Oprava ntb Sony Vaio VGN-NS PCG-7162M

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
raym0n
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Oprava ntb Sony Vaio VGN-NS PCG-7162M

Příspěvek od raym0n »

zdravim panove, mam tu mensi problem, nechci za to utracet kacky navic
mama od pritelkyne honila komara a vysledkem je papuce v diplayi vyse uvedenoho notebooku a jeho petina neaktivni a komar nadale akcni
mrknete na prilozene screeny

FOTOGALERIE zde

dle slov mamy pritelkyne to pantofli schytal jen display, nasel jsem si navod, jak display demontovat ZDE (vypada to, ze staci demontovat 4x krizak, dva konektory pod nim)
a dokonce i to, kolik stoji +-150 USD i s dopravou do CR (napr. zde na ebay.com)

proc tohle resim? v servise jim rekly, ze by je to stalo 20 000 CZK, nejaky "znamy" se nabidl, ze to udela za 6000 CZK, takze jsem si rekl, ze zahledam

chtel bych se zeptat, jestli si myslite, kdyz pc sestavy zvladam postavit po slepu, bych zvladl i vymenit display na ntb, nebo na me cekaji nejake nastarahy, kterych bych si mel byt vedom, nebo je ona nabidka za 6000 czk v poradku a mam ji vyuzit, diky moc za nazory.
timemachine in Cooler Master ATCS 840: Intel Core i5-2500K, ASUS Maximus V GENE - Intel Z77, Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 Ballistix Sport Series, GIGABYTE GTX 660 Ti OC 2GB 1032/6008[MHz], Kingston HyperX 3K SATA III - 120GB, Corsair HX750 - 750W.
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Oprava ntb Sony Vaio VGN-NS PCG-7162M

Příspěvek od -- DiL -- »

vymena LCD je pomerne snadna. v 99-ti procentech pripadu se vicemene postupuje podle postnuteho navodu (tzn.vystouraji se gumove zaslepky z bezel-u, vysroubuji se srouby ktere jsou za nimi, bezel se vyjme, LCD se instinktivne demontuje a nahradi novym).

pri koupi novyho LCD je nutny si pohlidat stejnou uhlopricku, pomer stran a rozliseni. pokud ma tvuj model uhlopricku 15,4" , je pomer stran jasny (16:10) a zbyva uz jen rozliseni (predpokladam ze WXGA 1280x800).

Sony je trochu specificky v tom, ze u nekterych modelu pouziva(lo) X-black LCD s dvema CCFL vybojkama. pokud je to i tvuj pripad, ozvi se mi - mam tu jeden tenhle luxusni LCD ze Sony Vaio VGN-FZ21Z. necham ho za 2k (btw - ma takovy podsviceni, ze kdyz jsem na toho booka nainstaloval WinXP a neslo menit jas - byl porad na max - musel jsem to po par dnech preinstalovat na Visty - tam uz podsviceni regulovat slo - , jinak bych snad prisel o oci :-D ).

pri koupi LCD z e-baye (predevsim tech novych) si rozhodne dukladne procti popis (jak je to s vadnymi pixely) a jeste lepe komentare kupujicich. nekteri prodejci totiz prodavaji "B-ckovy" LCD-cka, ktery maji ruzny vady - od jiz zminenych vadnych pixelu pres ruzny defekty v podsviceni az k problemum s interpretaci barev atd.
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
raym0n
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od raym0n »

ntb ma 15,4 1280x800, presne jak popisujes, ale kde zjistim, zda je je pouzito X-black LCD s dvema CCFL vybojkama?

add. vcera jsem odmontoval 4 sroubky, ale kdyz jsem pod ten plastovy ramecek dal nehty, abych ho sundal, vubec se mu nechtelo, tvaril se, ze je prilepeny, nebo ze necim drzi(lepidlem, silikonem, tezko rici), neni tam jeste nejaky chytak, mam pouzit vetsi silu tak, abych plastovy ramecek neposkodil? nebo jsou jeste nekde dalsi sroubky, ktere je treba demontovat? (to si nemyslim)

//EDIT no to mam radost, ze jsem se do tooh poustel :D sami vite, jak je to, kdyz se dela neco pro znamy

ntb jsem nakonec pohodove rozdelal, je tam je par sroubku, trocha kabelaze, v prubehu demontaze jsme si ntb vzdy zapinal\vypinal, abych vedel, jestli jsem neco nepos*al, vzdy vse fungovalo, ALE po finalnim smontovani(delal jsme to, abych vedel, jestli to vubec rozdelat dokazu, co me ceka atp) uz onech 70% diplaye, kterych stale fungovalo je uplne cernych!!!! nikde jsem nepouzil nadmerne sily, zadne nasili, vzdy ciste ruce a display pred smontovanim fungoval vzdy spravne a najednou nepomaha nic, rozdelal jsem a slozil znovu a nic, mrknete do prilozene fotogalerie

# --DIL--
je z prilozenych fotek poznat, kolik je tam trubic? nafotil jsem, co se dalo.
jinak co bys mi radil s tim displayem ? jaktoze je najednou jen cerny ?
Naposledy upravil(a) raym0n dne pát 17. zář 2010, 10:19, celkem upraveno 1 x.
timemachine in Cooler Master ATCS 840: Intel Core i5-2500K, ASUS Maximus V GENE - Intel Z77, Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 Ballistix Sport Series, GIGABYTE GTX 660 Ti OC 2GB 1032/6008[MHz], Kingston HyperX 3K SATA III - 120GB, Corsair HX750 - 750W.
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

raym0n píše:ntb ma 15,4 1280x800, presne jak popisujes, ale kde zjistim, zda je je pouzito X-black LCD s dvema CCFL vybojkama?
specifikace vyrobce, manual, byva to taky uvedeno na nalepce vedle touchpad-u (pokud tam nejaka je). jinak to zjistis az po demontazi bezel-u.
raym0n píše:add. vcera jsem odmontoval 4 sroubky, ale kdyz jsem pod ten plastovy ramecek dal nehty, abych ho sundal, vubec se mu nechtelo, tvaril se, ze je prilepeny, nebo ze necim drzi(lepidlem, silikonem, tezko rici), neni tam jeste nejaky chytak, mam pouzit vetsi silu tak, abych plastovy ramecek neposkodil? nebo jsou jeste nekde dalsi sroubky, ktere je treba demontovat? (to si nemyslim)
nekdy byva na kovovem ramecku kolem LCD matrice oboustranna lepici paska, ktera bezel pridrzuje u LCD, aby se do vika nedostal zadny bordel. v kazdym pripade na sobe bezel ma ruzny hacky / klipsy , ktery jsou zahaknuty do vika LCD a pokud chces bezel demontovat, musis je odjistit. jak, to ti nepovim, protoze kazdy vyrobce pouziva trochu jiny system i umisteni.
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
raym0n
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od raym0n »

slibovana fotogalerie bude uploadnuta behem par minut, nalepky kolem touchpadu pisi reklamni kecy, jedine, co se tyka displaye je "vivid colours on x-black lcd"
raym0n
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od raym0n »

Slibovana fotogalerie ZDE:
http://img525.imageshack.us/gal.php?g=p9170402.jpg

jinak co si myslis o tom displayi? Myslis, ze jsem mohl nekde neco poskodit, nebo jen skripnout jeden z tech mala kabelu? Nechapu, proc mi rozlozny ntb fungoval a najednou dela pupinky

- znovu to v klidku rozdelam, zkusim opatrne znovu rozdelane spustit a uvidime.

//EDIT
tak klidne znovurozdelani nepomohlo, myslis, ze kdyz to vypada tak, jak to vypada - cerny display, niceho jineho jsme se nedotkl, ze je stale vadny jen display ?

// JUCHUUUUUU EDIT :up:
klasicka chyba mezi klavesnici a zidli, nedostrcenej ten zadni kabel do diplaye... vse gunfuje jak ma az na ten okraj, uz jsem myslel, ze moje opatrnost i chirurgicke ruce jsou k nicemu :D

takze uz zbyva jen zjistit, kolik je tma trubic, byl bys ochotny mi ten tvuj poslat, ja bych ho zaplatil a kdyz by nesedel, neslo to, poslal bych zpet a ty zpet kacky?
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

vidim 1 invertor, 1 par VN kabelu - takze tam bude 1 trubice :wink:

vzhledem k tomu si myslim, ze tam muzes dat prakticky jakykoliv 15,4" WXGA CCFL LCD z notebooku Acer, Asus, FS, HP, DELL, MSI - prakticky z cehokoliv krome IBM / Lenovo. na Aukru se porad prodavaji LCD-cka z mrtvych booku.
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“