Ad-Hoc síť - nefunguje (asi)

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
niemand
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Ad-Hoc síť - nefunguje (asi)

Příspěvek od niemand »

Potřeboval bych vytvořit ad-hoc síť na notebooku, kvůli sdílení souborů (samozřejmě i občasnému hraní s kamarády).

V nastavení sítě kliknu na vytvořit novou síť (nebo nastavení nového připojení, nebo jak to tam přesně je), vyberu ad-hoc, napíšu jméno, popřípadě i heslo. ukáže mi to, že čeká na ostatní, připojí se kamarád, ukáže to, že jsem připojen, kamarád taky, v jeho nastavení jsem povolil sdílení souborů a vybral nějakou sdílenou složku (na zkoušku) a to samé u mě, taky jsem si u sebe vybral jednu složku pro sdílení.

Problém je v tom, že tohle je vše, dál se nedostanu. Kamarád v sítích nevidí můj počítač a ani já nevidím jeho, takže se ani do té složky nedostanem. Samozřejmě i např. Counter Strike nám přes LAN nejde.

Nevim, jestli tam třeba nemusim ještě nastavovat další věci, nevim, jestli to dělám správně a ani nevim vlastně skoro nic, protože jsem tohle nikdy nedělal.

Nevíte někdo, jak to nastavit, aby nám šlo to sdílení souborů? (když půjde tohle, tak už určitě půjde i hraní přes LAN)

BTW: Já mám W7 Ultimate 32 bit, on má Visty (teď přesně nevim který) a taky 32bit.

Jinak hraní na normálních serverech jsem vyloučil - 1) Lezou tam nějaký cizí lidi (chcem hrát sami) 2) Protože ve třídě je na jeden router přes 20 noťasů (ne, nejsme IT třída, opravdu) a jak to tak bejvá, polovina lidí stahuje, tak se hraje trochu blbě, když ping lítá z 8 na 1800 a někdy i vejš, to je potom většinou kick po pěti minutách hraní.
Intel Core i9-14900K + Be quiet! Pure Loop 2 ARGB 360mm; Gigabyte Z790 AORUS MASTER; MSI RTX 4090 GAMING X SLIM 24G; Corsair Vengeance Black 64GB DDR5 6600MHz; Crucial T700 2TB; Samsung 860 EVO 1TB; Kingston A400 240GB; Be quiet! PURE POWER 12 M 1200W; 49" Samsung C49RG90; EVOLVEO Laserwire ML-507B; Valve Index; HyperX Alloy Elite; ASUS ROG Strix Helios; Logitech Z623; Audio-Technica ATH-T500 + MAONO AU-PM422
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Ad-Hoc síť - nefunguje (asi)

Příspěvek od LiveBomb »

Prvni otazka - ping mezi stanicemu funguje?
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

A proč chodíš do školy, když tam hraješ?
niemand
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niemand »

LiveBomb: No vidiš, to mě nenapadlo zkusit, jenže to teď nezkusim, protože tu kamarád neni :(
Dejme tomu, že by nešel, co by se dělo dál?

Mastodont: myslíš, že chodim do školy jen hrát? Že tam celej den sedim, a hraju CSko? Zmínil jsem to jen okrajově a taky proto, že máme rozvrh blbě a tak nám někde vyjde jedna nebo dvě hodiny volna za sebou a co asi máme dělat? Koukat se na sebe a usmívat?
Intel Core i9-14900K + Be quiet! Pure Loop 2 ARGB 360mm; Gigabyte Z790 AORUS MASTER; MSI RTX 4090 GAMING X SLIM 24G; Corsair Vengeance Black 64GB DDR5 6600MHz; Crucial T700 2TB; Samsung 860 EVO 1TB; Kingston A400 240GB; Be quiet! PURE POWER 12 M 1200W; 49" Samsung C49RG90; EVOLVEO Laserwire ML-507B; Valve Index; HyperX Alloy Elite; ASUS ROG Strix Helios; Logitech Z623; Audio-Technica ATH-T500 + MAONO AU-PM422
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Mastodont píše:A proč chodíš do školy, když tam hraješ?
Protoze nektery prednasky sou fakt nuda, nikdo tvoji aktivitu tam nehlida - ale protoze je to debil co si dela "dochazku" (koluje plachta) a pak si to se studenty vyrizuje u zkousek, tak tam proste sedet musis. Da se zaparit, pososat ... nebo pokecat s peknejma slecnama.

Nejde ping: blbe nastavana sit (ip adresy nebo cokoli jinyho)
Jde ping: neumite nastavit sdileni pripadne firewall
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
niemand
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niemand »

LiveBomb: tak já nevim, sdílení mám snad nastavený dobře (na složku kliknu pravym > vlastnosti > sdílení > rozšířené možnosti sdílení > sdílet tuto složku zaškrtnuto > oprávnění > everyone > číst + změnit zaškrtnuto (u mě i u kamaráda). Když se oba připojíme na wifinu, tak to normálně jde, já mu můžu prohlížet jeho složku, on může prohlížet moji. Jak ale nastavim ad-hoc, on se na ni připojí, tak už to nejde.

Takže to asi bude tim špatnym nastavenim sítě, ale na tohle jsem opravdu blbej.

Jinak máš pravdu, ve škole jsou taky občas přednášky, kdy je nuda. Né že by učitel/ka mlel/a něco nezajímavýho, jenže já už to bral na střední (třeba v účetnictví / ekonomice) a protože polovina třídy to na střední neměla, tak učitelé jedou většinou od začátku a pro mě je to už jen opakování něčeho, co dobře znám a to co jsem zapoměl si aspoň poslechem trošku připomenu.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Zkus ten ping... bez toho se asi dal nehnem, respektive je to zaklad

Btw. nam treba s oblibou davaji oborove predmety jinych oboru jako povinne nebo povinne volitelne (a vetsinou to vyjde tak ze se stejne musi zvolit vsechno aby sedeli kredity), takze sme ted do pataku dostali neco o podnikani kde se vychazi z oboru ekonomika podniku, management a marketing ...(vazne bych byl rad aby tyhle individua dostali jednou treba modelovani systemu realneho casu, projetovani informacnich systemu nebo UML, to bych se vazne bavil) a my z IT na to hledime jak spatne vyorane mysi, bo zapoctovy projekt je asi tolik co 3x diplomka :-D
Naposledy upravil(a) LiveBomb dne pát 17. zář 2010, 18:10, celkem upraveno 1 x.
niemand
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niemand »

Ok, ale asi to bude až v pondělí, nevim, jestli se tenhle výkend sejdu s kamarádem a když už jo, tak asi ne s notebookama. V pondělí zkusim ping a napíšu sem. Zatim díky :)
niemand
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niemand »

Tak píšu, sice pozdě, ale píšu. W7 se mi nějak pokazily, takže jsem zkoušel založit ad-hoc na XPčkách. Ale vůbec nechápu co a kde a jak to na XPčkách chodí, protože jsem se na tu svoji ad-hoc síť ani nemohl připojit.

Nevim, jestli to dělám dobře, ale takhle jsem zakládal:

Ovl. panely > síťová připojení > bezdrát. připojení k síti > pravej klik > vlastnosti > záložka bezdrátové sítě > přidat > napsal jsem název, dole zaškrtnul, že to má bejt ad-hoc síť, ověření jsem nechal otevřené, šifrování WEP, zaškrtnul jsem, že je klíč poskytován automaticky > OK.

Když se na tu síť chci připojit, tak se to pořád připojuje, ale nepřipojí a když se na ni chce připojit kdokoli jinej, tak to po něm chce klíč, jenže já tam žádnej nenastavoval, tak prostě nevim co s tim.

Nejde mi to, se*e mě to, tohle prostě neni pro mě. Data budem přenášet přes flashku a CSko prostě budem muset hrát s lagama (500 - 1800 a vejš), nic jinýho nám nezbejvá.
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

tady mas navod:
http://www.microsoft.com/windowsxp/usin ... adhoc.mspx

pokud jsi nastavil WEP klic a pak ho nevis, tak zkus sifrovani prvni vypnout, pro ucely testu, jestli to bude fungovat. kdyz jo, pak teprve sit zabezpeci a donastav nejaky klic. ktery si tam pochopitelne musis sam nastavit, aby jsi vedel jaky je! automaticky se poskytuje jen tobe, ne kazdemu.

klic si pak muzes vygenerovat treba tady: http://www.andrewscompanies.com/tools/wep.asp
niemand
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niemand »

Jen tak teoreticky, když jsem ve správci zařízení kliknul na wifinu, dal vlastnosti > upřesnit a podival se na řádek "Adhoc support 802.11n" a hodnota byla nastavená na disable, tak když to přecvaknu na enable, mohlo by to začít fungovat?

EDIT: Tak ne, pořád to nejde :(
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“