Repro EVOLVE Blues R222

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

goelr
Začátečník
Začátečník

Re: Repro EVOLVE Blues R222

Příspěvek od goelr »

NobodyLovesMe píše: Ber to tak, že spousta lidí by si PC bedničky již nikdy nekoupila.1000 kč vidím spíš jako rozumnou částku za kvalitní signálový kabel s festovním stíněním.
Na druhou stranu to ber zase tak, ze litr za ten kabel by nedalo 9X% lidi a daji ho za ty evolve a budou chrochtat blahem :roll: ...asi to melo byt od macmanar vse podano jinak
CPU: AMD RYZEN 7 9850X3D MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
puschpull
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od puschpull »

Spíše než o zajímavé ceně by se mělo psát o produktech se zajímavým zvukem tedy hlavně kvalitním zvukem. Nemusí nutně to dražší hrát lépe než to levnější.
Ale zpravidla slušně hrající produkty nebývají zrovna nějak extra levné.

K těm signálovým kabelům: k PC reprákům jsem si nedávno koupil nějaký Philips (2x cinch - 2x cinch / 150cm) za 4 kila a zvukový přínos byl znát / na sestavě v mém podpisu ... (oproti tkaničce 3,5mm jack - 2x cinch / 150cm)
http://puschpull.org
| PC sestava: |CPU: C2D E7200 2,53@3,60GHz 1,24V (400x9,0) Arctic Cooler Freezer 7 Pro | MB: Asus P5Q-Deluxe ( BIOS 0803 ) | RAM: 2x2GB DDR2-800MHz Patriot CL4 @ 1066MHz CL6 | GPU: ASUS EAH3650 SILENT 512M DDR3 | Audio Card: Asus Xonar Essence STX | PC Speakers: Audioengine A2 | Headphones: Beyerdynamic DT 990 | HDD: 4x WD6400AAKS (System + RAID1 + Data)| | External HDD: Samsung Story Station 1,5TB | WD My Passport 500GB | DVD-RW/RAM: Samsung SH-S223F | PSU: CORSAIR Power Supply HX520 | Case: COOLERMASTER Centurion 532 |
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

Tak ono je kabel a kabel. Pokud se bavíme o hifi kabelu, tak stačí obyčejnej audiokabel z hornbachu za 15 kč/metr. Pokud to člověk netahá 15 metrů, tak nemá šanci poznat. A to už mluvim o opravdu kvalitních komponentech.

Eventuleně pokud si člověk koupí kvalitní konektory a nápájí si to tam sám, tak to strčí do kapsy kdejakej philips. Ale já používám jenom kabel bez konektorů, mám klasický konektory se závitem na bednách i zesáku.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

Ajťák píše: Tak ono je kabel a kabel. Pokud se bavíme o hifi kabelu, tak stačí obyčejnej audiokabel z hornbachu za 15 kč/metr. Pokud to člověk netahá 15 metrů, tak nemá šanci poznat. A to už mluvim o opravdu kvalitních komponentech.
Eventuleně pokud si člověk koupí kvalitní konektory a nápájí si to tam sám, tak to strčí do kapsy kdejakej philips. Ale já používám jenom kabel bez konektorů, mám klasický konektory se závitem na bednách i zesáku.
Za 15 kč? Má to vůbec nějaké stínění? Poznat to jde, sám jsem se o tom přesvědčil, zvuk se po výměně kabelu změnil. Momentálně mám kabely z metráže sommer carbokab 225:
http://www.sommercable.com/2__produkte/ ... _0281.html
A tam je to stínění opravdu pořádné. Jeho průměr je ještě větší než běžné síťové kabely. Kdyžnic jiného, tak má člověk aspoň jistotu, že se mu do signálu nepřimíchá žádný bordel. Konektory není potřeba hrotit. 250 za cinch bych už nedal.
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
puschpull
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od puschpull »

Něco k těm kabelům, Philips vs. jiné atd

Na hifi sestavě (Xavian XN 270, DPA-380, PP-01, Denon DCD-2560) mám tedy něco jiného než Philips.
Zde používám mezi CD přehrávačem a řídícím zesilovačem kabel KrautWire Model 4 (ten se již ale nevyrábí) vidět je částečně zde: http://www.golias.cz/index.php?modul=au ... ek&id=1680
a strány výrobce: http://www.krautwire.cz/
Mezi řídícím a koncovým zesilovačem mám Weinberg Audio Klunker a k reprobednám vede Dudek Cable One / Eridian TCC Ungr (jeden název je starší, nevím který v současnosti platí
CD přehrávač má modifikovaný analogový výstup (posílení, včetně napájení výstupního zesilovače, pomocí modulu jehož autorem je Pavel Macura, tzv. Audio Buffer)
více zde: http://web.telecom.cz/macura/buffer.html
Sluchátkový zesilovač CD přehrávače je také modifikován a osazen kvalitními operačními zesilovači (BurrBrown OPA604)

Za dobu mémo blbnutí okolo hifi techniky jsem se setkal patrně se stovkami kabelů a jejich vliv na zvuk je naprosto zřejmý, ale nelze oddělit samotné kabely. Ty totiž vždy tvoří nedílnou součást výstupních obvodů jednoho zařízení a vstupních obvodů druhého. Dá se říci, že ta technicky nejdokonalejší high-endová zařízení jsou méne citlivá na připojené kabely než průměrný high-end.

Na propojení PC s reprobedýnkami (ač excelentními) za 5 tisíc mi opravdu stačí slušný kabel za 400 korun a jeho pozitivní vliv je zřejmý (nevybíral jsem v obchodě zda to má být zrovna Philips, nicméně kladně překvapil. Hlavní je, že nyní jsou mé uši spojojené z poslechu hudby na PC

P.S. Chystám v nejbližší době další recenzi na svých stránkách. Tentokrát to bude zvuková karta, kterou mám ve své sestavě.
:-)
| PC sestava: |CPU: C2D E7200 2,53@3,60GHz 1,24V (400x9,0) Arctic Cooler Freezer 7 Pro | MB: Asus P5Q-Deluxe ( BIOS 0803 ) | RAM: 2x2GB DDR2-800MHz Patriot CL4 @ 1066MHz CL6 | GPU: ASUS EAH3650 SILENT 512M DDR3 | Audio Card: Asus Xonar Essence STX | PC Speakers: Audioengine A2 | Headphones: Beyerdynamic DT 990 | HDD: 4x WD6400AAKS (System + RAID1 + Data)| | External HDD: Samsung Story Station 1,5TB | WD My Passport 500GB | DVD-RW/RAM: Samsung SH-S223F | PSU: CORSAIR Power Supply HX520 | Case: COOLERMASTER Centurion 532 |
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

puschpull: měnil jsi na STX operáky?
Jinak ty "hi-fi" kabely, to už je opravdu předražené. Pokud si koupím špičkovou metráž od výrobce profi studiové techniky, dostanu stejnou kvalitu za nepoměrně levnější peníz. Vycházím z toho, že ve studiích se zřejmě neopoužívají tyhle "hi-fi", ale kabely od renomovaných výrobců studiové profi kabeláže.
Naposledy upravil(a) NobodyLovesMe dne čtv 16. zář 2010, 10:24, celkem upraveno 1 x.
puschpull
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od puschpull »

Ad operáky v STX
vím že to jde, četl jsem nějaké diskuse, ale (ač mám kvalitních operáků v šuplíku dost a různé typy) tak ne.
Se zvukem jsem nyní spokojen a to je pro mě dostačující.
Jak píšu i v recenzi na Audioengine A2, netrpím tou hifistickou nervosou, která člověka nytí stále něco na aparatuře měnit. Vždyť mě to trvalo od nápadu vylepšit zvuk na PC do realizace skoro dva roky. Tedy, vybráno jsem měl během pár dnů, ale čekal jsem až si budu moci vybraný produkt v klidu poslechnout ...
:)
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

Já nějak nevidim smysl v nějakym extra stínění. Mám tu kromě tech kabelů z hornbachu taky Jamo za 100 kč/m a taky žádné stínění nemají. Stínění potřebuje zesilovač, nevim proč kabel. Jinak levný konektory, jsou to co prasí zvuk. Ne relativně levnej kabel z hornbachu. MOžná byste se divili, jak je kvalitní. Je tak tlustej, že ho ani nezacvaknete do klasickejch svorek, ale musíte mít šroubovací. Proto je lepší žádný konektory nepoužívat. :)
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Ty proudy, co se naindukujou na dva metry silnýho reprokabelu můžou mít jakous sílu na citlivém výškáči, tam to třeba nějaké zkreslení hodí. Proto je z tohodle hlediska nejlepší aktivní řešení. Jenže bohužel, je to nevýhodné zas jinak... Si nevyberete. Bylo by potřeba pro audio udělat i vlastní rozvodnou síť, reproduktory postavit na zvláštní základy nezávislé na domu, a CD player podložit hi-fi pemzou :-D
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Ajťák píše: Mám tu kromě tech kabelů z hornbachu taky Jamo za 100 kč/m a taky žádné stínění nemají.
Pleteš jabka a hrušky, signálové kabely stínění potřebují, protože jimi teče slabý proud. Schválně si někdy zkus omotat svůj kabel z hornbachu kolem síťové šňůry a pak vyzkoušej.
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

nic :-D
ne kecám, sem to nezkoušel, na to jsem moc línej :-D
oneill_sx1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneill_sx1 »

Dnes jsem tyto reproduktory zakoupil a jsou vskutku slušné.
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

Ano, tohle bych přesně čekal, že sem někdo napíše. Slušné být můžou, výborné těžko.
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

oneill_sx1
Tak a teď rozebrat a nafotit ať víme co tam dali za utrejch.
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

Jinak pro fanoušky evolve mám další tip, co by se dalo vyzkoušet.
dvoupásmový satelity se subáčem s cenou okolo litru.
http://www.evolve.cz/d-repro-2.1-evolve-a410-demon.html

mě se na nich například líbíkonektor pro sluchátka a vstup na mp3 na dálkovym ovladači.
Jak to hraje nevim.
HalenTech
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HalenTech »

Evolve Blues R222

objednával jsem známému, je to naprostá katastrofa. Kdysi jsem kupoval Redstary, už bohužel nevím model, ale hrály perfektně. Tyhle Evolve jsou zahuhlané, na určité frekvenci rezonují (něco kolem 120-250Hz). Ten kdo je na pctuningu recenzoval, asi neslyšel nikdy malé dvoupásmové satelity, jinak by je nemohl dát na druhé místo. Rozhodně doporučuji NEKUPOVAT.
AMD The S I L E N C E R powered by: PcLinuxOs
San Diego 3500+@3080MHz 11*280MHz, vcore 1.42V , AC Freezer 64, MSI K8N Neo2 FX nForce3 250Gb, Patriot PDC 1GB DDR500 8-4-4-3, Sapphire Ati Radeon x1950 pro 512 + Arctic Cooling Accelero S1, Antec Nine Hundred, PSU Seasonic S12-2 500W, LG GSA-4136, Pioneer A09XL, Logitech X-530. 3DMark01/03/05/06 29485/15384/9894/4597 marks
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

nojo, jak řikám ono kupovat takkovýdle repro stojí vždy za hovno, ale někdo se mě stále snaží přesvědčit o opaku.

a nejvíc se musim smát, když někdo doporučuje bedny, ale dodává k tomu, že je třeba si pohrát s ekvalizérem :-D Každý bedny mají svůj hudební projev, a ekvalizérem se tak akorát zprasí. Prostě pokud například bedy nejdou do basů a ženu do nich nějakej bass boost, tak akorát docílím zkreslení, a to stejné u sluchátek, ale to někteří lidé zřejmně nikdy nepochopí.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“