Zdravim potreboval by som helpnut.
Mam tuto 8800 gts a robil som v mod GPU,z 1,3 na 1,4 V.Viem,ze to je urcite bezpecne napatie, pretoze niekto dal aj vacsie a vsetko ok. Ibaze na druhy den zacal nejak blikat monitor,tak som to hned vypol.Po restarte,hned na zaciatku,zacali sa robit take divne cervene vertikalne pasy 2 alebo 3,to je jedno.Myslim si,ze som si sposobil niekde studeny spoj,s toho stale vytahovania VGA.Tak som VMOD VGA odstranil,a skusil.Nepomohlo,aj orig. bios som tam nahodil (nvflash ...).nepomohlo. Zaujimave bolo to,ze po vybrati VGA a znovu zapnuti,pasy zmizli,a po spusteni 3D rezimu(spustil som Crysis,aby riadne zatazilo kartu) hra isla tak 30s,obraz sekol a a v pozadi take male zelene stvorceky. Po restarte nabehnu cervene pasy znova.Moj nazor, vznikol niekde studeny spoj.Pretoze som to niekde cital,mal taky isty problem.TAk som skusil upecenie VGA, GPU smerom hore,na 220 stupn. 10 min, aby suciasty nevypadli.Ibaze medzi tym,sa mi podarilo znicit jeden kondenzator spajkovanim,som ho prehrial,vypadla spajkovacia cast z neho.A teraz neviem, aka hodnota to je. Po upeceni bez toho kondika karta nejde,asi to tvori nejaky RC clen,ktrory zabezbecuje spustenie vykonovych casti GPU, ....Napatie GPU som meral je tam 0V. nasiel som podobny post, ale nespomenul,aku hodnotu kondika,tam potom napajkoval,karta mu sla hned. odkaz postu :
http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... p?t=237434
Ked tam bude 1,3V na GPU a nepojde,tak sa na to vykaslem,inaksie to uz dalej nema vyznam.
Problem Asus 8800 GTS 640MB PCI-e od Vmod
- jefre
- Nováček
-
- Wuuduu
- Středně pokročilý
Re: Problem Asus 8800 GTS 640MB PCI-e od Vmod
no comment...
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
- jefre
- Nováček
-
Re: Problem Asus 8800 GTS 640MB PCI-e od Vmod
podarilo sa mi spustit napajanie na GPU,dal som tam 100nF,uz je napatie 1,3V,ako bolo,Ibaze karta aj tak piska. Vyzera to tak,ze ju odpravilo pecenie,asi tam nebolo 210 stupn.,asik viac.Nebolo ako to overit,ale mozno to bolo ok.S pecenia moze sa stat,ze ju moze aj nacisto odpravit.niekde to pisali.A este jedna vec jadro sa hreje poriadne,na plosaku sa popalite,do 40s sa neda chytit.Patrilo by to overit ci termostat na tom sporaku naozaj vypinal na 210 stupnov,lebo nechce sa mi verit,ze by to mohlo este viac pokazit.I ked to pisali niekde o peceni VGA.Alebo este raz upiect,ale az po skontrolovani teploty v sporaku,ibaze ak uz je nieco mrtve,tak to uz ziadna spravna teplota neozivy.
Karta moze tak max ist do vytrinky.
Karta moze tak max ist do vytrinky.