zyxel router a obmedzenie rychlosti
Moderátor: Don
- dekarbon
- Nováček

-
zyxel router a obmedzenie rychlosti
prosím vás mám linku 20/2 mbit..pripojenie je realizované zapúzdrením PPPoE na meno a heslo pridelene providerom..presný typ routru je zyxel p-335u..a teraz k problému..ten router mi to celé obmedzuje na 4 mbity pričom sieťové karty na všetkých kompoch čo mám doma su dané na default nastaveniach,cely router som dal do defaultu a nič ine okrem mena a hesla nenastavoval mno nejde mi plná rýchlosť..akonáhle sa pripojím napriamo na prípojku všetko ide ako má..nechápem to..čo v tom routri nastvaiť aby to išlo tak ako to má ísť ja som už vyskúšal všetko čo viem mno bezúspešne..dokonca aj firewall som vypol porty mam otvorené a furt nič ja už neviem..prosím pomôžte:(
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: zyxel router a obmedzenie rychlosti
Router proste nezvlada ridit provoz dostatecne rychle ...
Zkus jinej router....
Zkus jinej router....
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- dekarbon
- Nováček

-
to mi ani zo srandy nehovor ved ten router ma vsetky sietove interfacy 10/100 MBIT!!! to musi zvladat aj keby co bolo ten router ma rok
- Sten
- Žlutá karta Bazar

-
To, že disponuje 100mbit portama ještě neznamená, že přez něj těch 100mbit mezi lan a wan portem protlačíš...
- dekarbon
- Nováček

-
to mi nedava zmysel vysvetli mi to ved predsa by nevyrabali tie routre keby to tak nemalo fungovat cez LAn to tych 100 mbit ide mam to odskusane
- Maxtor
- Začátečník

-
Klasika.. moje zkusenosti na 20Mbit UPC se starsim modelem 334.. s aktivnim firewallem trvaly blok na 10Mbit.. s vypnutym firewallem plnych 20Mbit (po na vyseni na 30Mbit to realne davalo cca 25Mbit, coz je pohoda), jenze nestabilita.. router to proste nedaval a padal pri kazde prilezitosti, kdy se pooteviralo vice portu..
- dekarbon
- Nováček

-
dobre takze ked to nejde takto tak ma napada ešte zopár riešení..neviete niekto z vás ako by sa dal modifikovať firmware routru? nič iné to nemôže blokovať potom ako firmware kdže technicky na to ten router dimenzovany je alebo mi poradte nejaku alternativu firmwaru pre tento typ routra niečo an sposob WRT sytemu ktorý sa dá napáliť na niektoré modely od asusu
- ttx
- Začátečník

-
Mozno by to slo naplno, ak by router nerobil preklad adries, ale len obycajne routovanie.
Tak isto pri vyssich rychlostiach treba vypnut firewall.
Modifikacia firmware nespravi s maximalne dosazitelnou priepustnostou WAN/LAN nic. Na to treba mat v tom routri vykonnejsi procesor.
Tak isto pri vyssich rychlostiach treba vypnut firewall.
Modifikacia firmware nespravi s maximalne dosazitelnou priepustnostou WAN/LAN nic. Na to treba mat v tom routri vykonnejsi procesor.
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Chtelo by to lepsi router s poradnym firmwarem ....
Me osobne se uz delsi dobu libi WZR-HP-G300NH, ale v CR nikde neni
Me osobne se uz delsi dobu libi WZR-HP-G300NH, ale v CR nikde neni
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- Maxtor
- Začátečník

-
jojo.. presne tak.. chce to vykonny CPU a nejakou tu pamet.. ty dnesni standardni 2MB povazuju za ulet.. vetsina tehle levnejch routeru se s dnesnima rychlejma lajnama proste zblazni.. o FW nemluve, protoze to je kapitola sama pro sebe..
Nedavno jsem resil levnej TP-Link na 3Mbit ADSL linku, kde tahle 8840 zrudnost neni schopna obsllouzit ani jedno PC.. prijakymkoli otevrenym webu s vice linkama, fotkama.. cimkoli se to sesype.. vetsina tehle krabic pada prave na prekladu DNSek..
Jako by to nebylo malo, vybirat router podle parametru byva casto peklo, protoze vyrobci ty smesne cisla uskostlive taji a k polovine vyrobku na trhu se clovek udaju ke sttrevum proste nedopatra.. na druhy strane, aby je taky vsude uvadeli, kdyz dovnitr strkaji to, co tam strkaji..
Nedavno jsem resil levnej TP-Link na 3Mbit ADSL linku, kde tahle 8840 zrudnost neni schopna obsllouzit ani jedno PC.. prijakymkoli otevrenym webu s vice linkama, fotkama.. cimkoli se to sesype.. vetsina tehle krabic pada prave na prekladu DNSek..
Jako by to nebylo malo, vybirat router podle parametru byva casto peklo, protoze vyrobci ty smesne cisla uskostlive taji a k polovine vyrobku na trhu se clovek udaju ke sttrevum proste nedopatra.. na druhy strane, aby je taky vsude uvadeli, kdyz dovnitr strkaji to, co tam strkaji..