i nějaké GSM spínače (relé), jenže na netu sem našel jen GSM spínače elektřiny, nic takového jako zapínání PC. Díky moc za každou radu. :)
GSM spinac elektriny je prece taky pouzitelny, staci aby jsi PC zapojil do zapinane zasuvky a nastavil mu automaticke zapnuti po zapnuti elektriny.
Hlavson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hlavson »

NEONET píše:http://cs.wikipedia.org/wiki/Wake_on_LAN

Magic Packet Sender jsem sam pouzival, jde o to, ze pokud chces PC vzbudit a nejde ti to, pravdepodobne pouzivas router a musis presmerovat port na kterem to komunikuje
To je sice krásné, ale v sítích nejsem nějak moc sběhlý, a docela rád bych uvítal něco jako tutorial, popř stačí když tady napíšeš něco takovýho jako :

Jak přesměrovat ten port....
Jak zapínat PC z vnějšího internetu, např. ze školy, veřejné Wi-Fi atp
Potom když zadávám masku podsítě a jsem za routerem, tak musím zadat masku "krabičky" kterou mám před routerem ? Hodilo by se mi nějaký info, googlit o sítích není žádná sranda a je rozhodně lepší si to nechat vysvětlit od někoho kdo ví jak na to :) :)
Hlavson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hlavson »

Takže jsem zkoušel WakeOnLanGui a WakeOnLanMonitor ze stranek http://www.depicus.com a musím konstatovat, že probouzecí pakety přes internet nedorazí, taktéž ani přes http://www.depicus.com/wake-on-lan/woli.aspx (nevím co přesně mám nastavit) :-( Mám nahoře "krabičku" která má svou IP,podmasku atd.... klasicky router, a ta jde do wi-fi routeru, který je doma. Jenže se ztrácím, jaké IP atd mám vypisovat, když nejsem na domácím internetu.
Jinak tohle by mělo být zapnuto:
Obrázek

Obrázek
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

dle mě nespolehlivější je mít nějáký solidní router který WOL umí a samozřejmě veřejnou IP.Máš něco z toho?
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
Hlavson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hlavson »

Jop... přes LAN (přes router) PC zapnu bezproblémů, takže WOL umí, veřejnou IP mám taky :-)
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

staci presmerovat port 7 (nebo 9) na IP daneho PC (v administraci routeru) - pak magic packet vysles na tvou verejnou ip
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
ChouLu
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ChouLu »

s tim presmerovanim to neni zas tak pravda ;) jelikoz pokud PC nebezi,tak mu router jeste nepridelil IP adresu, tedy nebude vedet kam to poslat ;)
PC: AMD ATHLON X2 7750+BE, 4GB DDR2 800MHz Corsair Twinx,ATI HD4670 1GB,1TB Samsung F1
NTB: Toshiba A210-1AP //Uz nikdy toshibu.K.R.A.M
TV: LCD LG 42LH3000 - FullHD, odblokovane servisní USB
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

ChouLu: jenomze pokud ma zaple WOL v BIOSu desky tak mu deska drzi kartu pod napetim i po vypnuti PC (kontrolka sviti) - coz delaji ale nove desky bezne... takze router vi kam to poslat, jelikoz ma zaznamenanou i jeho ip v client listu, a jestlize ne, staci nastavit staticke routovani (statickou ip) pro dany PC podle mac adresy :D
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

karta pracuje jen na l2. Já vždy směroval na broadcast.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Používám tuto webovou utilitu: http://wol.vanis.cz/ V routeru jsem akorát nastavil port, na který počítač naslouchá.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Hlavson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hlavson »

Takže, jsem se konečně od providera dozvěděl heslo na OVISLINK, který mám pod střechou (Koax->RJ45), jenže směrování tam vůbec není :-O Mrkněte sem, ten muj Ovislink je v režimu WISP.
Jo a jinak za tím Ovislinkem mám AP od Asusu, kde už ale směrování jde.
Ovislink má IP 172.16.20.1 -> potom Asus který přiděluje přes DHCP 192.168.1.x. Podle toho co říkáte, se zapínáním PC neudělám nic, je to tak ? :-(
http://802.11b.cz/ACCESS-POINTY/OVISLIN ... -MODE.html
Hlavson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hlavson »

Nikdo nic ? :sad:
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“