Win 7 uplne zamrzavání

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Kriegi
Nováček
Nováček

Win 7 uplne zamrzavání

Příspěvek od Kriegi »

Dobrý den, nainstaloval jsem si OS w7 64 bit. Vše funguje jak má až na to že PC docela často úplně zamrzne a jediné co pomůže je úplný restart, všechny ovladašče mám aktuální, a když jsem měl win Xp 32bit vše fungovalo tak jak má, takže v HW chyba být nemůže... když to zamrzne tak třeba hraje hudba z PC atd ale nejde nic dělat, obrazovka zustane.... stává se to při hraní nebo někdy dokonce i při instalaci hry, prosím o pomoc děkuji
Procesor Intel core 2 duo E6750 BOX
RAM 4GB (800MHZ)
Grafika ATI HD 3870
Deska ASUS P5KC Gb, LAN, iP35
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Win 7 uplne zamrzavání

Příspěvek od Maranov »

Kriegi píše:...HW chyba být nemůže...
Ale může. Překontroluj teploty, chladiče, kondenzátory, správně zapojené sloty a RAM v Memtestu nebo Goldmemory.
Máš po pádech nějaké dumpy v "C:\Windows\Minidump"? Hoď je sem.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
Kriegi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kriegi »

Ok, dík projedu memtestem, jinak žádný dump tam nemám.... na teplotu postačí core temp?
jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od jan.svoboda »

Ahoj,
taky to spíš vidím na HW problém... Jo, na teplotu stačí třeba Core Temp, ale jak píše kolega, mrkni i dovnitř PC - uchycení CPU chladiče, jestli nejsou nafouklé kondenzátory či jiný vizuálni problém a třeba přes noc nech běžet MemTest 86+, a dej vědět, jak to vypadá.
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.
Kriegi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kriegi »

Tak jsem na to přišel, způsobuje to vadná RAM paměť, sloty jsou v pořádku, používám 2x1GB a 1x2GB no a ta GB je nejspíš vadná, protože když jsem tam měl jen ty 2x1gb tak vše šlo vpohodě.... dík za pomoc
jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od jan.svoboda »

Nemáš za co, ale případně to projeď tím MemTestem, a uvidíš spolehlivě, jestli je to RAMkou. Kdyby něco, tak se ozvi.
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“